گنجشک های پاییز [شعر] عنوان کتابی است از اعظم سعادتمند که در 56 صفحه و توسط انتشارات فصل پنجم در سال 1390 به چاپ رسیده است. موضوع اصلی این کتاب شعر فارسی است. نیز در بازار کتاب موجود میباشد. از اعظم سعادتمند، کتابهای باران پس از برف(کتاب فردا)، لیلی آذر(شهرستان ادب)، نیز در بازار کتاب موجود میباشد.
«هر لبت یک کبوتر سرخ است» در مجموعه کتابهای شعر امروز جای میگیرد. مجموعهای که سعی دارد با ارج نهادن به تلاش و تکاپوی شاعران جوان و انتشار آثارشان، فضا را برای ایجاد خلاقیت و نوآوری در شعر مهیا کند.
ندیمهای جوان در مونت کارلو با مرد جوان ثروتمندی به نام ماکسیم دو وینتر که همسرش ربکا را به تازگی از دست داده است آشنا میشود. آندو عاشق یکدیگر شده و ازدواج میکنند. ماکسیم همسرش را به عمارت باشکوه ماندرلی میآورد اما خدمتکاران که هنوز به همسر اول ماکسیم که به طرز مشکوکی جان داده است وفادارند، خانم دو وینتر جدید را با بیمیلی به عنوان بانوی خانه میپذیرند. اما در رآس آنان خانم دانورس، ندیمه وفادار ربکاست که بانوی زیبارویش را همچنان میستاید و برخوردی سرد و ترسناک با بانوی جدید خانه دارد.
کتاب ساجی: خاطرات نسرین باقرزاده همسر سردار شهید بهمن باقری نوشتهی بهناز ضرابی زاده، روایتگر سرگذشت یکی از زنان مقاوم و فعال در حوادث و اتفاقات جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است. در این اثر جنگ تحمیلی با نگاهی انسان دوستانه، به تصویر کشیده شده است. ساجی، عنوان کتابی است که از سالهای کودکی نسرین باقرزاده در خرمشهر شروع شده و تا زمان جنگ در این شهر ادامه پیدا میکند. چند روز نخست جنگ خانواده باقرزاده در خرمشهر بودند، اما به ناچار خرمشهر را ترک کرده و مانند دیگر زنان حاضر به شیراز روانه میشوند، ولی مردها در خرمشهر مانده و از این شهر حفاظت میکنند. در این دوران اتفاقات مختلفی میافتد که جذابیتهای خاصی دارد. بانوان یا به خرمشهر و بوشهر یا در شهرهای دیگر پراکنده میشوند، اما راوی این خاطرات به خاطر اینکه در خرمشهر میماند و کنار همسرش قرار دارد به شهرهای گوناگون مثل قم، ماهشهر و آبادان رفته و مدتی را در این شهرها زندگی میکند. وی روزها و شرایط سختی را میگذراند و سالهای پایانی دوباره به خوزستان باز میگردد تا اینکه در 29 فروردین 1367 سردار باقری به شهادت میرسد.
معرفی کتاب «الف های غلط» چهارمین مجموعه شعر علی محمد مؤدب؛ که همه اشعار آن در قالب غزل سروده شده اند. مضامین شعرها، عاشقانه، مذهبی و اجتماعی است و از ویژگی های آن ها می توان به زبان محکم و آمیخته با عاطفه سرشار اشاره کرد. «نی اید ولوخ که اندر لجن بلند شوید»، «شوق است اگر پرنده بمیرد، ننگ است اگر که سنگ بماند» و «برخیز گیسوان عروسی است مال باد» برخی از اشعار اجتماعی این کتاب را تشکیل می دهند. «ای جان جان جان جهان های مختلف» و «امشب عجیب خوشدلم از بوی کربلا» از اشعار مذهبی کتاب هستند. از عاشقانه های این مجموعه نیز می توان «من پرم از کسی، از چشم قشنگی ازنو»، «انارستان عصری، عصر شیرین انارستان» و «تنت مانند ماهی هاست؛ می لغزد به چشمانم» را نام برد.
انتشارات: ابراهیم هادی ادامه زندگینامه و خاطرات شهید ابراهیم هادی «سلام بر ابراهیم» کاری از گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی است. این کتاب ادامه زندگینامه و خاطرات پهلوان بیمزار شهید ابراهیم هادی است که بخش اول ان قبلا در ادب بوک منتشر شده است. این کتاب علاوه بر زندگینامهای مختصر، خاطراتی از دوستان و اعضای خانواده این شهید بزرگوار و مفقودالاثر دارد. این نوشتار حاصل بیش از پنجاه مصاحبه از خانواده، یاران و دوستان آن شهید است که همگی نگارنده را در گردآوری این مجموعه ارزشمند یاری رساندند.
