کتاب کفش باز از یکی از روزهای عادی فیل نایت شروع میشود. آن روز صبح او مثل همیشه کفشهایش را میپوشد و برای دویدن بیرون میرود. او همیشه دوست داشت که یک ورزشکار شود و دویدن را نیز بسیار دوست داشت. آرزوی ورزشکار شدن او هیچوقت واقعی نشد. او در ۲۴ سالگیش با وجود تلاشهای زیادی که کرده بود متوجه شد که نمیتواند به رویایش برسد و تسلیم حقیقت میشود،؛ از آن زمان او سعی میکند تا راهی پیدا کند تا بدون اینکه ورزشکار باشد ورزشکار بودن را احساس کند. او با این فکرها به این نتیجه میرسد که میتواند نوعی کفش دوندگی تولید کند. فیل نایت، پانزدهمین ثروتمند جهان در کتاب کفش باز، داستان بهوجود آمدن برند نایکی را شرح میدهد. این کتاب در حوزهی کتابهای انگیزشی است. طرز بیان و سادگی و صداقت فیل نایت، ما را در خودمان غرق میکند و دوست داریم تا پایان این کتاب با او باشیم. خواندن این کتاب به ما انگیزه میدهد و به ما یادآوری میکند که اگر ما هم بخواهیم میتوانیم به موفقیتهای بزرگی برسیم. با خواندن این کتاب و زندگینامهی فیل نایت ما یاد میگیریم که چگونه از آروزها و هدفهایمان دست نکشیم و برای آنها بجنگیم. برند نایکی یک برند معروف در حوزه کفشهای دوندگی است که قطعا تا به امروز از کفشهای این برند استفاده کردهایم و یا کسانی را میشناسیم که از محصولات این برند استفاده کردهاند. در سال ۲۰۱۷ بر اساس ردهبندی مجله فوربس شانزدهمین برند برتر دنیا است. بیل گیتس درمورد کتاب کفش باز گفته است: شما به عنوان خواننده در طول داستان مدام انتظار دارید که با شکست سنگینی مواجه شوید، در صورتی که امروزه در سراسر جهان، در هر خیابان مهمی که قدم بگذارید، لوگوی خاص نایک در حال درخشیدن است.
کتاب «هنر ظریف رهایی از دغدغهها» کتابی غافلگیرکننده است؛ نثر آن روان و خواندنی است و نویسنده، مارک منسن، مفاهیم پیچیده را، با آوردن مثالهای مختلف از زندگی واقعی افراد مختلف به خواننده منتقل میکند. نویسنده، زندگی خودش را هم در متن کتاب وارد میکند و همین موضوع باعث میشود که خواننده با کتاب احساس نزدیکی کند. «هنر ظریف رهایی از دغدغهها»، مفاهیمی مثل رنج، درد، دغدغه، مرگ و زندگی را بهصورت واقعی و ملموس روایت و واکاوی میکند و همانطور که در متن کتاب هم آمده، شعارش یه کلمه است: «صداقت». «فرهنگ امروز ما خلاصه شده است در انتظارات مثبت اما غیرواقعی: خوشحالتر باشید، سالمتر باشید، بهترین باشید؛ بهتر از دیگران؛ باهوشتر، فرزتر، ثروتمندتر، جذابتر، معروفتر، سازندهتر، رشکبرانگیزتر، و تحسینشدهتر. بینقص و شگفتانگیز باشید، هر روز طلا بخورید و درحالیکه همسر سِلفیانداز و دو کودک و نصفتان را برای خداحافظی میبوسید، در بالگردتان بنشینید و به سوی دفتر کارتان بروید. شما شغل فوقالعاده لذتبخشی دارید و روزهایتان را صرف انجام کارهای بسیار ارزشمندی میکنید که احتمالاً روزی کرهٔ زمین را نجات خواهد داد.
کتاب خودت باش دختر (Girl, wash your face) دربارۀ بسیاری از دروغهای دردناک و یک حقیقت مهم است. کدام حقیقت؟ تو و فقط خود تو مسئول آدمی هستی که میشوی و همچنین مسئول میزان شادی و رضایتی که از زندگی داری. این مفهوم اصلی کتاب ریچل هالیس (Rachel Hollis) است. اما اشتباه نکنید. ریچل قرار است برای شما صدها داستان خندهدار، عجیب، خجالتآور، غمانگیز یا مسخره تعریف کند که تمامشان به یک حقیقت ختم میشوند: زندگی تو به خودت بستگی دارد؛ اما تا وقتی دروغهایی که بر سر راه رسیدن به این حقیقت قرار دارند را نشناسید این حقیقت قابل باور نخواهد بود.
