عباس احمدی شاعری است که هم در حوزۀ شعر جدی و هم در شعر طنز فعالیت دارد. دانشگاهنامه شعر بلندی است که در قالب مثنوی و در چند بخش مختلف سروده شده است که همگی با موضوع دانشجو و دانشگاه و مسائل مرتبط با این دو و با نگاهی طنزآمیز سروده شده است. دانشگاه آزاد، فرار مغزها و نحوۀ ارزشیابی در دانشگاهها از موضوعاتی است که در این مجموعه طنز به آن پرداخته شده است.
این کتاب، منظومه ای بلند در قالب چهارپاره است که به گونه ای بی نظیر به روایت فراز و نشیب و اشک ها و لبخندهای روزگار معاصر می پردازد. این منظومه یکی از جامع ترین آثار ادبیات سیاسی و حماسی و یک تاریخ شاعرانه از دوران انقلاب اسلامی است که با بیان دردمندانه و هنرمندانه علی محمد مودب به رشته تحریر درآمده است. «دستخون» را می توان بلندترین چهارپاره انقلاب دوران انقلاب اسلامی نیز دانست.
سفرنامۀ منظوم «دهلی ستاره بود» اثري ديگر از مرتضی امیریاسفندقه است که در قالب نیمایی سروده شده است. مرتضی امیریاسفندقه، «دهلی ستاره بود» را از هند، برای مخاطبان شعر پارسی سوغات آورده است و در آن سعی بر آن داشته که با نگاهی شاعرانه و معناگرا به تماشای هند و توصیف آن بپردازد. خواننده با مطالعۀ این مجموعه، خویش را در تجربههای امیریاسفندقه سهیم مییابد.
علی محمد مودب به رغم سروده های ارزشمندی که در قالب های متعدد دارد برای خیلی از مخاطبان ادبیات با سپیدهای تأثیرگذار و جریان سازش شناخته شده است. مجموعه«سفر بمباران» در برگیرنده شعرهایی با محوریت شعر مقاومت جهان اسلام است. این کتاب حاصل سروده های جریان یافته در طول جنگهای 33 روزه و 22 روزه بوده در عین توجه به این موضوع، خرده روایت ها،واگویه ها و انتقادهایی در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و حماسی را دربرگرفته است.
«ولی دوشنبه، آه» سفرنامۀ منظوم مرتضی امیریاسفندقه در قالب نیمایی است که ارمغان این شاعر از مسافرت به دوشنبه، پایتخت تاجیکستان است. گویی مواجهۀ شاعر با شگفتیهای دوشنبه، او را بر سر وجد آورده است و امیریاسفندقه سعی کرده است با زبانی صمیمی و در عین حال فاخر، تجربیات خود را با خوانندگان اشعار «ولی دوشنبه، آه» به اشتراک بگذارد.