اثری است از محمدحسن جمشیدی به چاپ انتشارات سوره مهر. مجموعه ای از غزلیات شاعری جوان که در سروده هایش توجه ای ویژه به معنا معطوف کرده و غالبا غزلیاتی عاشقانه سروده است. از جمشیدی پیش از این دفتر شعر دیگری با عنوان “دستخط” توسط همین انتشارات به چاپ رسیده و “طراحی صحنه” دومین مجموعه شعر اوست که وجه تسمیه اش را می توان با مرور اشعار یافت.
کتاب دهکده خاک بر سر که با لحنی طنز درآمیخته شده، خاطرات سفر هجده ماهه به لوزان فائضه غفارحدادی را همراه با فرزند 4 ساله و جنین در شکمش روایت میکند. طنز این کتاب به قدری در همه جای آن دیده میشود که حتی قسمتهایی که شما انتظار شوخی و لبخندی ندارید باز هم با طنزی دلنشین روبهرو میشوید و لبتان به خنده باز میشود. غفار حدادی تلاش کرده در کتاب خود صادقانه دقیقاً آن چیزی را که اتفاق افتاده بازگو کند و موارد اضافه دیگر را به روزنوشتهای خود اضافه نکند. به طور مثال اگر از چیزی آگاهی نداشته، صریح به آن اعتراف کرده و حسی که در لحظه حادثه داشته را بیان میکند. از همین رو شما احساس نمیکنید که راوی چیزی را از شما پنهان کرده است. راوی که مدام در پی یافتن جوابهای قانع کننده برای پرسشهای ذهنیاش میگردد، وقتی به بهانه مهدکودک فرزندش و یادگیری زبان، وارد مرکز زنان شهر لوزان میشود، به یک کنشگر فعال اجتماعی بدل میگردد. فائضه غفارحدادی در مقدمهای که برای کتابش نوشته این نکته را بیان کرده که: «اسم این کتاب را سفرنامه نمیگذارم. چرا که به آن نیت نوشته نشده و شبیه سفرنامههای رایج هم نیست که شاید پیش از این خواندهاید. اینها در واقع ادامه همان روزنوشتهایی هستند که از زمان دبیرستان برای دل خودم مینوشتم. همه احساسات، عواطف، مشاهدات و نتیجهگیریهای این کتاب را بعد از شش – هفت سال که از نوشتنشان گذشته، به تلنگر یکی از اساتید دنیای ادبیات به قضاوت همگانی میگذارم.»
حسن باقری وقتی که آمد کسی فکر نمی کرد طفل ضعیف امروز روزگار فردا را از آن خود خواهد کرد. تجزیه و تحلیلش از همه چیز جامع بود. خوب گوش می کرد، می خواند و می نوشت؛ و حرف آخر را می زد. کتاب حاضر که جلد چهارم از مجموعه «یادگاران» می باشد، مشتمل بر خاطراتی از شهید حسن باقری است.
جنگ معشوق همه ی مرد های واقعی عالم بود. حسادت کاری از پیش نمی برد. به سرشان می زد و آن وقت برای پابند کردنشان در خانه باید هزار جور ترفند زد. مرد ها هم همیشه عاشقش می شدند و کم تر به این فکر می افتادند که تکلیف زن در خانه با پسری که مدام گریه می کند چه خواهد شد.
پرچمهای تاریکی، بازخوانی انتقادی آراء یکی از مدعیان دروغین عرصه مهدویت، منصور هاشمی خراسانی است که بر اساس کتاب “بازگشت به اسلام” و از منظر حکمت اسلامی به رشته تحریر در آمده است. کتاب بازگشت به اسلام که به عنوان اولین و اصلیترین کتاب این مدعی معرفی می گردد، از چهار بخش عمده تشکیل شده و سعی بر آن دارد تا با بهره نامناسب از جایگاه عقل، آن را به عنوان معیار شناخت حجت و فرستاده الهی وانمود کند.
