میلاد عرفانپور( -۱۳۶۷)، شاعر است. کتاب پادشهر، دغدغههای انسان دهاتی ماندهای را روایت میکند که در گیر و بند مقتضیات جامعه مدرن اسیر شده و نمیداند که با تضادها و تعارضها باید چه کند. عرفانپور این کتاب را به آنان که در شلوغیهای شهر، ایمان روستاییشان را گم نمیکنند، تقدیم کرده است. به طور کلی او در این کتاب کوچک شصت صفحهای، میانهاش با شهر خوب نیست. البته به شهری که دستاوردش مصراع چهارم و ناگوار این رباعی است: این جا دل سفرهها پر از نان و زر است آنجا جگر گرسنهها شعلهور است ای وای بر این شهر که در غربت آن همسایه ز همسایه خود بیخبر است
میلاد عرفانپور( -۱۳۶۷)، شاعر است. دکتر محمدرضا سنگری در مقدمه این کتاب میگوید: «حدود کمتر از یک دهه است که دیگر بار اقبال به رباعی روی آورده و استقبال از آن آغاز شده است. نوآوری در فرم، کشف و دستیابی به چشم اندازهای تازه زبانی، نوعی جهتگیری فلسفی و ریختن مضامین غزلی در قالب خوش آهنگ رباعی از دستاوردهای کوششهای نو در عرصه این قالب شورانگیز است. شاعر جوان، خوش استعداد و رباعیگوی عزیز، میلاد عرفانپور که فرداها از او بیشتر خواهیم شنید، جدی و ژرف به این عرصه قدم گذاشته است و با رباعیهایی که با چند شاخصه ممتاز شدهاند، چشماندازهای تازهای را فراروی شعردوستان گشوده است. تنوع، تعهد و التزام و اندیشهی جاری در رگ شعر، غافلگیری و ضرباهنگ خوش پایانی شعر، تکاپوی شاعرانه در کشف مضامین بکر و تازه و حتی به ظاهر غیر شعری، از شاخصههای شعر میلاد عرفانپور است». در یکی از رباعیهای این مجموعه میخوانیم: «تلخ است که لبریز حقایق شده است زرد است که با درد موافق شده است عاشق نشدی و گر نه میفهمیدی پاییز بهاری است که عاشق شده است»
شعر سهم عظیمی از این فرهنگ پرافتخار داشته و دارد و شناختن و شناساندن سرآمدان فرهنگ امروز ایران، کاری بجا و شایسته است. کتاب «حوالی روشن صدا» ماحصل پانزده ساعت گفتگوی نویسنده با حسین اسرافیلی؛ شاعری که در سالهای اخیر و به خصوص دههی شصت خوش درخشیده است، میباشد. شاعری که برای حضور در جلسات ابتدایی شکلگیری حوزه هنری و همراهی با جریان شعری برآمده از این حلقهی اثرگذار گفتنیهای معطر دارد که این حرفها و حدیثهای تلخ و شیرین را میتوانید در «حوالی روشن صدا» مطالعه کنید.
«گریههای امپراتور» مجموعه شعری از فاضل نظری است که در قالب غزل سروده شده است.روانی ادبیات، درون مایه قوی و گستره دانش واژهگانِ شاعر، وی را در انتقال مفاهیم نهفته در ذهن و دلش به خوبی یاری کرده است.مورد دیگری که اشعار این کتاب را برای مخاطبانش جذاب میکند، ردیفهای زیبا و رندانه غزلیات است. مثل عوض شدست، که بمیرم، عاشقت شدست، به هم میریزد، از ماه، پرشدست و…اما آنچه بیشتر ناخودآگاه مخاطبان را به سوی اشعار این کتاب میکشاند، تأثیرپذیری ابیات، از اشعار قدمایی چون حافظ و سعدی است، که سالهای سال آشنای ذهن ایرانیان بوده است.
