زنی در کوهستانی زندگی میکرد. او نمیخوابید و راه میرفت، او با دستهایش جوی آبی نزدیک نهری میکند تا به درخت آب برساند. دستهایش مثل بیل شده بود و ناخنهایش شبیه خنجر ؛ به بچهیوزپلنگانی که مادرشان شکار شده بودند شیر میداد. وقتی پای کوه، در رودخانه شنا میکرد، بچه یوزپلنگها دورش حلقه میزدند. سلطان جنگل عاشق او شد و او را در غارش زندانی کرد. آن زن کودکانی با سر انسان و دل شیر به دنیا آورد. آنها وقتی بزرگ شدند تکههای مادرشان را به نیش کشیدند. نویسنده در این کتاب در داستانهایی تنهایی زن امروز ایرانی را در شهرهایی که آداب و رسوم و اخلاق آدمهایش نشانی از یک غم دارد، با عنوانهایی چون این داستان سریرا نیست، آن مرد تبر دارد، امیرعلی، نازک آرای تن ساق گلی، سیلویا، سیلویا، زن میرزاکوچکخان، وقت شک و... به نگارش درآمده است.
معرفی کتاب مرد زیرزمینی اثر میک جکسون رمان مرد زیرزمینی پرتره ای طنزآلود از پنجمین دوک پورتلند ، یک نجیب زاده ی ثروتمند و عجیب قرن نوزدهم را ارائه می دهد که شبکه گسترده ای از تونل های زیرزمینی را ساخته بود که از آنجا می توانست به جهان خارج فرار کند. آقای برد به تازگی ساختن شبکه ی تونل های زیر املاک دوک را با پایان رسانده است. این تونل های زیر زمینی آنقدر پهن و بزرگ اند که کالسکه می تواند به راحتی در آنها تردد کند. دوک در ملک دور افتاده ی خود تحت حمایت کارمندان منزلش قرار دارد. شایعات محلی ، عجیب غریب بودن او را به بد نامی نیز کشانده است. هیچ کس ، حتی خود او ، ماندگارترین درد او ، درد غیبت ، یک خاطره گریزان که با او می جنگد را نمی فهمد. پنجمین دوک پورتلند به "مرد زیرزمینی" معروف شده است. این داستان داستانی از شش ماه آخر زندگی او است که از طریق دفترچه یادداشت ها و خاطرات کسانی که او را می شناسند ، روایت می شود و در واقع داستان چندین راوی دارد. کند و کاو در گذشته ی دوک به نتایج عجیبی منجر می گردد.
در نیمهٔ دوم قرن نوزدهم، فرانسه همچون پادشاهش، ناپلئون سوم، بیمار و بیرمق و ناچار جنگگریز بود، اما همسایهٔ شرقیاش پروس، به رهبریِ بیسمارک، مست از پیروزی و اتحاد، سودای گسترش و یکپارچگیِ سرزمینهای فتحشده را در سر داشت. سرانجام فاجعه رخ داد و دو کشور رودرروی هم قرار گرفتند و نبردِ نابرابر به سرنگونیِ پادشاهی در فرانسه و برآمدن آلمانِ متحد انجامید. داستان آدمخواران براساس واقعهای هولناک نوشته شده که در ۱۸۷۰، در سالهای همان جنگ، در دهکدهای در جنوبغربی فرانسه رخ داده و نویسنده، علاوهبر مطالعه مدارک تاریخی، در خودِ دهکده نیز واقعه را از زبان نسلهای بعد شنیده و تصویر ناب و تکاندهنده آن واقعه را به داستان کشیده است. این جنگ منجر به سقوط ناپلئون سوم و آغاز دوره جدیدی از جمهوری فرانسه شد.
این مجموعه شامل کلیات اشعار زندهیاد صلاحی است و همچنین دربرگیرندهی اشعاری است که تا به حال منتشر نشدهاند و در بخشی به نام افزودهها گنجانده شدهاند. اشعار عمران صلاحی تا به حال در یک مجموعهی مجزا به چاپ نرسیدهاند و این اولینبار است که مرور اشعار او بهواسطهی یک مجموعه امکانپذیر میشود. دفترهای این مجموعه به ترتیب تاریخ مرتب شدهاند. و تقریبا در پایان همهی شعرها مکان و زمان سرایش شعر نوشته شده است.