کتاب فاطمه علی است، مجموعه داستانهای کوتاهی از سبک زندگی علی(علیهالسلام) و حضرت زهرا(سلام الله علیها) را شامل میشود. داستانهای این کتاب در چهار فصل تنظیم شده است. فصل اول «تولد دو نور» به داستان ولادت و بالندگی آن دو معصوم میپردازد. در فصل دوم به نام «پیوند دو دریا» ماجراهای شورانگیز وصلت آن دو نور را میخوانیم. در سومین فصل که «داستان زندگی» نام دارد کاممان با داستانکهایی از زندگی و سلوک آن دو چراغ هدایت شیرین میشود. فصل آخر حین و بعد از شهادت مظلومانه حضرت زهرا (س) را روایت میکند و «در فراق یار» نام دارد.
از دیرباز، باورهای آخرالزمانی مورد سوء استفاده اشخاص منحرف بوده و برای رسیدن به اهداف و اغراض مسموم خود، احساسات دینی مردم را بازیچه خود قرار دادهاند. یکی از این باورها، اعتقاد به مهدویت است که از صدر اسلام تا کنون مدعیان بیشماری داشته و از این رهگذر، دکان دارانی مسلمانان را فریب داده و به سوی خود دعوت کرده اند. کتاب دکانهای کاغذی با موضوع جریان شناسی مدعیان دروغین مهدویت از سده نخست اسلام تا عصر حاضر تدوین شده است تا بتواند گامی در مسیر روشنگری و تحلیل لایههای پنهان سردمداران جریانهای مدعی مهدویت بردارد.
معصومه رازمهری در کتاب یکشنبه آخر به عنوان یک زن رزمنده از خاطرات خود سخن میگوید. او در سالهای جنگ دفترچه یادداشت کوچکی داشته که گاه و بیگاه چیزهایی در آن مینوشته است. این دختر خرمشهری با شروع جنگ پا به جبهه میگذارد و تا پایان آن، عمر و بهترین لحظات زندگیاش را صرف کمک به رزمندگان میکند. یکشنبه آخر دارای لحنی ساده و صمیمی است که باعث میشود، بار دیگر عظمت جنگ را احساس کنید. ماجرای کتاب «یکشنبه آخر» کاملا مستند بوده و نویسنده آن را با حوادث اجتماعی پیوند زده است؛ همچنین در خاطرهنویسی حسهای فیزیکی همچون رنگ و بو و توصیفات، میتوانند در ترسیم فضای اجتماعی مفید باشند. یکشنبه آخر در این موضوع موفق بوده و کار نویسنده آن، راضیکننده به نظر میرسد. از طرف دیگر نگاه طنزآمیز راوی و خاطرات در آن طنز تلخی ایجاد کرده که جالب توجه است؛ رامهرمزی در سختترین شرایط هم لبخند را فراموش نکرده و امیدوار بوده است.
کتاب «سادات ببخشند» مجموعه سروده هایی آیینی احمد علوی که توسط انتشارات «فصل پنجم» منتشر شده است «سادات ببخشند» حاوی 36 سروده از احمد علوی است که توسط انتشارات «فصل پنجم» در 78 صفحه و به قیمت 7500 تومان راهی بازار نشر شده است.
سروده های علیرضا راه چمنی پیشکش به زنده یاد استاد محمد قهرمان ” شاعر-پژوهنده ( صائب شناس)- گویشی سرا ” (حتی وقتی روبروی هم چایی می خوریم اسبی در سرم لگد می زند که این کافه را به هم بریزم و به مزرعه برگردم) خداوندا به بازویم کمک کن که شعرم سفره ی نانی نباشد
نوشتار حاضر جلد اول از مجموعه کتاب های نیمه پنهان ماه می باشد. این کتاب، روایت همسر شهید مصطفی چمران از وی است که از زاویه دید همسر این شهید والا مقام تصویری از ایشان برای مخاطب ارائه نموده است. در پایان نیز مجموعه ای از عکس های این شهید گردآوری شده است.
شعر دفاع مقدس از ابتدا تا کنون سال 1359 و همزمان با آغاز جنگ تحمیلی ایران و عراق، متولد شد. او را «شعر دفاع مقدس» نامیدند، شعری که به اعتقاد «رضا اسماعیلی»، به دورههای «شعر دوره جنگ» (دوران هشت ساله دفاع مقدس) و «شعر دوره بعد از جنگ» (دوران بعد از پذیرش قطعنامه 598) تقسیم میشود. شعر دفاع مقدس که در هر یک از این دورهها به بخشهای دیگری دستهبندی میشود، موضوع کتاب «کلمات در خط مقدم» را تشکیل میدهد.