یک مدیر با دهها پروژۀ عقبافتاده، یک کارگر ساده با کوهی از بدهی و یک خانم خانهدار که درگیر رژیمگرفتن است چه شباهتی با هم دارند؟ این افراد همه دچار کمیابیاند. یکی زمان کافی ندارد، یکی بیپول است و دیگری نیز کالریهایش را محدود کرده. کمیابی به شکلی اعجابآور ذهن همه را تحت تاثیر قرار میدهد. مولاینیتن و شفیر، متکی به آخرین یافتههای علوم رفتاری و اقتصاد، تبیین میکنند که چطور ابعاد مختلف زندگی ما تحت تأثیر ذهنیت کمیابی است؛ همچنین آنها توضیح میدهند که چطور سازمانها و تک تک افراد میتوانند کمیابی را مهار کنند تا به موفقیت و رضایت بیشتری دست یابند. همانطور که تِیلر برندۀ نوبل اقتصاد 2017 میگوید، این کتاب از نظر علمی بیبدیل و از نظر روایی بسیار خواندنی و سرگرمکننده است.
این کتاب دربارهی مشتی دروغ آزاردهنده و یک حقیقت مهم است. کدام حقیقت؟ این که شما و فقط شما در نهایت مسئول این هستید که چهکسی میشوید و چقدر خوشحالید. نکتهی کلیدی این است. نویسنده این کتاب انگیزشی که با نام «خودت باش دختر» هم در ایران منتشر شده، ریچل هالیس، قرار است کلی داستان بامزه، عجیب یا شرمآور و ناراحتکننده و دیوانهوار برایتان تعریف کند که هرکدام از آنها به همین حقیقت میرسند که زندگی شما دست خود شما است؛ اما چنین حقیقتی هیچوقت باورکردنی نیست، مگر اینکه ابتدا متوجه دروغهایی شوید که سر راهتان وجود دارد. درک اینکه شما خودتان شادی را انتخاب میکنید و اینکه خودتان کنترل زندگیتان را در دست دارید بسیار مهم است، اما تنها چیزی نیست که باید بفهمید. شما باید هر دروغی را هم که در تمام زندگی به خودتان گفتهاید بشناسید و به شکل نظاممند نابود کنید. هالیس در این کتاب درباره بیست نوع دروغی که همه ما هر روز به خودمان میگوییم صحبت میکند. دروغ «از فردا شروع میکنم»، دروغ «من مادر خوبی نیستم» دروغ «نمیتوانم حقیقت را بگویم» و دروغهای بسیاری که باید یادبگیریم که دیگر به خودمان نگوییم. ریچل هالیس در این کتاب شانههای شما را میگیرد و تکان میدهد تا جرأت پیدا کنید و این حقیقت را که شما قوی و شجاع و جنگجو هستید باور کنید. شما فقط و فقط یک فرصت برای زندگی دارید و زندگی میگذرد. از سرزنش و لعنتکردنش دست بردارید و دیگر اجازه ندهید دیگران هم این کار را بکنند. از قبولکردن آنچه کمتر از لیاقتتان است دست بردارید و ارزش واقعی خود را بشناسید.
کتاب شرمنده نباش دختر: یک برنامه بدون شرمساری برای رسیدن به اهداف جدیدترین اثر ریچل هالیس، نویسندۀ کتاب پرفروش خودت باش دختر، شما را در راه رسیدن به رویایتان و موفقیتهایی که قرار است در زندگی کسب کنید، یاری میکند.