«املت دسته دار» را باید شاخص ترین اثر ناصر فیض بدانیم؛ هرچند اگر او خود کارهای دیگرش را دوست داشته باشد! با این حال، مجموعه کارهایی که قرار نبود برای چاپ از زیر دست طنزپرداز نامدار کشورمان خارج شود، به نحوی مرتب شد و به قول خودش ریز و درشتشان کرد تا در قالب کتابی با همین عنوان به دست مخاطب برسد. او در مقدمه کوتاه و طنز کتاب از ماجرای چاپ این آثار سخن می گوید و معتقد است که طنزپرداز باید رو داشته باشد تا قریحه اش رو بیاید و این رو داشتن هیچ مناسبتی با پررو بودن ندارد. او در همین چند سطر، دفتر طنز حوزه هنری را هم معرفی کرده و چاپ آثار جوان تر ها را وزش هوای تازه خوانده است. شعرهای «املت دسته دار»، طنز روراست، صریح و البته اخلاقی است. به اوضاع و احوال سیاسی کشور، اشاره های روشن و باصراحتی دارد که شاید نشود همین مفاهیم را از زبانی غیر از زبان طنز شنید. با این حال، شیرینی سروده های ناصر فیض به اندازه ای است که طعم گس انتقاد، در کام خواستاران ننشیند. برخی عناوین اشعار موجود عبارتند از: غزل مدرن، گریه کردن، فهمید بد شد، در طلب حج، اختلاف، دلبر بی استخوان، به دنبال قافیه، آن قدر است نیست، املت دسته دار، یه لقمه نون، قصیده داش غلام، در خرابی قم، اسباب هنر و...ا
کتاب فاضل نظری ما برای باتو بودن عمر خود را باختیم/ بد نبود ای دوست گاهی هم تو دل می باختی * نسبت عشق به من نسبت جان است به تن/ تو بگو من به تو مشتاق ترم یا توبه من * شباهت تو ومن هرچه بود ثابت کرد/ که فصل مشترک عشق و عقل ، تنهایی است* بسته می شود کتاب (( و تو چه می دانی شاید آن ساعت نزدیک باشد....))
«این کتاب مشتمل بر سی و هفت قطعه شعر در قالبهای نو و غزل است. اقلیت» یکی از مجموعه های متفاوتی است که در چند ساله اخیر توانسته جانی به آیینه غبار گرفته بازار کتاب به خصوص در حیطه شعر و شاعری ببخشد. با بررسی کتاب می توان به چهار عنصر اصلی کتاب یعنی 1- عاطفه، 2- تخلیل، 3- زبان، 4- آهنگ پی بردکه لازمه جذابیت و زیبایی شعر می شود.
این مجموعه، سومین مجموعه از سرودههای فاضل نظری بعد از دو مجموعه «اقلیت» و «گریههای امپراتور» مشتمل بر 51 غزل با موضوعات عاشقانه و عارفانه و نیز همراه با چند شعر آئینی است. این مجموعه از سرودههای نظری نسبت به دو مجموعه قبلیاش اگرچه در ادامه همانهاست اما دارای تفاوتهای زبانی است. همچنین «آنها» دارای شادی و ابتهاج بیشتری است و به گفته شاعر «غم جان مایه آنها نیست.» اگرچه به گفته خود شاعر در شعر عاشقانه از غمگریزی نیست. نظری در شعرهای آنها با این دیدگاه که اگرچه دردها و غصههای انسان گذشته با امروز چندان تفاوتی ندارد اما درهرحال نوع نگاه، چینش و انتخاب کلمات و مفاهیم و نیز زبان موضوع باید به گونهای متناسب با احوال انسان امروز باشد. گزیده متن: چشمت به چشم ما و دلت پیش دیگریست جای گلایه نیست! که این رسم دلبریست هرکس گذشت از نظرت، در دلت نشست تنها گناه آینهها زود باوری است مهرت به خلق بیشتر از جور بر من است سهم برابر همگان، نابرابریست دشنام یا دعای تو در حق من یکی است ای آفتاب، هرچه کنی ذرّه پروریست ساحل جواب سرزنش موج را نداد گاهی فقط سکوت سزای سبکسریست
مجموعه شعر محمود حبیبی کسبی توناز کن که به جان می خرم ، نیا این است / گران فروش نه ای ! بلکه نرخ ناز این است/لبم ز سرّ دلم با خبر نگشته هنوز / سکوت کردم و خون می خورم ، که راز این است /چنان گیاه که از خاک ، رو به مهر می کند / زقبله روبه تو آورده ام، نماز این است /تو خود ز خاکی و تا آسمان مرا بردی / اگر پلی به حقیقت زند مجاز ، این است/ شبی که زلف تو در باد باز شد ، گفتم / بیا ببین شب یلدا ! شب دراز این است/نسیم معتکف چادر سیاه تو شد/ لوای حجب و حیای در اهتزاز این است/ کنار قامت تو ، گرم شرم ، سرو بلند/ چه سر به زیر نشسته ! که سر فراز این است/نه هر که زخمه به تاری زند ، نوازندست / تو زخم بر دل من می زنی ، که ساز این است/ به من مگیر که دل باختم به پاکی تو / که سیره همه عشاق پاک باز این است
مجموعه رباعی میلاد عرفانپور برگ از پی برگ ، راز مجنون شدن است/ رنگ از پی رنگ ؛ در دگرگون شدن است/ از راه رسیده با سبدهای انار / پاییز همیشه فصل دلخون شدن است/
سالیان دومین مجموعه شعر معنا گرای سجاد سامانی است . مجموعه شعر سالیان شامل 40 غزل عاشقانه با مضامین مناجات و آیینی است. در مجموعه شعر سالیان عناوین شعرها با سال شروع میشود.