این کتاب مجلد دوم مصاحبه با شاعران پایداری است که در بردارنده ی گفت و گوهایی با شاعران معاصر با موضوع «شعر مقاومت» است، که می توان آن را در حکم فتح بابی برای برداشتن گام های بلند بعدی در عرصه «شعر و ادبیات پایداری» دانست.
این کتاب، که در فرصتی بسیار کوتاه فراهم آمد، آغازی دیگر است برای راهی که پایان نخواهد پذیرفت، مگر بر سفره ی پیروزی رزمندگان دلاور تمامی عرصه های جنگ و جهاد، در همه ی سرزمین های ستم دیده یا اشغال شده.
کتاب «زخم های بی قرار» دربردارنده 47 شعر از شاعران مقاومت است که شاعرانی نظیر «عباس باقری»، «قنبرعلی تابش»، «سیداحمد استوار»، «مجید سعدآبادی»، «زهرا شعبانی»، «عبدالرضا شهبازی»، «علی صارمی»، «احمدرضا قدیریان»، «مصطفی محدثی خراسانی»، «حسنا محمدزاده» و «سیدمهدی نژاد هاشمی» به ارائه اشعاری در این کتاب پرداخته اند.
حسین اسرافیلی در این اثر به شعرهای شاعرانی که با موضوع شعر مقاومت اشعاری را سروده اند را بیان کرده است که از جمله این شاعران می توان به: حسین ابراهیمی، سیدمحمدحسین ابوترای، آرش احمدی، صابر امامی، سودابه امینی، عباس باقری، مرتضی حیدری آل کثیر، محمد توکلی، سیدمحمود سجادی، منیره رخشانی نیا، وحید طلعت و میلاد عرفان پور اشاره کرد.
روایت داستان زندگی افراد به ظاهر کم نام و نشان مانند گشت و گذار در لابلای فرش های دست بافت قدیمی پستوی خانه مادربزرگ است. هر یک که به چشم می آید زیبایی خاصی را نمایان می کند که لحظه ای سکوت و حیرت را به همراه دارد. سکوتی شگفت انگیز. تجربه ای خاص و دلنشین. کتاب حاضر روایتی است داستانی از زندگی پهلوان شهید مصطفی صدرزاده، به روایت همسر ایشان خانم سمیه ابراهیم پور. مصطفی صدرزاده، شهید مدافع حرم، در تاریخ 1 آبان سال 1394 در حلب سوریه به فیض شهادت نائل آمد.
حامد از پاسداران لشکر عاشورای استان آذربایجان شرقی بود که بعد از اعلام اعزام داوطلبانه به سوریه از همان لشکر به سوریه اعزام شد و به درجه رفیع شهادت رسید. شهید حامد جوانی از ابتدای کودکی علاقه زیادی به حضرت ابوالفضل العباس (ع) داشت؛ این شهید در ابتدا جانباز شده و دست هایش قطع می شود به دلیل شباهتی که به حضرت عباس (ع) پیدا می کند به شهید ابوالفضلی شهرت پیدا می کند. این کتاب با توجه به موضوعی که دارد برای مخاطب جذابیت خاصی دارد؛ اما این جذابیت در قلم و نوع روایت ها مکملی ندارد. مخاطب احساس می کند با یک روایت مبتدی روبرو است. نویسنده در این کتاب گاهی تصمیم می گیرد همراه عناصر داستان برود و قصه زندگی را شرح دهد و گاهی می خواهد خاطره وار زندگی شهید را به عنوان کسی که بخشی از زندگی شهید بوده دنبال کند.
این کتاب مخاطب را غافلگیر خواهد کرد؛ چه آن هایی که شهید محمدخانی را می شناخته اند؛ چه آن ها که او را نمی شناختند! در واقع این کتاب روایت عاشقانه 5 سال زندگی مشترک با شهید محمدخانی است. جالب است بدانید که خود شهید محمدخانی پیش از شهادتش به همسرش گفته بوده «وقتی شهید شدم خاطراتم را در قالب «نیمه پنهان ماه» انتشارات روایت فتح چاپ کن» و به همین خاطر روی بعضی خاطرات تاکید داشته که همسرش تعریف کند و بعضی را نه.
