کتاب صوتی هفته اگر هشت روز بود دربردارندهی گزیدهای از سرودههای مجید سعدآبادی، در قالب شعر سپید با مضامینی آیینی و مذهبی است که به صورت مجموعه کتابهای صوتی «چلچله» با صدای شاعر برای استفادهی علاقمندان تولید شده است. این کتاب حاوی 43 شعر دربارهی امام رضا (ع) است. مجید سعدآبادی دربارهی این اثر میگوید: عشق و علاقه به اهل بیت (ع) در وجود بیشتر ایرانیان وجود دارد و ریشه دوانده است، به دلیل ارادت قلبی من به امام رضا (ع) این مجموعه اشعار را سرودهام، این کتاب نتیجه حضور یک سال و نیمۀ من در حرم مطهر امام رضا (ع) است. مجید سعدآبادی، در سال 1362 در شهر تهران به دنیا آمد. سروردن شعر را از سال 1378 به طور حرفهای آغاز کرد و اولین مجموعه شعر خود را با نام «دالان حاج مختار پلاک 9» در سال 1386 منتشر کرد. این شاعر تاکنون جایزههای جشنواره شعر فجر، کتاب سال شعر جوان و جشنواره شعر زاگرس را کسب کرده است. از دیگر آثار او عبارتاند از: «قزلآلای خال قرمز»، «سربازی با گلوله برفی»، «روزهای اول دنیا» و «گلفروش مسلمان».
«باغهای معلق انگور» دومین مجموعه شعر سیدضیاء قاسمی، شاعر افغان است. کتاب گزیدهای از چندین سال شاعری او را در قالبهای غزل، سپید، رباعی و شعرنیمایی دربرمیگیرد؛ اگرچه قالبهای غزل و سپید حجم بیشتری از شعرها را به خود اختصاص دادهاند. شعرها دارای مضامین عاشقانه، اجتماعی و مذهبی هستند و در بسیاری از آنها، میتوان تلفیقی از این مضامین را مشاهده کرد. کتاب دارای ۳۹ قطعه شعر است که «آهوی خراسان» «سرگردان»، «دریا»، «درخت»، «خون گل سرخ»، «سمت عاشقی» و «سفرنامه همسفر ماه» بخشی از عناوین شعرهای موجود در کتاب هستند. از این میان شعرهای «فرشته»، «عاشقانه» و «مجنون» در زمره شعرهای عاشقانه کتاب قرار میگیرند، «شیشهها»، «افغانی» و «بعد از جنگ» اجتماعی و «سمت عاشقی» «باران» و «قیام» نیز دارای مضمون مذهبی هستند. مسائل و مشکلات زندگی امروز مردم افغانستان ازجمله موضوعاتی است که میتوان ردپای آن را در اغلب شعرهای این مجموعه دنبال کرد. مجموعهای که نگاه و زبان بومی شاعر، یکی از ویژگیهای اصلی آن به شمار میرود.
«دلیل پنجره» مجموعه اشعار حمیدرضا شکارسری، شاعر معاصر ایرانی است. این مجموعه شامل ۵۰ شعر از حمیدرضا شکارسری است که در حال و هوای شبهای قدر سروده شده است. شکارسری در این اشعار دعاها، نیایشها و حس و حالش در شبهای قدر را منعکس کرده است. در نمونهای از این اشعار میخوانیم: ببارند! شهاب ها ستارگان حتی ماه بگو ببارند من زیر بیدارترین خورشید سنگر گرفتهام *** پیش از این در اتاق من پنجره، دلیلی نداشت امشب من پرندهام دلیل پنجرهام امشب اتاقم از پنجره سرشار است
مجموعه شعر «من کم تحملم» سرودهی حسین صفا که به اشعار محاورهای و ترانههای او که از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۲ سروده شدهاند اختصاص دارد، سال ۱۳۹۵ در انتشارات نیماژ منتشر شد و امسال به چاپ ششم رسید.
تاب «آه به خطِ بریل» دفتر سوم از شعرهای سپید این شاعر است. در این مجموعه هم حسین صفا با سبک و سیاق خاص خود به شکلی از زبان و روایت پرداخته که نشانگر منحصر به فرد بودن آثار اوست.
محمدباقر کلاهی از برگزیدگان استانی جشنواره شعر فجر در مشهد متولد شده است و تاکنون آثار زیادی از وی در حوزه شعر به چاپ رسیده که «بر فراز چار عناصر»، «باغی در منقار بلبلی»، «از نو تازه شویم»، «گزیده ادبیات معاصر»، «کاش» و... جزو این آثار به شمار می آیند. برخی از اشعار این شاعر از یک عاطفه خصوصی برخوردار است و تاریخ مصرف دارد ولی بیشتر آن ها به یک عاطفه اجتماعی برمی گردد چون از متن زندگی انسان گرفته شده است. شعر و نثر ادبی
این کتاب شامل هفده دفتر شعر شاملو، از سالهای 1323-1378هجری شمسی است. این کتاب که در گذشته به صورت مجموعه دو جلدی منتشر شده بود، در ویرایش جدید باهم ترکیب شده و در قالب یک کتاب منتشر شده است. برای مطالعه دیگر آثار احمد شاملو می توان به دفتر های دیگر از مجموعه آثار وی مراجعه کرد. هفده دفتر شعر چاپ شده در این کتاب عبارت اند از: ۱۳۲۹–۱۳۲۳ آهن ها و احساس ۱۳۳۰–۱۳۲۹ قطعنامه، ۱۳۳۰ آهنگ های فراموش شده، ۱۳۳۰ بیست و سه ۱۳۳۵–۱۳۲۶ هوای تازه ۱۳۳۸–۱۳۳۶ باغ آینه ۱۳۴۱–۱۳۳۹ لحظه ها و همیشه ۱۳۴۳–۱۳۴۱ آیدا در آینه ۱۳۴۴–۱۳۴۳ آیدا، درخت و خنجر و خاطره ۱۳۴۵–۱۳۴۴ ققنوس در باران ۱۳۴۸–۱۳۴۵ مرثیه های خاک ۱۳۴۹–۱۳۴۸شکفتن در مه ۱۳۵۲–۱۳۴۸ ابراهیم در آتش ۱۳۵۶–۱۳۵۵ دشنه در دیس ۱۳۵۹–۱۳۵۶ ترانه های کوچک غربت ۱۳۶۹ مدایح بی صله ۱۳۷۶–۱۳۶۴ در آستانه ۱۳۷۸–۱۳۵۱ حدیث بی قراری ماهان متن کاملا به زبان فارسی نوشته شده است. این یک مقدمه عالی برای کارهای شاملو و همچنین یک مرجع جامع برای محققان و طرفدارانش است.
علی محمد مودب به رغم سروده های ارزشمندی که در قالب های متعدد دارد برای خیلی از مخاطبان ادبیات با سپیدهای تأثیرگذار و جریان سازش شناخته شده است. مجموعه«سفر بمباران» در برگیرنده شعرهایی با محوریت شعر مقاومت جهان اسلام است. این کتاب حاصل سروده های جریان یافته در طول جنگهای 33 روزه و 22 روزه بوده در عین توجه به این موضوع، خرده روایت ها،واگویه ها و انتقادهایی در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و حماسی را دربرگرفته است.