«نزدیک ته خیار»، در واقع گزیده «املت دستهدار» است که در کنار چند اثر چاپ نشده شیرازهبندی شده است. این کتاب که در دو قالب شعر و نثر عرضه شده است، به موضوعات مختلفی پرداخته و بسیار زیبا و هوشمندانه مسائل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و روزمره را مطرح و نقد کرده است؛ مسائلی مثل انتخابات، مسائل خانوادگی، ازدواج، کسب و کار، عاشقانه، تاریخی و... ناصر فیض حتی از پرداختن به مسأله بنزین و توسعه شهر قم نیز فروگزار نکرده است!
این اثر دربردارنده 70 قطعه طنز است که بیشتر در قالب کلاسیک سروده شده و در آن زبان معیار و محاوره به کار رفته است. محتوای سرودهها بیشتر اجتماعی و سیاسی است که در آن موضوعات مختلف مرتبط با این دو حوزه مطرح میشود.
«یلدا» 40 عنوان شعر کلاسیک در قالب های غزل، چهارپاره، ترانه و 15 شعر سپید را در خود دارد. موضوع شعرهای این مجموعه عاشقانه، اجتماعی و آیینی است که در دو بخش شعرهای سپید و کلاسیک دسته بندی شده اند.
مجموعه شعری با عنوان «نامه های کوفی» در سه فصل«خیزرانی»، «سیاه و سفید » و «نامه های کوفی» منتشر شده است.خیزرانی شامل 7 شعر مذهبی، سیاه و سفید شامل 27 غزل و چارپاره عاشقانه و اجتماعی و نامه های کوفی شامل 25 نامه کوفی می باشد.
مجموعه رباعی «پیادهها» را شاعر آن امید مهدینژاد به دلیل کوتاهی ابیات قالب رباعی، «پیادهها» نام نهاده و در جایی ابیات رباعی را به پیاده نظام شطرنج تشبیه کرده است. اما وقتی مجموعه را مرور میکنیم بیشتر از اینکه این نام چنین تداعی را در ذهن مخاطب ایجاد کند بیشتر روحیه معترض و زبان کنایه گو و طعنه زن او را نمایندگی می کند. زبانی محکم، فخیم و درشت که از کنایه ها و طعنههای طنزآلود با ظرافت و گستردگی هرچه تمام استفاده میکند. اعتراض به سوارگانی که در طول تاریخ از حال و روز پیادگان بی خبرند.
در دفتر شعر «ملاحظات» تلاش من این بود که طنز سوار بر کار شعر نباشد اما به شکلی ملیح و نرم در بطن اشعار جاری باشد و شاید این مهمترین تفاوت اشعار این دفتر با سایر دفاتر شعر من باشم.
شعار این مجموعه شامل غزل، قصیده، رباعی، ترجیع بند، غزل پیوسته و نیمایی است که در موضوع های مختلف عاشقانه و آزاد، انقلابی و آیینی سروده شده است. حاشا متشکل از ۴۵ قطعه شعر است.
کیستم؟ همسفر دربهدریهای قدیم گل خشکیدهای از کوزهگریهای قدیم باغ سرخیست دلم، در دل هر دانه انار خاطراتیست از آن خونجگریهای قدیم نرسیدیم بههم، قصّهی طولانی ما شده قربانی کوتهنظریهای قدیم دست تقدیر چنین بالوپرم را بستهست و تو دور از دستی! مثل پریهای قدیم گفته بودی چه خبر؟ گفتمت ای عشق! که نیست خبر تازه بهجز بیخبریهای قدیم
امید مهدی نژاد (شاعر و نویسنده و طنزپرداز معاصر) متولد سال 1358 در تهران است .وی تحصیلات آکادمیک در رشته ادبیات ندارد ولی یکی از بهترین ظنزسرایان جوان معاصر می باشد.به گفته خود او از دوران جوانی او اطلاعی در دست نیست.او نخستین شعرهایش را در سال 1381 از طریق مطبوعات منتشر کرد.با خواندن این شعرها متوجه می شویم امید در این مدت خودش را خیلی اذیت کرده است. شعرهای امید مهدی نژاد در آن دوران سرشارند از جاده و اسب و غلاف خنجر و فحش و غروب آفتاب و ... وی از سال 1383 سبک شعری خود را به طنز تغییر داد و ...