کتاب دوم از مجموعه آسمان به خاطرات شهید تیمسار سرلشگر خلبان جواد فکوری که فرمانده نیروی هوایی و وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در دولت شهید رجایی بود، اختصاص دارد که از زبان همسر این شهید بازگو شده است. جواد فکوری در هنگام پیروزی انقلاب اسلامی، معاون پشتیبانی پایگاه دوم شکاری تبریز بود و بعد از پیروزی انقلاب به فرماندهی این پایگاه منصوب شد. به دنبال ناآرامی ها و شورش هواداران حزب خلق مسلمان در شهر تبریز که شامل گروهی از پرسنل پایگاه دوم می شد، فکوری به مدت ۴۸ ساعت به گروگان گرفته شد. با این حال و علیرغم محدودیت های موجود، این شهید موفق به سرکوب شورش و باز گرداندن نظم به پایگاه دوم شکاری و شهر تبریز شد. فکوری به دنبال این موفقیت به تهران احضار و به فرماندهی پایگاه یکم شکاری مهرآباد منصوب شد. سمت بعدی او در نیروی هوایی، معاونت عملیات نیروی هوایی بود و بعد از یک ماه انجام وظیفه در این سمت، جانشین تیمسار سرلشکر باقری در سمت فرماندهی نیروی هوایی شد. در سال ۱۳۵۹، او و نیروی هوایی، بحران ناشی از کشف کودتای نقاب را از سر گذراندند؛ علیرغم پاکسازی های گسترده و سوءظن دولت انقلابی، سرهنگ فکوری موفق به احیای فعالیت روزمره و پروازهای عملیاتی نیروی هوایی شد.
روایتی از زندگی و زمانه ی میرحسین موسوی در سال های 1320-1368 که نویسنده سعی کرده است بدون جانبداری و بر اساس مستندات، برگ هایی از تاریخ کشور که با زندگی آخرین نخست وزیر ایران گره خورده و با جنگ تحمیلی و بر حوادث بی شمار تلخ و شیرین دهه اول انقلاب عجین شده است را به رشته تحریر درآورد. کسی که درباره زندگی 37 ساله اش در سال های قبل از انقلاب مطالبی ناچیز وجود دارد و همین امر نویسنده را متعجب و تشویق می کند تا با مطالعه و تحقیق و پژوهشی 3 ساله، تمام تلاش خود را به کار بندد تا بتواند کتاب حاظر را به علاقمندان ارائه نماید.
«عباس برادرم»، خاطرات و یادداشتها و همچنین مصاحبههایی از شهید مدافع حرم؛ عباس کردانی است که در سال 1394 در عملیات آزادسازی شهرهای نبل و الزهرا به شهادت رسید. جنگ 33 روزهی لبنان، عرصه مهمی از حضور عباس در جبهه نبرد با دشمن صهیونیستی بود که نقش مهمی در پیشرفت روحیه نظامی او داشت. حضور در جبهههای نبرد با بعثیان و داعشیان در عراق و به دنبال آن، حضور فعال در جبهههای سوریه و نبرد رویارو با تروریستهای جنایتکار، از جمله فعالیتهای اخیر او بود که به زیبایی هرچه تمام در این کتاب به قلم نگاشته شده است.
«احضاریه» تازهترین رمان علی موذنی، نویسنده توانای معاصر است. این داستان بر اساس سفر نویسنده به کربلا و شرکتش در پیادهروی اربعین نوشته شده است. این رمان با مضمونی دینی در رفت و برگشت بین گذشته و حال، روایتی از زندگی یک روزنامه نگار است که برای سفر به کربلا نه دعوت که احضار میشود. «نه آبی نه خاکی»، «ملاقات در شب آفتابی»، «ظهور»، «ارتباط ایرانی»، «مأمور»، «خوش نشین»، «دوازدهم» و «آپارتمان روباز» از آثار دیگر این نویسندهاند. یکی از درونمایههای کتاب «احضاریه» به چالش کشیدن موضوع «طلبیده شدن» از جانب معصوم است. علی مؤذنی با هنرمندی این مضمون را لابهلای سطرهای داستانی لطیف درباره کربلا و مصایب حضرت زینب (س) پنهان کرده. اینکه معصوم ما را نمیطلبد، احضار میکند. طلبیدن یعنی درخواست کردن و این درخواست باید از جانب ماموم باشد نه امام. ما باید طلب دیدار امام را داشته باشیم. و این طلب به معنای طلبکار بودن نیست. به معنی درخواست و خواهش است. اما احضار کردن یعنی به حضور خواستن. یعنی لایق دیدار شدن.