این کتاب در چهار بخش روش برقراری ارتباط محبتآمیز همراه با احترام با فرزندان را قدم به قدم آموزش میدهد: ۱- والدین خونسردی شویم که واقعا فرزندانمان نیاز دارند ۲- حفظ خونسردی یعنی ایجاد حریم ۳- حفظ خونسردی یعنی تعیین جایگاه ۴- خود را به تمرین کردن عادت دهید
نوشتن با تنفس آغاز می شود پیکربخشی صدای معتبرتان نویسنده: لرن هرینگ مترجم: حمید هاشمی انتشارات: نشر بیدگل
کتاب نوشتن با تنفس آغاز میشود محصول قلم نویسندۀ مبتکر و صاحب ذوقی است که تحصیلات دانشگاهیاش (کارشناسی ارشد هنرهای زیبا و مشاوره روان شناسی) را در خدمت آموزههای عملی نویسندگی گذاردهاست و با لحنی صمیمی و خردی گسترده راهی برای کشف آن چه "عمیق نوشتن" مینامد به خواننده نشان میدهد؛ مسیری ملموس برای فرآوری تخیل هنری و بیان روان محتوای ذهن. با درسهای سادهای در سه فصل این کتاب میآموزید وقتی دل و ذهنتان به سویی دیگر التفات میکند، مثل دوستی در کنار "نوشتن تان" بمانید. تأکید این آموزگار بر حواس پنج گانه و تمرینات بدنی و تنفس حرفهای، پشتکار و دیدن فنی نویسندگان آینده را نسبت به عمل نوشتن رشد میدهد. ضمن همراه شدن با تمرینات فصل نخست این کتاب به تمرکز فکر و کسب آمادگی ذهنی میپردازید. در فصل دوم تمرینات مخصوص نوشتن را انجام میدهید که مفصل تر و همگام با رشد توانمندی نویسندگی است؛ و نهایتاً در فصل سوم آموزههای فنی تری در ارتباط اکتسابی با تن به دست میآورید که بی شباهت به خود شرق دور نیست.
تونل نویسنده: ارنستو ساباتو مترجم: مصطفی مفیدی انتشارات: نیلوفر اثر ارنستو ساباتو به کوشش مصطفی مفیدی به فارسی ترجمه شده است. ارنستو ساباتو، نویسندهی آرژانتینی، یکی از بزرگترین شخصیتهای ادبی آمریکای لاتین است. او تهتغاری یک خانوادهی دهنفرهی ایتالیایی بود که طراحی و نقاشی را عاشقانه دوست داشت. آشنایی با ریاضیات و جذابیت نظم بینظیرش او را دامنگیر کرد. پس از فارغالتحصیل شدن از دانشگاه بوینسآیرس و دریافت مدرک دکترا از علم کناره گرفت و به سراغ عشق قدیمیاش ادبیات رفت. ساباتو در حین کار کردن در آزمایشگاهی خصوصی در پاریس، رمان «در خفا، بهخاطر احساسات منفی از دانشمندان» را نوشت که هیچگاه منتشر نکرد: «هیچوقت از کارم راضی نیستم. برای شادیام نمینویسم. میخواهم جلوی مردن اثرم را بگیرم.» تنها سه رمان از صافی کمالطلبی و آرمانگرایی او رد شدند. یکی از آنها «تونل» بود. او در اولین رمانش داستان «کاستل» نقاشی شناختهشده و خودپسند را که از دیده نشدن آثارش ناراحت است، بیپرده و شفاف روایت میکند: «شهرت، فروتنی را برایت ساده میکند. خود را فروتن جلوه دادن ساده است. بهراحتی میتوان خودپسندی را درون افراد شناخت.» کاستل پس از آشنا شدن با «ماریا» که به بخشی از نقاشیاش خیره شده بود، دریافت که او یگانه فردی است که دیدگاه و سبک هنریاش را درک میکند. اما به قتل رسیدن دختر او را به سلول انفرادی کشاند: «به نحوی احساس میکنم که دارم تاوانی را میپردازم، تاوان قانع نبودن به آن بخش از ماریا که مرا (موقتاً) از تنهایی نجات میداد. فوران غرور، شور و شوق افزونشونده به اینکه او فقط مال من باشد باید به من هشدار میداد که راه خطایی در پیش گرفتهام، راهی که سمت و مسیر آن را خودپسندی و نخوت تعیین میکرد.» ساباتو با بیان دقیق افکار و دیدگاه روانشناختی شخصیت اصلی، اثری جذاب به دست داده است. آلبر کامو دربارهی تونل گفته است: «تلخی و تندی، شور و حرارت آن را میستایم.» ادبيات و فلسفه بازتاب شرايط اجتماعي افراد و جامعهاي كه در آن زندگي ميكنند، است. در اين ميان رمانهايي با گرايش و سبك و سياق فلسفي، دريچهاي متفاوت از مفهوم ادبيات و فلسفه را به روي خوانندگان خود باز ميكنند. داستانهاي فلسفي جزء جداييناپذير دنياي ادبي ارنستو ساباتو هستند. او با ديدي روانشناسانه و فلسفي داستانهاي حيرتانگيزي دربارهي مسائل اخلاقي و اجتماعي بشر امروز نوشته است.