مجموعه «6410 روز تنهایی» 30 قطعه شعر در حوزه دفاع مقدس است. اشعار این کتاب ، گاه از دید یک زن به عنوان همسر، مادر و یا خواهر شهید روایت می شود و گاه چشم انتظاری یک همسر و مادر شهید ، مفقود الاثر و یا آلام یک همسر جانباز را به زبان شعر حکایت می کند. مجموعه شعر «6410 روز تنهایی» حکایت جانسوز تنهایی و شیدایی و رنجهای همسر شهید یا جانباز است که به زبانی شاعرانه روایت شده است .
گزیدهای از بهترین اشعار شاعران جوان حاضر در دورۀ دوم شعر جوان انقلاب اسلامی (آفتابگردانها) در مجموعۀ «یک دشت دویدن» گردآوری شده است. دورۀ شعر آفتابگردانها هرساله با پذیرش شاعران جوان سراسر کشور برگزار میشود و هدف اصلی در این دوره، پرورش شاعرانی است که در پلههای نخست شعر خویش قدم برمیدارند.
وره آموزشی شعر جوان انقلاب اسلامی (تحت عنوان آفتابگردانها)، چند سال است که از سوی موسسه فرهنگی، ادبی شهرستان ادب از میان استعدادهای جوان کشور، به عضوگیری پرداخته و با موفقیت برگزار شده؛ که پنجمین دوره آن نیز به تازگی آغاز به کار کرده است. در طی چهار سال گذشته، این دوره به استعدادیابی و معرفی چهرههای ادبی متعدد، از سراسر شهرها و روستاهای کشور، پرداخته و با اختصاص دادن فضای آموزشی مناسب (از جمله برگزاری اردوهای متعدد، نقدهای تلفنی و مکتوب و ...) امکان رشد و بالندگی شعری اعضای خود را فراهم کرده است. این دوره سالانه با انتشار گزیدهای از اشعار منتخب آفتابگردانهای هر دوره، ماحصل تلاش شعری آنان را در اختیار جامعۀ شعری قرار میدهد. مجموعههای «یک دشت دویدن»، «اینبار به نام عشق»، و «به تماشا رسیدن» از جمله این آثار هستند. امسال نیز مجموعه شعری از آفتابگردانهای دورۀ چهارم با عنوان «یک چمدان بهار» منتشر شده که حاوی اشعار برجسته و درخور توجهیست و گواه پختگی و فخامت آثار این نسل از شاعران جوان و نوجوان است.
نداهدایتی فرد شاعر جوان و موفق شیرازی، در این کتاب در قالب غزل و رباعی به سرودن آثار قابل اعتنا و دلنشینی را گرد آورده است. هدایتی فرد در سالهای گذشته افتخارات بسیاری را در محافل ادبی به دست آورده و یکی از رویش های ادبی شهر شعرخیز شیراز در دهه گذشته محسوب می شود. این شاعر خوش آتیه، پیش از این کتابی با عنوان«هوای غزل آلود» منتشر کرده بود و هم اکنون«همین گنجشک ها» با معرفی تازه ای از شعرهای خوب این شاعر منتشر شده است.
این کتاب دربردارندۀ شعرهایی خواندنی در قالب غزل، قصیده، رباعی و نیمایی است. سعید حدادیان که سه دهه شاعری، نقد شعر، ادارۀ جلسات ادبی دانشگاه تهران و برگزاری همایش ادبی «سوختگان وصل» را در کارنامۀ خود دارد، نخستین بار است که اقدام به انتشار شعرهای خود میکند. شعرهای این مجموعه در موضوعات آیینی، دفاع مقدس، عاشقانه و عارفانه سروده شدهاند. قسمتی از مقدمۀ مرتضی امیری اسفندقه بر این کتاب را با هم میخوانیم: «سعید حدادیان با اینکه از جمله شاعران برگزیدۀ سومین جشنوارۀ بینالمللی شعر فجر است هیچگاه دعوی و داعیۀ شاعری نداشته است و ندارد. با این وصف، شناختش از قالبهای شعر فارسی و ورود او به این قالبها دست کمی از دیگر کسانی که رسماً شاعرند، ندارد و گاه افزون نیز هست.»