«این مرد از همان موقع بوی مرگ می داد» رمانی به قلم محمد حنیف (۱۳۴۰) نویسنده معاصر است. حنیف در این داستان، توجه مخاطبش را به دنیاهای موازی می کشاند، به دنیاهایی که نرم نرمک آن چنان درهم می آمیزند و یکی می شوند، گویی از آغاز چنین بوده اند. دنیای قدیم و جدید شخصیت های داستان، دنیای واقعیت و جادویی مردم ایران، و بدین سان دنیای نویسنده و خواننده اندام وار در هم می آمیزند. حوادث بزرگ جامعه همچون روح، در زندگی خصوصی شخصیت های داستان دمیده می شوند. جادو، افسانه، اساطیر ایرانی و بومی و بر خلاف آنچه که در رمان های فانتزی معمول رایج است، در جسم زندگی واقعی مردم داستان حلول می نماید و با درون مایه های اصلی داستان ارتباطی تنگاتنگ پیدا می کنند.
«آمریکایی» نوشته هاوارد فاست (۲۰۰۳-۱۹۱۴)، نویسنده و فعال سیاسی آمریکایی و یکی از پیشروترین و پربارترین نویسندگان قرن بیستم آمریکا است. کتاب آمریکایی، زندگینامهٔ داستانی قاضی و سیاستمدار آزادهٔ آمریکایی، جان پیتر آلتگلد است که ماجرای او با شورش کارگری اول ماه مه شیکاگو گره خورد. در این داستان، تلاش شخصیت اصلی و بههمراه او عدهٔ زیادی از کارگران آمریکایی برای بهدستآوردن آزادی و عدالت در شرایط سیاسی و اقتصادی و اجتماعی آمریکا در آستانهٔ قرن بیستم به تصویر کشیده شده است و مراکز آشکار و پنهان قدرت در آن کشور به روشنی تصویر گردیده است. آمریکایی داستان مرد خودساختهای است که به بالاترین مدارج قضایی و سیاسی کشور دست مییابد، اما هنگامی که میکوشد در راه مردم قدم بردارد...
«رقص برزیل با شیطان (جام جهانی، المپیک و مبارزه برای دموکراسی)» نوشته دِیو رِزِن سردبیر اول مجله ورزشی اسپورتس ایلاس و نویسنده وبلاگ ورزشی پرطرفدار حاشیه ورزش است. او تاکنون پنج کتاب درباره جنبههای سیاسی و اجتماعی ورزش نوشتهاست. در مقدمه مترجم کتاب میخوانیم: وقتی ۳۰ اکتبر ۲۰۰۷ فیفا با میزبانی برزیل برای جام جهانی ۲۰۱۴ موافقت کرد، نه فقط برزیلیها که همۀ دوستداران فوتبال خوشحال شدند. حق به حق دار رسید. همه منتظر جام جهانی باشکوهی بودیم، اما چندماه قبل از شروع جام جهانی دیدیم که عاشقان فوتبال در خیابانها هستند و علیه برگزارکنندههای جام جهانی تظاهرات می کنند. برزیلی های عاشق فوتبال به برگزاری مهم ترین رویداد فوتبالی جهان در کشورشان معترض بودند. آن ها ترجیح می دادند بیرون ورزشگاه ها با پلیس ضدشورش درگیر باشند تا اینکه روی سکوها فوتبال ببیند. دِیو زِرن همان ایام خودش را به برزیل رساند تا جواب این سوال را بیابد. او نویسندۀ پرکاری ست و در بیشتر رویدادهای مهم ورزشی چندسال اخیر حاضر بوده و دربارۀ آنها نوشته است. نوشتههای او البته با نوشتههای ورزشی نویسها فرق دارد. او فقط توی ورزشگاهها و دور و بر ستارهها نمی گردد، می رود به کف خیابانهای ریو و توی کوچه پس کوچههای سائوپولو، با مردم معترض گفت وگو می کند و به ما تصویری می دهد که نمی توانیم آن را از رسانه های جریان اصلی ببینم؛ و همین تصویر است که کتاب او را جذاب و پرفروش می کند. تصویرِ مواجۀ صاحبان اصلی فوتبال برزیل با جام جهانی در برزیل. او البته برای دقیق تر شدن تصویرش ما را با تاریخ، فرهنگ، سیاست و مردم برزیل هم آشنا می کند و از فاولاها و درگیریهایشان با فیفا و از رئیس جمهور و نسبتش با فوتبال و رویکرد پله و حتی نیمار هم می گوید.
