کتاب سبک شناسی به قلم محمود فتوحی و حاوی مبانی نظری و روشهای سبک شناسی از سوی انتشارات سخن در سال 1391 منتشر شد. دکتر فتوحی در این کتاب به مبانی نظری و طرح روشهای سبک شناسی و بومی کردن نظریات منتقدان و زبان شناسان غربی پرداختهاست و به نوعی آرای آنها را با تجربیات ایرانی در این زمینه تطبیق دادهاست.
یاد کردن محمد قزوینی به هر مناسبتی مغتنم است و هر چند مجموعه ای که به یاد او گردآوری و چاپ شود، در قبال خدمات مهم او به ادب و تاریخ ایران، قدرشناسی ناچیزی است. در کتاب حاضر بیست و یک گفتار مندرج است که از آن میان شانزده گفتار نوشته دانشمندان و پژوهشگران ایرانی و پنج گفتار از ایران شناسان اروپا و ترکیه است. در تمام این مقالات به علاقه ها و سلیقه های علمی قزوینی توجه شده است.
کتاب حاضر کاملترین و کلانترین پژوهشی است که درباره مباحث آوایی شعر کهن فارسی انجام شده است و از معدود تالیفات مبتنی بر استقرای تام به شمار میرود. نویسنده برپایه وزن و قافیه و صناعات بدیعی تفاوتها و اشتراکات آوایی آثار منظوم فارسی را از نخستین دوره تا اوایل سده هفتم نشان داده است و در زبان هر شاعر تلفظهای اصیل را مشخص کرده و باتوجه به قواعد و معیارهای آوایی ، واژهها و بیتها و قطعات تحریفشده را نمایان ساخته.
در شاهنامه، کیومرث همهجا نخستین شاه است و نه نخستین انسان. از این رو سرگذشت کیومرث در شاهنامه سرگذشت آغاز جامعه است و نه آغاز زندگی. در شاهنامه اهریمن دیگر آن روح خبیث مجرد نیست که بر جهان روشنایی حملهور میگشت، بلکه او در شمار مردم بد است که علیه مردم نیک سلاح به دست میگیرد و وارد کارزار میگردد. نبردی که بر طبق افسانة آفرینش اوستایی میان اهریمن و کیومرث درمیگیرد، در شاهنامه بر عهدة پسران آنها گذاشته شده است. پسر اهریمن به نام خزروان در میدان کارزار، سیامک، پسر کیومرث، را میکشد به همانگونه که در بندهش مرگ کیومرث مرحلة گذر از یک زندگی سترون به یک هستی بارورست، در شاهنامه نیز با مرگ سیامک و آغاز پادشاهی هوشنگ، جامعه از مرحلة سادة گردهمایی آدمیان گام به مرحلة مدنیت میگذارد. مطالب یادشده بخشی از مقالة «شاهنامه و موضوع نخستین انسان» اثر «جلال خالقی مطلق از شاهنامهشناسان معاصر است. این مجموعه دربرگیرندة مقالات وی در خصوص شاهنامه است. برخی از مقالات کتاب عبارتاند از: معرفی قطعات الحاقی شاهنامه، بار و آیین آن در ایران، ببر بیان، و دستنویس شاهنامه (فلورانس).
کتاب بوطیقا و سیاست در شاهنامه ،برخی از جنبه های مطالعات غریبان را در باب شاهنامه که حماسه ملی ایران است به چالش می کشد و استدلال می کند که این مطالعات نه تنها از نظر شیوه ی کار ناقصند،بلکه اساسا معرف دلمشغولی ها و نکرانی های غریبان در مورد ایرانند،نه تحلیل شاهنامه. امیدسالار در این کتاب بررسی های غربی شاهنامه را در زمینه اصلی خودشان یعنی تضاد سیاسی میان ایران و آمریکا قرار می دهد و کتاب را که نماد هویت فرهنگی ایرانی است از جنبه هایی ورای تحلیل ادبی صرف بررسی می کند.
کتاب حاضر مجموعهای است از بیش از هشت هزار ضربالمثل و تعبیر و جملات حکمتآمیز و کنایی به زبان فارسی که در میان افغانستانی مصطلح و رایج است و طبعا برای تمام فارسیزبانان مفید خواهد بود. ضربالمثلهایی که در این کتاب آمده هم از منابع شفاهی گردآوردی شده و هم با مهمترین مآخذ مکتوب مقابله و مقایسه گردیده است و بعضی از آنها نیز امروز فقط در برخی لهجههای محلی باقی مانده است.