آنچه بیش از هر چیز در شعرهای عباسلو به چشم میآید، عاطفه و زنانگی اوست که در خلال تصاویری بکر و خلاقانه به مخاطب ارائه میشوند؛ مثل سومین غزل از «همقفسان» که عشق را عنصری مشترک در روح همۀ زنان عالم هستی معرفی میکند. همقفسان عنوان چهارمین مجموعهشعر «مژگان عباسلو»ست که اردیبهشت امسال همزمان با روزهای سیاُمین نمایشگاه کتاب منتشر شد و در بردارندۀ 34 غزل با مضامین عاشقانه، اجتماعی و آیینیست.
هفت سین در بهمن ماه مجموعه شعرهای کوتاه حمیدرضا شکارسری است که تماماً در رابطه با رویدادها و حوادث انقلاب در سال 57 سروده شده است. به تصریح شاعر کتاب در ادبیات معاصر مجموعه ای نداریم که در رابطه با شعر انقلاب سروده شده باشد و تمام اشعار آن با رویدادهای سال 57 مرتبط باشد، در مجموعه شعرهای انقلاب معمولا به حوادث پس از انقلاب، دفاع مقدس و حوادثی از این دست پرداخته شده است، اما در این مجموعه شعر صرفاً 57 شعر مرتبط با رویدادهای سال 57 آورده شده است. حادثه سینما رکس آبادان، حادثه شهادت دکتر نجات الهی، شعار نویسی روی دیوارها، مقاومت سربازان ارتش در برابر شلیک به روی مردم و... رویداد هایی است که شکارشری در این مجموعه شعر خود از آن الهام گرفته است.
«ولی دوشنبه، آه» سفرنامۀ منظوم مرتضی امیریاسفندقه در قالب نیمایی است که ارمغان این شاعر از مسافرت به دوشنبه، پایتخت تاجیکستان است. گویی مواجهۀ شاعر با شگفتیهای دوشنبه، او را بر سر وجد آورده است و امیریاسفندقه سعی کرده است با زبانی صمیمی و در عین حال فاخر، تجربیات خود را با خوانندگان اشعار «ولی دوشنبه، آه» به اشتراک بگذارد.
غزلهای مرتضی امیریاسفندقه با نام «ورمشور» منتشر شده است. ورمشور در گویش مردم کرمان به معنای درهم و برهم است. مرتضی امیری اسفندقه، شاعر نامآشنای روزگار ما، در قالبهای متنوع شعر سروده است، اما قصیده، غزل و نیمایی، بیش از دیگر قالبها مورد توجهِ این شاعر خراسانی قرار دارد. ویژگی مشترک همۀ سرودههای اسفندقه -به ویژه غزلها- دقت و لطافت عاطفی و نگاه نو و انسانی به پیرامون است. این دقایق و همچنین زبان ساده و صمیمی در خدمت معرفت و اندیشهای است که در شعر امیری اسفندقه به وضوح جلوه کرده است.
غلامرضا کافی شاعر و پژوهشگر عرصه ادبیات انقلاب و دفاع مقدس که متولد 1347 است تاکنون آثار بسیاری را روانه بازار کتاب کرده است. «پژوهشنامه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» شاخصترین اثر این پژوهشگر است. همچنین آثاری نظیر «تاوان تنهایی»، «در آشیان چکاوک»، «در تابستان زخم»، «گزیده ادبیات معاصر»، «ترکش کلمات» و ... برخی از آثار این پژوهشگر ارزنده ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است. واقعه که انتشارات شهرستان ادب آن را روانه بازار کتاب کرده در بردارنده 24 شعر است که ترکیبی از اشعار در موضوعات مختلف که درونمایههای مذهبی، اجتماعی و اشعار مرتبط با محور مقاومت در آنها دیده میشود.
«واژگان واژگون» در دو قالب غزل و قصیده، آخرین سرودههای محمدرضا طهماسبی را گرد آورده است. طهماسبی پیش از این، اولین مجموعۀ شعر خود را با نام «گزارهها» منتشر کرده بود. شعرهای«واژگان واژگون» بیشتر در دو موضوع آیینی و عاشقانه سروده شدهاند. محمدرضا طهماسبی از شاعران فعال دهۀ اخیر محسوب میشود که شعر او در بسیاری از جشنوارههای معتبر، برگزيده شده است.
از میلاد عرفانپور، پیش از این مجموعه رباعیهای «از شرم برادرم»، «پاییز بهاری است که عاشق شده است»، «پادشهر» و «جشن فراموشیها» و مجموعه شعر «بیخبریها» منتشر شده است. عرفانپور بیشتر شهرت خود را مدیون رباعیهای سخته و پختهای است که با نیمنگاهی مذهبی سروده است. «ناخوانده» پنجمین مجموعه رباعی این شاعر خوشذوق شیرازی است که نگاه تازه به مرگ و زندگی و جهان، مهمترین ویژگی آن است.