«گربۀ بلیتس» رمانی تاریخی پیرامون جنگ جهانی دوم نوشته رابرت وِستال(۱۹۹۳-۱۹۲۹) نویسنده انگلیسی است. گربۀ بلیتس داستان حوادثِ رُخداده برای گربهای دوستداشتنی است که جنگ او را از صاحبش جدا کرده است. صاحب این گربه برای دفاع از کشورش به جنگ دشمن میرود؛ بنابراین گربه درصدد برمیآید تا بگردد و او را پیدا کند. او در این جستوجو اتفاقاتی را به چشم میبیند که روایتگر بخشی از تاریخ جنگ جهانی دوم است. در آمریکا، در اواخر سالهای ۵۰ میلادی، دامپزشکی اهلِ میدْوِست جان گربهای را، که در سانحهای رانندگی آسیب دیده، نجات میدهد و خود مسئولیت نگهداری گربه را نیز برعهده میگیرد. تنها عارضۀ این سانحه، بزرگشدگی مهرۀ پنجم گردن حیوان است. چندی بعد، این دامپزشک به ساحل غربی آمریکا نقل مکان میکند و گربه را نزد دوستانش در میدْوِست باقی میگذارد. ماهها بعد، گربهای با همان رنگ و خطوخال، پشت پنجرۀ اتاق عملِ دامپزشک در ساحل غربی ظاهر میشود. باورکردنی نیست، پشت گردن گربه را معاینه میکند و همان بزرگشدگی را در مهرۀ گردن مییابد. گربه ۲۴۰ کیلومتر پیموده بود تا او را پیدا کند. امروزه، حتی شکاکترین جانورشناسان پذیرفتهاند که گربهها قادرند راه خانهشان را از مسافتی بعید، چندصد کیلومتر دورتر، پیدا کنند؛ درست مثل کبوترهای نامهبر. پروفسور جِی. بی.راین، استاد دانشگاه دیوک، از آن زمان بیش از سیصد گربه را، که گفته میشود از این قابلیت برخوردارند، مورد بررسی قرار داده و اثبات میکند بیش از پنجاهتای آنها از این توانایی برخوردارند؛ شما با این قابلیت در کتاب پیشِ رو آشنا خواهید شد. ناگفته نماند که این کتاب ترکیبی از واقعیت و تخیّل است. کسانی که با تاریخ روزشمار جنگ جهانی دوم آشنایند، پی خواهند برد که نویسنده رُخدادها را اندکی پسوپیش کردهاست، اما تمام آنها حقیقتاً در عالمِ واقع رُخ داده است.
«هزار توی سعودی» نوشته کارن الیوت هاوس (-۱۹۴۷)، خبرنگار و تحلیلگر سیاسی آمریکایی، روایتی از جامعه وحکومت عربستان سعودی است. الیوت هاوس که سابقه بردن جایزه پولیتزر به خاطر گزارشهای بینالمللیاش را در کارنامه دارد، سرویراستار والاستریت ژورنال نیز بوده است. هاوس ۳۵ سال جستهوگریخته با عربستان سروکار داشت اما پنج سال آخر این دوره را منحصرا روی عربستان کار کرده است. بارها به عربستان سفر کرده تا آرام و باطمأنینه لایههای فرهنگ، دین، تاریخ و جغرافیای عربستان را کنار بزند و اعماق جامعهٔ عربستان را ببیند. به قول خودش، تلاش کرده «زیر دشداشههای سفید و چادرهای مشکی، تنوع بزرگ و غنی جامعهٔ سعودی را کشف» کند. او از کف صحنه خبر میدهد. به لطف مصاحبهها و سفرهای پیدرپیاش، اطلاعات دستاولی از وجببهوجب عربستان میدهد. هم از ملکسلمان نقلقول میآورد و هم از کولیهایی که در بیابانهای دورافتاده، از حق شهروندی عربستان محروماند. هم با علمای سطح اول عربستان به بحث مینشیند و هم با زنانی که به دنبال حقوق سادهشان مثل رانندگی و داشتن شغلاند. هم به کاخهای محافظتشدهٔ شاهزادهها سرک کشیده و هم به خانههای محقری که بعد از غروب آفتاب، تاریک و بیچراغاند. هاوس یکییکی بحرانهای عربستان سعودی را بررسی میکند و با دادههای دستاول ما را با جوانب آنها آشنا میکند. نشانمان میدهد که در این کشور عجیب، نرخ بیکاری سعودیها بالاست اما شصتدرصد کارها را کارگران خارجی انجام میدهند. نشانمان میدهد که در عربستان اقتصاد تکمحصولی است و حالا تردیدهایی پیرامون میادین نفتی عربستان و تواناییاش در استخراج نفت ایجاد شده است. نشانمان میدهد که از یکسو وهابیتی که ضامن مشروعیت آلسعود است این کشور را تبدیل کرده به زایشگاه بنیادگرایی و تروریسم بینالملل، اما از سوی دیگر، آلسعود تکیه زده به عصای نهچندان مطمئن آمریکا.
