«پرنده مصلوب» عنوان مجموعه شعری از پروانه نجاتی است. این مجموعه، چهاردهمین مجموعه سرودههای این شاعر محسوب میشود. نجاتی در مقدمه مجموعه شعر خود نوشته است: «خدایا! تو را سپاس که مرا در مقابل آن چه میبینم، میشنوم و حس میکنم، بیتفاوت نیافریدی! تو را سپاس که دریچهای از شعر به رویم گشودی که باورهایم را بسرایم.» این مجموعه در دو بخش «غزل باران» و «گاهگاهی» منتشر شده است. در بخش نخست به سرودههایی درباره وطن، شهیدان و ارزشهای دینی و آیینی و در بخش دوم به سرودههایی درباره دغدغه جوانان و مردم امروزی پرداخته شده است.
کتاب حاضر گزیده شعرهای شاعران معاصرمان درباره مقاومت اسلامی و به ویژه مردم فلسطین است. این کتاب یکی از 5 کتاب کنگره شعر مقاومت بین الملل اسلامی است و پیش از این کتاب هایی با عناوین «واژه در سنگر»، «حنجره های بیدار»، «خندیدن با لبان زخم» و «درخت آتش» که آنها نیز مجموعه شعر شاعران معاصر درباره مقاومت بودند، منتشر شده بود.
حسین اسرافیلی در این اثر به شعرهای شاعرانی که با موضوع شعر مقاومت اشعاری را سروده اند را بیان کرده است که از جمله این شاعران می توان به: حسین ابراهیمی، سیدمحمدحسین ابوترای، آرش احمدی، صابر امامی، سودابه امینی، عباس باقری، مرتضی حیدری آل کثیر، محمد توکلی، سیدمحمود سجادی، منیره رخشانی نیا، وحید طلعت و میلاد عرفان پور اشاره کرد.
میلاد عرفانپور( -۱۳۶۷)، شاعر است. کتاب پادشهر، دغدغههای انسان دهاتی ماندهای را روایت میکند که در گیر و بند مقتضیات جامعه مدرن اسیر شده و نمیداند که با تضادها و تعارضها باید چه کند. عرفانپور این کتاب را به آنان که در شلوغیهای شهر، ایمان روستاییشان را گم نمیکنند، تقدیم کرده است. به طور کلی او در این کتاب کوچک شصت صفحهای، میانهاش با شهر خوب نیست. البته به شهری که دستاوردش مصراع چهارم و ناگوار این رباعی است: این جا دل سفرهها پر از نان و زر است آنجا جگر گرسنهها شعلهور است ای وای بر این شهر که در غربت آن همسایه ز همسایه خود بیخبر است