شعر اعتراض، عنوانی است که در سال های اخیر به عنوان گونه ای از شعر اجتماعی که همراه با نقد جدی و اعتراض صریح سروده می شود، مطرح شده است. پیمان طالبی، جوان خوش آتیه شعر امروز توانسته است نخستین اثر خود را با محوریت شعر اعتراض و با نام «ناحماسه» عرضه کند. این مجموعه بیشتر در موضوعات اجتماعی سروده شده است و می تواند شروع مبارکی بر سیر ادبی این شاعر جوان باشد.
قربان ولیئی از معدود شاعرانی است که به دور از جریانها، خلوت دنجی را برای سرایش خویش انتخاب کرده است. اشعار قربان ولیئی برگرفته از سبک و سلوک زندگی وی هستند و همین آنها را از شعر سایر شعرا متمایز میکند. از ولیئی تا کنون چندین کتاب به چاپ رسیده است: «درخت در خودش راه میرود»، «باید نوشت نام تو را با پرندهها»، «ترنم داوودی سکوت»، «گفتم به لحظه نام تو را، جاودانه شد»، «ضربان ذات» و «لحظهی جهان» و... که گزیدهای از این کتابها به همراه چند غزل جدید را میتوان در «موسیقی نواحی جان»، بهانتخاب زهیر توکلی و مبین اردستانی بهنظاره نشست.
کشته شدن تعداد زیادی از هموطنان ایرانی ما و مسلمانان سراسر جهان در فاجعة منا به سال 1394، موجب به وجود آمدن موجی از اشعار با موضوعات گوناگون شد که گزیدهای از بهترین سرودهها با این موضوع در کتاب «منا منهای بسیاران» جمعآوری گردیده است.
مجموعه شعر «مرز ما عشق است» شامل اشعار سید محمد مهدی شفیعی از سال ۸۹ تا ۹۵ در دو قالب رباعی و غزل است که از سوی انتشارات شهرستان ادب منتشر شده است. اشعار این کتاب با مضامین آیینی، اجتماعی و عاشقانه و شامل ۲۹ غزل و ۱۱ رباعی است. این مجموعه شعر، در سال 97 به چاپ سوم رسیده است.
شعر کودک و نوجوان، افقی وسیع برای شاعرانی است که با کودک درون خود در آشتی و همزبانی اند. حامد محقق شاعر توانمندی است که همچون پدر خود استاد جواد محقق، به شعر کودک و نوجوان و سرودن می پردازد. شعرهای حامد محقق در قالب نیمایی است و به ساده ترین و لطیف ترین زبان، مضامین لطیف نوجوانانه را به تصویر می کشد. مجموعه شعر«مثل یک درخت» نخستین مجموعه شعر این شاعر جوان است که با نقاشی های هنرمندانه و شاعرانه مهدی بادیه پیما، زینت بیشتری گرفته است.
اعظم سعادتمند کارشناسی فیزیک دارد و هم اکنون دانشجوی مقطع ارشد تصوف و عرفان اسلامی می باشد، وی فعالیت ادبی حرفه ای خود را از سال 82 و با حضور در انجمن شعر قم آغاز کرد و به گفته خود با تلاش و پشتکار فراوان در حوزه شعر گام برداشته است. «لیلی آذر» که توسط انتشارات شهرستان ادب منتشر شده، سومین مجموعه غزل سعادتمند پس از «گنجشکهای پاییز» منتشر شده در سال 90 و «باران پس از برف» انتشار سال 94 است که چهل و یک غزل عاشقانه از این شاعر جوان را در بر میگیرد.
محمدعلی مجاهدی یکی از مؤثرترین شاعران آیینی دهههای گذشته است که تأثیر تعالیم و نگاه او به این مقوله را میتوان در آیینة شاگردان بیشمار وی –خصوصاً در شهر قم- به نظاره نشست. گلنفسیها گزیدهای از بهترین اشعار محمدعلی مجاهدی است که میتواند نمایی از شعر و نگاه عمیق این پیر شعر آیینی باشد.
مجید سعدآبادی شاعر نامآشنای شعر سپید کشور، دغدغههای خود و همنوعان خود را دربارۀ بیداری اسلامی و وقایع مربوط به انقلابهای کشورهای عربی در کتاب «گلفروش مسلمان» مطرح کرده است. گلفروش مسلمان برگزیدۀ جشنوارۀ شهید آوینی و همچنین جشنواره شعر انقلاب است.