کتاب بی اسمی اثر احمد شاکری، داستانی از یک اعزام بزرگ برای به انجام رساندن عملیات بزرگ است. مردی در پی گمشدهای میگردد و .. احمد شاکری در کتاب بی اسمی داستان یک اعزام را روایت کرده است. اعزامی بزرگ که برای به نتیجه رساندن یک عملیات بزرگ انجام میشود. داستان در یک قطار رخ میدهد. شخصیت اصلی کتاب بی اسمی، شخصی است که در پی گمشدهای میگردد.
«تالار فرهاد» رمانی عاشقانه-فلسفی نوشته عباس پژمان(-۱۳۳۷) است. «تالار فرهاد» داستان عاشقانهٔ یک دانشجوی پزشکی دانشگاه تهران است. جوان دانشجو برای گذراندن دوران طرح و خارج از مرکز خود به سنندج میرود. شهری که یکی از دوستان قدیمیاش در آن اقامت دارد. در سنندج دلبستهٔ همکار خود میشود. اما فرانک آدم عجیبی است با زندگیای عجیب: از مصر آمده و به دلیل شرایط سیاسی ایران و وضعیت مالی پدرش مجبور شده در ایران ادامهٔ تحصیل دهد. گفتگوهای این دوشخصیت و رفتار فرانک باعث میشود بحثهاشان سمتوسویی فلسفی و روانشناختی پیدا کند. از بودا گرفته تا نیچه و فروید. در این صحبتها و مجادلات فلسفی آنچه بیش از همه بارز است مسئلهٔ عشق، مرگ و زندگی است. فرانک شروع به دیدن خوابها و یادآوری چیزهایی میکند که نه اصلا به او مربوط است و نه در زندگی او رُخ داده. انگار که فرانک زندگیهای دیگری نیز در گذشتههایی دور داشته. محبت میان فرانک و شخصیت اصلی داستان اوج میگیرد و همزمان نیز خوابها و یادآوریهای فرانک افزایش پیدا میکند و با عشقخام دوران نوجوانی محبوبش پیوند میخورد. طوری که دیگر دارد مخل زندگی فرانک میشود. اما فرانک همچنان جز محبوبش، نمیتواند به کس دیگری چیزی بگوید، چه اینکه همگان او را دیوانه خواهند دانست. این رمان، اثری عاشقانه با درونمایههایی فلسفی است. نظریههایی که نویسندهاش برای طرح کردن آنها از روایتهای داستانی کمک گرفته و موفق هم بوده. رمان با اینکه روایتگر یک داستان است اما پُر از داستانهای کوچکی است که خود در هم فرو میروند. روایتهایی عاشقانه که از تکرار عشق میگویند. عشقهایی که در آدمی باقیست، هرچند منشأ اثر آنها ناپدید شده باشد. برای همین است که میگوید «همه چیز در دنیا عیناً تکرار میشود.»
«رستاخیز داعش» اثر ویلیام مک کنتس (-۱۹۷۵)، اثری تحلیلی پیرامون تاریخ، راهبرد و رویکرد آخرالزمانی دولت اسلامی (داعش) است. ویلیام مک کنتس دکترای مطالعات خاورمیانه دارد و روزگاری هم مشاور وزارت خارجۀ آمریکا بودهاست، اما مهمتر از آن، بنیانگذار و یکی از سردبیران سایت «جهادیکا» است که بهصورت تخصصی در زمینۀ جهادیهای تندروی اهل سنت کار میکند و همۀ اسناد و مدارک و بیانیههای مربوط به این گروهها را جمعآوری و ترجمه کرده و در اختیار عموم قرارمیدهد. مککنتس به طور پیوسته در حوزۀ جهادیهای تندرو، و بهخصوص داعش، مطالعه و تحقیق میکند. این کتاب از ظهور داعش روایت میکند و در دل آن، ما را با اندیشۀ داعشیها آشنا میکند. مککنتس در این کتاب دو نکتۀ اساسی را بازگو کرده است: اول آنکه داعش بر موج انتظارات آخرالزمانی و موعودگرایانۀ مسلمانان سوار شده و اهداف خودش را پیش میبَرد. دوم آنکه داعش تشکیلاتی مجزا از القاعده است و رویکردش به جهاد، قیام و خلافت، زمین تا آسمان با رویکرد القاعده فرق میکند.