«صبح تازهدم» نام اولین اثر عاطفه جوشقانیان، شاعر غزلسرای اهل قم است که 45 غزل با مضمون عاشقانه و آیینی را شامل میشود. او دارای مدرک کارشناسی علوم تربیتی و کارشناسی ارشد نهجالبلاغه است. شاعر با زبان و ذوق سرشار خود توانسته غزلهایی با حال و هوایی لطیف بسراید: «ای آفتاب ردشده از شیشۀ باغها! بر تاروپود سبز چمن پا گذاشتی گلهای فرش، گرم پذیراییات شدند ممنون که پا به زندگی ما گذاشتی» اما آنچه در این کتاب قابل توجه است، زنانگی و مادرانگی این شاعر متولد 1371 است که از شخصیت او سرچشمه میگیرد و به شعرهای او نیز سرایت کرده است. «در دهان فنچمان تا میگذارم دانه را لذتی پر میکشد، پر میکند کاشانه را میتکانم گرد و خاک خستگی را باز هم تا بیایی آبوجارو میکنم این لانه را سیبی از روی درخت افتاد و انجیری رسید باد با شوقت فراهم میکند عصرانه را باز هم گفتی کنارم باش، چشم، اما بدان مینشانی در کنارت دختری دیوانه را» مجموعه غزل صبح تازهدم در ۱۰۰ صفحه بهتازگی توسط نشر شهرستان ادب به چاپ رسیده است.
«مرتد» عنوان مجموعۀ غزلهایی است که به عنوان اثر دوم شاعر نامآشنای معاصر، مهدی جهاندار، به همّت نشر شهرستان ادب روانۀ بازار شده است. پیش از این نیز مجموعۀ غزلهای نخست او با عنوان «عشق سوزان است» از طریق همین انتشارات، به زیور طبع آراسته شده بود. سیوسه غزل در این کتاب گردآوری شده است و در صفحۀ نخست کتاب به عنوان شناسۀ آن، مجموعۀ مرتد «مجموعۀ غزلهای حماسی» معرّفی شده است. شاعر نیز اثر حاضر را به جمعی از شاعران محبوب خود تقدیم کرده است. در توضیح کوتاهی باید اشاره کرد که شاعر نام مجموعۀ شعر خود، مرتد را از آیۀ ۵۴ سورۀ مبارکۀ مائده وام گرفته است.
"پیراهن آبی شامل ۲۲ غزل و ۲ چهارپاره است. حسین مؤدب شاعر خوشذوق اهل مشهد است که شعرهایی ساده، دلنشین و عاشقانه دارد و نام نخستین کتابش را از غزلی با همین عنوان گرفته است.
در روزگاری که اکثر شاعران از روی دست هم مینویسند و بیشتر شعرها مثل هم، بیهویت و تکراری است، سر برآوردن شاعری از یکی از دوردستترین نقاط کشور و ارائۀ شعری متشخّص و باهویت، میتواند یک اتّفاق ادبی قابلاعتنا باشد. «سعید تاجمحمّدی» همین شاعری باهویت و متشخّص است که شعرش، آیینۀ جهان بیآلایش و باصفای اوست. تاجمحمّدی در مجموعۀ شعر «دقایق» که به تازگی توسّط انتشارات شهرستان ادب منتشر شده است، با ارائۀ 41 شعر، نمونۀ موفّقی از جهان مدّ نظر خویش به نمایش گذاشته است.
«هنوز باران است» مجموعۀ اشعار میتراسادات دهقانی، شاعر غزلسرای جوان کشور است که توسط انتشارات شهرستان ادب به چاپ رسیده است. ۳۷ غزل این کتاب که در ۸۰ صفحه به چاپ رسیده است، آیینهای است که در آن میتوان، جلوههای یک شاعر زن را مشاهده کرد که در جستجوی نوآوری و نگاه تازه است.
مجموعه غزل مرتضی حیدری آل کثیر در این مجموعه، غزلهای این شاعر جوان در دو بخش شعرهای سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵ و شعرهای آیینی سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۶ گردآوری شده است.
«این کتاب مشتمل بر سی و هفت قطعه شعر در قالبهای نو و غزل است. اقلیت» یکی از مجموعه های متفاوتی است که در چند ساله اخیر توانسته جانی به آیینه غبار گرفته بازار کتاب به خصوص در حیطه شعر و شاعری ببخشد. با بررسی کتاب می توان به چهار عنصر اصلی کتاب یعنی 1- عاطفه، 2- تخلیل، 3- زبان، 4- آهنگ پی بردکه لازمه جذابیت و زیبایی شعر می شود.
آنچه بیش از هر چیز در شعرهای عباسلو به چشم میآید، عاطفه و زنانگی اوست که در خلال تصاویری بکر و خلاقانه به مخاطب ارائه میشوند؛ مثل سومین غزل از «همقفسان» که عشق را عنصری مشترک در روح همۀ زنان عالم هستی معرفی میکند. همقفسان عنوان چهارمین مجموعهشعر «مژگان عباسلو»ست که اردیبهشت امسال همزمان با روزهای سیاُمین نمایشگاه کتاب منتشر شد و در بردارندۀ 34 غزل با مضامین عاشقانه، اجتماعی و آیینیست.
از میلاد عرفانپور تاکنون چند مجموعۀ رباعی چاپ شده است و این شاعر خوشقریحۀ کشور توانسته است نامی در این قالب دیرپای ایرانی برای خود دست و پا کند. «بیخبریها» اولین غزلهای چاپشدۀ این شاعر جوان و موفق شیرازی را شامل میشود. علاوه بر 18 غزل موجود در کتاب، چند دوبیتی و رباعی نیز در پایان این مجموعه گنجانده شده است.
مرحوم محمد قهرمان، شاعر و استاد فقید دانشگاه، شخصیتی است که نام او با شعر سبک هندی گره خورده است. سالها تلاش او در عرصۀ شعر و ادبیات، او را به چهرهای آشنا تبدیل کرده است. «به خط روشن عشق» گزیدهای از غزلهاي این شاعر خراسانی به انتخاب علیمحمد مؤدب و مبین اردستانی است که 61 غزل را شامل ميشود. زبان لطیف و عاطفی این استاد گرانقدر که خود نیز بیشتر به سبک هندی سروده است به شدت تأثیرگذار است و یادآور بزرگان سبک هندی از جمله صائب تبریزی است.
دکتر محمد مرادی استاد ادبیات دانشگاه شیراز و شاعر جوان و باتجربه ای ست که در این کتاب بیشتر با زبان غزل به شعرهایی عاشقانه اجتماعی و آیینی پرداخته است.
دکتر محمود اکرامی فر که خالق شعرهای ماندگاری چون«یاعلی گفتیم و عشق آغاز شد» است گزیده غزل های خود را که در موضوعات عاشقانه و اجتماعی سروده شده اند در این کتاب منتشر کرده است.