سفرنامۀ منظوم «دهلی ستاره بود» اثري ديگر از مرتضی امیریاسفندقه است که در قالب نیمایی سروده شده است. مرتضی امیریاسفندقه، «دهلی ستاره بود» را از هند، برای مخاطبان شعر پارسی سوغات آورده است و در آن سعی بر آن داشته که با نگاهی شاعرانه و معناگرا به تماشای هند و توصیف آن بپردازد. خواننده با مطالعۀ این مجموعه، خویش را در تجربههای امیریاسفندقه سهیم مییابد.
اهل فرهنگ، نام اسماعیل امینی را به عنوان یک شاعر، منتقد، مدرس و طنزپرداز برجسته می شناسند. شاعری که پس از چهار دهه فعالیت جدی و البته فروتنانه در حوزه ادبیات، نخستین مجموعه شعر خود را با عنوان«دلقک و شاعر دربار» به انتشارات شهرستان ادب سپرده است. این مجموعه شعر در قالب های گوناگون سروده شده و از لحاظ موضوعی بیشتر شعر های اجتماعی شاعر را در خود منعکس کرده است. بی شک این کتاب یکی از خواندنی ترین مجموعه شعرهای روزگار ما خواهد بود و می تواند برگ زرینی در کارنامه انتشارات شهرستان ادب باشد.
این کتاب، منظومه ای بلند در قالب چهارپاره است که به گونه ای بی نظیر به روایت فراز و نشیب و اشک ها و لبخندهای روزگار معاصر می پردازد. این منظومه یکی از جامع ترین آثار ادبیات سیاسی و حماسی و یک تاریخ شاعرانه از دوران انقلاب اسلامی است که با بیان دردمندانه و هنرمندانه علی محمد مودب به رشته تحریر درآمده است. «دستخون» را می توان بلندترین چهارپاره انقلاب دوران انقلاب اسلامی نیز دانست.
«درختان تبعیدی» آیینهای از غزل امروز افغانستان است که سیدضیاء قاسمی و علیمحمد مؤدب گزینش اشعار آن را بر عهده داشتهاند. نام این مجموعه از بیتی از سیدنادر احمدی شاعر افغانستاني مقيم استراليا برگرفته شده است. اسمی که مبیّن وضعیت شعر و شاعران امروز افغانستان است و گوياي این واقعیت تلخ که بسیاری از آنان از سرزمین خود آوارهاند و در چهارسوی جهان پراکنده.
عباس احمدی شاعری است که هم در حوزۀ شعر جدی و هم در شعر طنز فعالیت دارد. دانشگاهنامه شعر بلندی است که در قالب مثنوی و در چند بخش مختلف سروده شده است که همگی با موضوع دانشجو و دانشگاه و مسائل مرتبط با این دو و با نگاهی طنزآمیز سروده شده است. دانشگاه آزاد، فرار مغزها و نحوۀ ارزشیابی در دانشگاهها از موضوعاتی است که در این مجموعه طنز به آن پرداخته شده است.
«دارم خجالت میکشم از اینکه انسانم» عنوان مجموعه شعر تازهای از مرتضی امیریاسفندقه است که دربارۀ مصائب انسان در جهان امروز سروده شده است. شاعر در این مجموعه با نگاهی انسانی و شاعرانه، پدیدههایی مثل جنگافروزی و کشتار انسانهای بیگناه را مورد انتقاد قرار ميدهد. «دارم خجالت میکشم از اینکه انسانم»، شعرهايي در سه قالب نیمایی، غزل و قصيده را در بر دارد.
«خوابنما» مجموعة رباعیات شاعر جوان کشور، امیر مرادی است که مضامین عرفانی، عاشقانه و اجتماعی عمدة این کتاب را تشکیل میدهد. خوابنما شامل 54 رباعی است و اولین کتاب این شاعر خوشذوق محسوب میشود. این اثر مسیری متفاوت از جریان رباعی سالهای اخیر طی میکند و سعی در احیای جریان اصیل و کلاسیک این قالب کهن فارسی دارد.
نام علیرضا قزوه با شعر انقلاب گره خورده است. از علیرضا قزوه تاکنون چند کتاب چاپ شده است و «چمدانهای قدیمی» گزیدۀ اشعار این شاعر کشورمان در قالب غزل است. علیمحمد مؤدب و مبین اردستانی، 56 غزل این مجموعه را که البته چند شعر تازه و چاپنشده نیز در میان آنها به چشم میخورد، انتخاب کردهاند.
سعید بیابانکی نامی آشنا در شعر کشور است؛ شاعری توانا که در قالبهای مختلف توانسته آثار ماندگاری را از خود به یادگار بگذارد. «چقدر پنجره» نام گزیدۀ غزلهای اوست. گزینش60 غزل موجود در این کتاب بر عهدۀ محمدحسین نعمتی و علی داودی بوده است
«چارهها» گزیدۀ رباعیهای سرودهشده معاصر است که انتخاب این اشعار را میلاد عرفانپور، رباعیسرای نامآشنای شیرازی بر عهده داشته است. در این مجموعه سعی بر آن بوده است که از بهترین رباعیهای سالهای اخیر، شعر و شاعری از قلم نیفتد. «چارهها»، بیش از 120 رباعی از بهترینهای معاصر را در بر دارد.
از میلاد عرفانپور تاکنون چند مجموعۀ رباعی چاپ شده است و این شاعر خوشقریحۀ کشور توانسته است نامی در این قالب دیرپای ایرانی برای خود دست و پا کند. «بیخبریها» اولین غزلهای چاپشدۀ این شاعر جوان و موفق شیرازی را شامل میشود. علاوه بر 18 غزل موجود در کتاب، چند دوبیتی و رباعی نیز در پایان این مجموعه گنجانده شده است.
متفاوت بودن یک شعر همیشه به عجایب و غرایب لفظی و معنوی و ساختارشکنی های آنچنانی نیست. گاهی صداقت و صمیمیت می تواند شعریت را گواه باشد و تضمین کند. جواد شیخ الاسلامی شاعری پرشور و خوش آتیه است که در جوانی توانسته این نشانه های مبارک را در شعر خود به تماشا بگذارد.«بی تو نبودن» روایتی بی تکلف از بی قراری های یک جوان امروزی در ساحات متنوع و مختلف است. این مجموعه خوشخوان، نخستین کتاب این شاعر خوش ذوق مشهدی است.
موسی عصمتی ، شاعر روشن دل خراسانی، پس از سال ها تجربه سرودن نخستین بار شعرهای خود را در این کتاب منتشر کرده است. شعرهای این کتاب بخصوص از دید اجتماعی برجسته است. شاعر در این اثر تلاش دارد تا تجربیات خاص دوران نابیناییاش را با استفاده از ظرفیت کلمات به تصویر بکشد.
مرحوم محمد قهرمان، شاعر و استاد فقید دانشگاه، شخصیتی است که نام او با شعر سبک هندی گره خورده است. سالها تلاش او در عرصۀ شعر و ادبیات، او را به چهرهای آشنا تبدیل کرده است. «به خط روشن عشق» گزیدهای از غزلهاي این شاعر خراسانی به انتخاب علیمحمد مؤدب و مبین اردستانی است که 61 غزل را شامل ميشود. زبان لطیف و عاطفی این استاد گرانقدر که خود نیز بیشتر به سبک هندی سروده است به شدت تأثیرگذار است و یادآور بزرگان سبک هندی از جمله صائب تبریزی است.