کتاب «نامههای خاموشان» که به کوشش محمد افشینوفایی و شهریار شاهیندژی گردآوری شده است، عنوان مجموعهاس شامل نامههای تنی چند از فرهیختگان ادب به استاد فرزانه ایرج افشار است؛ بزرگانی همچون مهدی آذریزدی، احمد آرام، جلال آل احمد، مهدی اخوان ثالث، عباس اقبال آشتیانی، مهندس مهدی بازرگان، صمد بهرنگی، ابوالقاسم انجوی شیرازی و… «نامههای خاموشان»، عنوانی که ایرج افشار برای این کتاب برگزید، از جنبههای گوناگونی مهم است: حالات شخصی نویسندگان آنها را – که اغلب اشخاص سرشناسی هستند – در بعضی از گوشههای زندگی شان باز می نماید. گاه بیانگر کیفیت فضای فرهنگی – اجتماعی و تا حدی سیاسی روزگاری است که نامهها در آن به رشتهی تحریر درآمدهاند. نظر نویسندگان را دربارهی بعضی کتابها، مجلات، اشخاص و یا حوادثی که روی داده، منعکس می کند. از طرفی این نامهها نمودار نوع روابط نویسندگانشان با ایرج افشار هم هست.
در بازار گرم حافظ شناسی کتاب گمشده لب دریا دفتری پربرگ و بار است. چاپ نخستین کتاب در سال 1382، در 22+ 524 صفحه به وسیله انتشارات سخن به بازار کتاب عرضه شده بود. این کتاب به تازگی با همین ویژگی ها تجدید چاپ شده و چاپ سوم بهانه ای برای معرفی و مروری بر آن است. موضوع کتاب تأملی در معنا و صورت شعر حافظ است که نویسنده آن، تقی پورنامداریان، با تأملی دیگر و رویکردی جدید، ویژگی های شعر حافظ یا همان «لطایف و ظرایف» آن را موشکافی کرده است، به گونه ای که خواننده با نکات و دقایق و مطالب متنوع و گاه متفاوت با آنچه تاکنون درباره حافظ گفته و نوشته شده است، رو به رو می شود.
فرهنگ درست نویسی سخن شامل مطالب و مباحثی درباره نگارش درست زبان فارسی است و مطالعه آن ما را قادر می سازد واژه ها، ترکیبها، و جمله هایی را که درباره درست و نادرست بودن آنها اختلاف نظر هست یا برخی از مبتدیان به سبب ناآگاهی آنها را غلط به کار می برند، بشناسیم و درست به کار ببریم.
کتاب حالات و مقامات م. امید مجموعه مقالاتی از محمدرضا شفیعی کدکنی است. او این مقالات را در طی نیم قرن نوشته و جمعآوری کرده است. نویسنده در ابتدا به بیوگرافی مهدی اخوان ثالث میپردازد. روایت زندگی اخوان ثالث در این بخش گرداوری شده. بخش دوم کتاب مقالهها و تحلیلهای نویسنده از شعر اخوان ثالث را در بر دارد.
شعرهای عاشقانه و نثر نزار قبانی ترجمه: موسی اسوار انتشارات: سخن تا سبز شوم از عشق مجموعه شعرهای عاشقانه و نثر نزار قبانی شاعر شهیر سوری است. نزار قبانی را با اشعار عاشقانه و پرشورش میشناسند، عشق نخستین و اساسیترین مضمون اشعار او است و نگاهش در این قلمرو کاملا نو، زیباشناسانه، جستجوگرانه و لطیف است. این دفتر هم مجموعهای از عاشقانههای این شاعر پرنفوذ عرب است که پیش از همه تقدیم عاشقان میشود.
کتاب «عناصر داستان» از ابراز و نیازمندیهای داستاننویسان همچون «پیرنگ»، «عمل داستانی»، «لحن»، «فضا و رنگ»، «حقیقت مانند»،... سخن میگوید. تدوین این کتاب ضروری است، چراکه نویسندگان بزرگ در شاهکارهای خود به عناصر داستان توجه بسیار داشتهاند و تا حدامکان از قواعد و ضوابط آنها پیروی کردهاند. آموختن این فنون راه نویسنده را برای آفریدن اثری بیعیب و نقصتر هموار میکند. اگر نویسنده بدون اطلاع از این فنون کار داستاننویسی را شروع کند، اگر پیشرفت کارش متوقف نشود حتما کند خواهد شد.