محمد شکریفرد، شاعر جوان هشترودی، از رویشهای شعر انقلاب اسلامی است که چند سالی است توانسته با غزلیات پراحساس و واکنشهای بموقع خویش به وقایع اجتماعی، جایی برای خود در عالم ادبیات دست و پا کند. گشایش، پس از «نصف گمشده»، دومین اثر این شاعر خوشآتیه است.
«گاهی حواست نیست» برشهای فلسفی-ادبی است از زندگی سراسر آشوب شهرنشینی که در آن علی داودی، با نگاهی شاعرانه به بیان دغدغهها و اندیشههای زیستی خود پرداخته است. انتخاب قالب نیمایی و نگاهی دوباره به ظرفیتهای فراموششدة این قالب، از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد این کتاب خواندنی است.
«کهکشان چهرهها» مجموعۀ شعرهای علیمحمد مؤدب است که در قالب نیمایی و بین سالهای 86 تا 90 سروده شده است. نیماییهای این کتاب عمدتاً کوتاه است و شاعر، توانسته است کشفهای شگفت خود را در قالب کلمات به منصۀ ظهور برساند.
از محمدزاده تا کنون هفت مجموعه در حوزه شعر منتشر شده است که توانستهاند جایزه کتاب سال قلم زرین ، کتاب فصل ، کتاب انقلاب و جشنواره ی بین المللی شعر فجر را به نام خود ثبت کنند .
قرار نیست شکوه غزل را خاتمه ای باشد و این شکل شگفت شعری، به تکرار و ملال بیانجامد. روزگاری دور، طرح نویی درانداختند و غزل را معرفی کردند. امروزه می توان گفت که این غزل است که در دامن خود شاعرانی را می پرواند و می نمایاند. سعید پور طهماسبی چهره ای نو و خوش آتیه در غزل امروز است که در اولین کتاب خود، قرار را بر زیستن با غزل گذاشته است. غزلهای مجموعه شعر«قرار»، صدای تازه ای از صمیمت، سلامت و حکمت در شعر امروزند و پنجره هایی روشن به آینده ی غزل، می گشایند. قرار سعید پورطهماسبی
یکی از نامهایی که با شعر سبک هندی گره خورده است، نام مرحوم محمد قهرمان است؛ شاعر نازکاندیشی که هم در عرصة پژوهش و هم در عرصة سرایش توانسته است آثاری ماندگار به ثبت برساند. فرشتة مهر، مجموعة تصنیفهای محمد قهرمان است که پس از فوت ایشان، به چاپ رسیده است.
شعر دهة هفتاد و هشتاد شمسی، بدون نام محمدسعید میرزایی، به واقع چیزی کم دارد. میرزایی یکی از مهمترین شاعرانی است که در طرز نوی غزل در دهههای یادشده بسیار تأثیرگذار بود و سبب به وجود آمدن موجی از اقبال به قالب غزل شد و جریانات مختلف در عالم ادبیات پدید آورد. غزل هزارة دیگر گزیدهای از بهترین و مهمترین غزلیات میرزایی به انتخاب مبین اردستانی و محمدحسین نعمتی است.
«غزل زندگی کنیم» گزینۀ غزلهای استاد محمدعلی بهمنی، شاعر و غزلسرای نامی کشورمان است. این مجموعه که 72 غزل را در خود جای داده است گزیدهای از غزلهای منتشرشده از ایشان است و چند غزل جدید را نیز به مخاطبان جدی شعر محمدعلی بهمنی، عرضه مینماید. گزینش غزلهای این کتاب را محمدحسین نعمتی و مبین اردستانی بر عهده داشتهاند.
کبری موسوی قهفرخی از مطرحترین و فعالترین شاعران شهرکرد است. «غروب پا به ماه» مجموعهای از آخرین غزلهای موسوی قهفرخی است. ویژگی اصلی اشعار کبری موسوی قهفرخی، جریان داشتن شور و شادابی زندگی در آنهاست. این کتاب دومین اثر این شاعر غزلسرا پس از مجموعه شعر «ترانهماهیها» است.
شاعر کمادعای اصفهانی، مهدی جهاندار، پس از چندین سال درخشش در عرصة ادبیات، بالأخره تصمیم به انتشار کتاب گرفت و انتشار اولین اثر خود را به شهرستان ادب سپرد. در این کتاب، اشعار معروف مهدی جهاندار و تعدادی اثر شنیدهنشده در کنار یکدیگر نشستهاند و مجموعهای جذّاب و خواندنی را شکل دادهاند.