شب ممکن یک رمان کوتاه و مدرن پنج اپیزودی از محمدحسن شهسواری، نویسنده و روزنامهنگار معاصر است. وی دانش آموخته پژوهش علوم ارتباطات است و داوری جوایز ادبی بسیاری از جمله جایزه ادبی گلشیری، جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعات را در کارنامه خود دارد. شب بوف، شب شروع، شب واقعه، شب کوچک و شب شیان. عناوین بخشهای مختلف این رماناند. داستان این رمان بر پایه رابطه سه نفر شکل میگیرد، هاله، مازیار و سمیرا. هر فصل ماجرای فصل بعد را نقض میکند و راوی متفاوتی دارد. راوی فصل اول مازیار است ویراستاری۳۴ ساله، همهچیزدان و باسواد. او از رابطهاش با هاله میگوید، دختری که شش ماه قبل از دنیا رفته است. از شب تولدش که با هاله و سمیرا به رستوران بوف رفته بودند و مسخرهبازیهای هاله و سمیرا اتفاقاتی را رقم زده بود. فصل دوم را هم مازیار روایت میکند اما مخاطبش خواننده نیست، بلکه نویسندهای است که فصل اول را نوشته و با خواندن آن میفهمیم که نویسنده زن سابق مازیار است. رمان از این بازیها زیاد دارد و خواننده را در لابیرنتی قرار میدهد که برای رهایی از آن باید سه فصل دیگر صبوری کند. در کل «شب ممکن» از ان رمانهایی است که نمیشود به راحتی خلاصهاش کرد یا دربارهاش گفت. چندو چون روابط این آدمها در اثر مبهم است خواننده برای پی بردن به ماجرا باید صبوری کند. درواقع ساختار «شب ممکن» روایت در روایت در روایت است: «شبِ بعد از آن شب بود. همان شبی که بهقول تو هر دو باهم ناگهان بزرگ شدیم. اگر بخواهم رمانتیک شوم، زیادی رمانتیک شوم، باید بگویم گاهی که دست از شوخی برمیداشتی و جدی حرف میزدی، کلمهها یکطور دیگر میشدند. چرا مزخرف میگویم! یکطور دیگر یعنی چی؟ من که بهقول تو نانم را از کنار هم گذاشتن کلمهها میخورم چرا نمیتوانم بهجای «یکطور دیگر» چیزی مناسب، مناسبِ معنای کلمهها، گاهی که دست از شوخی برمیداشتی و جدی حرف میزدی، انتخاب کنم؟» نکته مهم این اثر چند روایتی این است که با سبک متفاوتش، تکنیکزده نیست و با وجود همه قطعیتگریزی و تغییر زاویههای پی در پیاش رمانی روراست است رمانی که به درک و آگاهی خواننده ادبیات ایرانی احترام میگذارد و ارزش چندبار خواندنش را دارد.
کتاب تقدیم به چند داستان کوتاه شامل چهار داستان است با اسمهای « آمرزش - زبرتر از خواب، نرمتر از بیداری - چاکریم جناب سروان - تقدیم به چند داستان کوتاه» این داستانها شرط جذابیت برای خواننده را در اولویت قرار داده است و با زبانی روان و ساخت قوی خواننده را از ابتدا تا انتها با خود همراه میکند. این کتاب بهترین ساختهایی که داستان فارسی تا امروز را انتخاب کرده است و داستانهای خودش را با استفاده از فنون آن داستانها پرداخته است.
کلمه ها و ترکیب های کهنه اولین مجموعه داستان و اولین کتاب محمدحسن شهسواری است، هشت داستان کوتاه دارد برای اولین بار سال ۱۳۷۹ منتشر شد. در این کتاب می توان انواع دغدغه های روایی نویسنده را به خوبی دید. از داستان هایی آرم و خشن تا روایت هایی چندصدایی. برخی از داستان های این مجموعه از بهترین داستان های کوتاه شهسواری هستند، مانند داستان تربیت صحیح پسرم که در دهه ی هفتاد موجب شهرت این نویسنده شد. در بیشتر داستان ها امری بیرونی مانند موش، خرابی دستگاه تهویه و... باعث می شوند اتفاق های مهم و تعیین کننده ی داستان رقم بخورند. رابطه ی پسران و پدران از جمله ی عناصر تکرارشونده در چند داستان است و نویسنده تلاش کرده تا فاجعه های پنهان در فرایند زندگی ها را در قالب روابط روایت کند. فضای داستان ها بسیار متنوع است. از داستان هایی که در جنگ می گذرند تا آپارتمانی نوساز که زنی درش بی جان شده است... شهسواری در این کتاب خیز بلندی برای تثبیت شدن در ادبیات ایران برداشت و به عنوان یک نویسنده ی جوان در سال های پایانی دهه ی هفتاد، خودش را مطرح کرد.