کتاب دختری که ماه را نوشید، رمانی نوشته ی کلی بارن هیل است که نخستین بار در سال 2016 منتشر شد. مردم شهر هر سال، کودکی را به عنوان پیشکش به جادوگری تقدیم می کنند که در جنگل زندگی می کند. آن ها امید دارند که این قربانی باعث شود جادوگر کاری به کارشان نداشته باشد. اما زان، جادوگر درون جنگل، بسیار مهربان است. زان این بچه ها را از جنگل نجات می دهد، آن ها را به خانواده های خوش قلبی می بخشد که در آن سوی جنگل زندگی می کنند و در طول مسیر، گرسنگی آن ها را با نور ستاره ها رفع می کند. اما یک سال، زان به جای نور ستاره به بچه ای نور ماه می دهد؛ اتفاقی که باعث می گردد آن بچه از قدرت جادویی خارق العاده ای برخوردار شود. زان تصمیم می گیرد که این بچه را، که نامش را لونا گذاشته، مثل بچه ی خودش بزرگ کند. با نزدیک شدن به تولد سیزده سالگی لونا، قدرت های جادویی او با عواقبی بسیار خطرناک خود را نشان می دهند.
تامی، جو و میلتون با هم از پله ها پایین رفتند تامی پرسید: «خب، بگین ببینم، واسه تعطیلات چی کار کردین؟» جو گفت: «یک کوه نوردی ترسناک داشتم، رفتم با کوسه ها غواصی کردم من و بابا و مامانم یک تعطیلات ماجراجویانه داشتیم.»
دور دنیا در هشتاد روز در شمار بهترین آثار ژول ورن قرار میگیرد. از این رمان فیلمی کمدی و ماجراجویانه و کارتونی دیدنی هم ساخته شده است. در این داستان جنتلمن انگلیسی با دوستان خود شرط میبندد که طی هشتاد روز دور دنیا را بپیماید، به این ترتیب عازم سفری پرماجرا و هیجانانگیز میشود. اتفاقات جالبی که در این سفر دور و دراز برای او و همراهانش میافتد، با چاشنی طنز و خنده و شوخی، این اثر را به یکی از پرمخاطبترین آثار ادبیات جهان تبدیل کرده است. نکته جالبتوجه درباره این رمان این است که ژول ورن آن را در شرایط بد اقتصادی و روحی نوشته اما نتیجه اثری چنین خواندنی و جذاب شده است.
در قرن نوزدهم و بیستم میلادی بود که ژانر مورد علاقهی کودکان و نوجوانان که امروزه به عنوان ژانر«علمی- تخیلی» میشناسیم در ادبیات پدید آمد. این سبک که آمیزهای از واقعیت و دنیای خیال است با داستانهای نویسندهی معروف فرانسوی ژول ورن به اوج خود رسید. ژول ورن در آثار خود به نوعی علم و خیال را در هم میآمیزد. او با این هنر خوانندهی نوجوان را علاوهبر اینکه غرق در لذت یک داستان ماجراجویانه میکند، سوالات مهمی را در ذهن او ایجاد میکند. کتاب سفر به مرکز زمین داستانی معروف از این نویسنده است که قوه هیجان و تفکر را کنار هم فعال میکند و مخاطب خود را به فضایی غیر واقعی اما سوالبرانگیز میبرد و از او میپرسد:«آیا زمین تو خالی است؟»
خوراک زرافه با سالاد لاک پشت520,000 ریال امروز برای ناهار ماکارانی داریم. اما من ماکارانی دوست ندارم. هیچوقت هیچوقت هیچوقت هم ماکارانی نمیخورم! در انبار موجود نیست افزودن به علاقمندیها توضیحات آیا تا به حال به این فکر کردهاید که با چه ترفندی میتوان کودکان را به خوردن غذا و سبزیجات تشویق کرد؟ حتماً روشهای خلاقانهای وجود دارد که میتوانید آنها را امتحان کنید. در داستان خوراک زرافه با سالاد لاک پشت مادر با بهرهگیری از خلاقیت و تخیل و هنر تزیین غذا به شکل حیوانها، اشتیاق کودک را به خوراکی بیشتر میکند. دختر کوچولوی قصهی ما ماکارونی دوست ندارد و وقتی ماکارونی را روی میز غذا میبیند، قهر میکند و از سر میز کنار میرود. مگر مامان نمیداند که او ماکارونی و سالاد سبزیجات دوست ندارد؟ اما مامان میگوید: «اینکه ماکارونی و سالاد سبزیجات نیست…» تصویرهای ساده و کودکانهی این کتاب برای خردسالان و کودکان، قابل فهمند. تصویرگر، روایتی کودکانه را به نمایش میگذارد که حتی برای کودکانی که سواد خواندن ندارند، جذاب و معنیدار است. رضا دالوند، تصویرگر جوان و خوشذوقی است که چندین جایزهی بینالمللی را از آن خود کرده است. او داستان تصویرهایش را خودش مینویسد.