علیمحمد مؤدب با سپید شروع کرد و با سپیدهایش درخشید؛ هرچند در ادامه مسیر شاعریاش تجربههای موفقی هم در قالبهای غزل و نیمایی پیدا کرد اما بسیاری هنوز او را به سپیدهایش می شناسند. «عاشقانههای پسر نوح» نخستین دفتر شعر علیمحمد مؤدب است که دربردارندۀ 39 قطعه شعر سپید اوست که در آنها بیشتر سراغ موضوعات و مضامین عاشقانه و فردی رفته است. این مجموعه نخستین بار در سال 1382 منتشر شد و توانست مورد توجه و اقبال صاحب نظرمان و علاقهمندانِ ادبیات قرار بگیرد و اکنون چاپِ دوم این دفتر شعر توسط انتشارات شهرستان ادب منتشر شده است.
«صبح زود» اولین مجموعه شعر سیدعلی لواسانی، شاعر جوان و خوشذوق تهرانی است. این کتاب در قالبهای غزل و نیمایی سروده شده است. زبان سخته و پخته و توجه ویژه به نوآوری، از خصوصیات بارز اشعار سیدعلی لواسانی است. «صبح زود»، در واقع گزیدهای است از بهترین اشعار لواسانی که از سال 88 تاکنون سروده شده است.
«صبح بنارس» مجوعهای از سرودههای علیرضا قزوه، شاعر موفق کشورمان، طیّ دورهای است که به عنوان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هند حضور داشته است. صبح بنارس برگزیدۀ بیستویکمین دورۀ جایزۀ کتاب فصل و همچنین برگزیدۀ جایزه قلم زرین است و 70 غزل و قصیده را شامل میشود. توجه به معارف دینی و زبان استوار و روان از ویژگیهای اصلی آثار علیرضا قزوه است.
وحیده احمدی متولد 5 مهر 1365 در تهران است و مقطع کارشناسی را در دانشگاه تهران و مقطع کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاه شهید بهشتی گذرانده است. «شاید به جا آوردی» عنوان اولین کتاب اوست که توسط انتشارات شهرستان ادب منتشر شده است.
مرتضی امیری اسفندقه شاعری است که در دمیدن روح جدید در قالب قصیده، بیشترین تأثیر را داشته است؛ قالب گرانقدری که سالها بود شاعر فحل و قدری همچون اسفندقه به خود ندیده بود. درآمیختن این قالب قدیمی خراسانی با آموزههای دیداری نیما یوشیج، معجونی شنیدنی از این شاعر صاحبسبک ساخته است. «سیاهمست سایة تاک» مجموعة تمامی قصاید امیری اسفندقه تا به امروز است که به همّت شهرستان ادب به چاپ رسیده است.
«سکوت کاهگلی» اولین مجموعۀ شعر دکتر رضا شیبانیاصل، شاعر باسابقه و نامآَشنای تبریزی است که عنوان برترین کتاب جایزۀ گام اول را نیز از آن خود کرده است. اگرچه عمدۀ این کتاب را غزلهای شیبانی در بر میگیرد اما چند چهارپاره و قصیده نیز در این کتاب دیده میشود. زبان سخته و پخته و عاطفۀ سرشار این شاعر تبریزی، سکوت کاهگلی را خواندنیتر میکند.
سعید بیابانکی شاعری است که هم در اشعار جدی و هم در اشعار طنز بسیار توانمند و پرکار است. حضور مستمر و فعال این شاعر اهل خمینیشهر در برنامههای مختلف صدا و سیما و اجرای موفق برنامههای مختلف در سطح کشور از بیابانکی شاعری محبوب و مشهور ساخته است. «سکتۀ ملیح» مجموعۀ آخرین طنزهای سعید بیابانکی است.
رونق گرفتن زیارت اربعین در سالیان اخیر سبب شده شاعران و نویسندگان نیز نگاهی به واقعة عظیم و پرشور سال داشته باشند. سیدمهدی موسوی در کتاب «سفرنامه باصاد» برشهایی از این سفر سراسر ماجرا را در قالب نیمایی به تصویر کشیده است و با زبانی صمیمی و ساده، تجربیات گرانقدر خود را با زبان شعر با خوانندگان به اشتراک گذاشته است.
علی محمد مودب به رغم سروده های ارزشمندی که در قالب های متعدد دارد برای خیلی از مخاطبان ادبیات با سپیدهای تأثیرگذار و جریان سازش شناخته شده است. مجموعه«سفر بمباران» در برگیرنده شعرهایی با محوریت شعر مقاومت جهان اسلام است. این کتاب حاصل سروده های جریان یافته در طول جنگهای 33 روزه و 22 روزه بوده در عین توجه به این موضوع، خرده روایت ها،واگویه ها و انتقادهایی در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و حماسی را دربرگرفته است.