یکی از واقعیت های غیر قابل کتمان، پیشگویی امامان معصوم(علیهمالسلام) درباره سرنوشت بشریت در آخرالزمان و حوادث قبل و بعد از ظهور منجی عالم بشریت(عجلاللهتعالیفرجه) است. کتاب پیشگویی هایی از آخرالزمان به دنبال آن است تا با سبکی نو و از زاویهای جدید و نیز با استناد به منابع موثق فریقین (شیعه و سنی)، به پیشگویی های امامان معصوم(علیهمالسلام) درباره ظهور مهدی موعود(عجلاللهتعالیفرجه)، وقایع این زمان و یاران آخرالزمانی ایشان بپردازد.
پیشوای اینترنتی؛ برگی از داستان مدعی دروغین مهدویت و یمانیت است که با تمسک به تقطیع و تأویل و تدلیس روایات اهل بیت(علیهمالسلام) سعی بر ایجاد انحراف در باورها و آموزههای راستین تشیع دارد. وی ظهور خود را از طریق فیسبوک اعلان نمود و امامت خود را به صورت اینترنتی و در فضای مجازی دنبال میکند. احمد الحسن؛ همان پیشوای اینترنتی است که خود را فرزند امام مهدی(عجلاللهتعالیفرجه) و وصی پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) دانسته و بر این باور است که تعداد ائمه معصومین به 24 تن رسیده است. نوشتار حاضر در صدد بررسی برخی از باورها و ادعاهای انحرافی او میباشد که با بهرهگیری از روایات اهل بیت(علیهمالسلام) ، از دجل و فریبکاری این مدعی پرده برداشته است.
روزنه هایی از عالم غیب بیان داستان های واقعی و کرامات ائمه اطهارعلیهمالسلام و عالمان عامل و زاهدان پیرو اهل بیت(علیهمالسلام) در محکم نمودن ارکان اعتقادی و نیز امیدوار شدن عموم مردم به توسّل، اثری عمیق و هدایتگر دارد. این مجموعه که توسط استاد معظّم، حضرت آیت اللَّه حاج سید محسن خرّازی – دام عزّه – گردآوری گردیده، نتیجه چندین سال مراوده و مصاحبت با بزرگان و عالمان برجسته پیرو اهل بیت(علیهمالسلام) می باشد، که امید است با نشر این گونه آثار، در راستای ترویج فرهنگ اسلامی، گام مؤثّری برداریم.
پیشینه ادعای مهدویت به درازای تاریخ اسلام است. انگیزههای مختلف دنیوی سبب میشد تا افرادی برای خود یا دیگران، مدعی مهدویت شوند. معاویه قدیمیترین این ادعاها را داشت؛ جاعلان حدیث در تقابل با نفرینهای متعدد رسول خداصلیاللهعلیهوآله، حدیثی به این مضمون جعل کردند که پیامبر خدا دعا کرده تا او «مهدی» باشد چنین که این سخن نیز از کیسه جعل سر بر آورد که اگر معاویه را میدیدید، میگفتید این مهدی است. حتی خود مخالفان نیز درباره این روایات جعلی مناقشه و تردید دارند.
اگر جامعه به دست ولی خدا و اهلبیت باشد، آن را به صورت متوازن، در جامعه پخش میکنند و نمو میدهند و مال، تابع است. ولی در دولت فجار، مال، متبوع و سالار است. وقتی اموال در دست فجار باشد، همانند یک میدان مغناطیسی، بقیه اموال را هم بلعیده و جامعه را میخشکاند. «عبداالرحیم پیرسته انوشه»، در کتاب «رد پای اشراف» با همین نگاه به سراغ تاریخ رفته و سیری در زندگی اشراف و زرسالاران جوامع داشته است. کسانی که با قدرت و نفوذشان، با انبیای الهی و صالحان مخالفت کردند و سعی و تلاششان را بر این گذاشتند که ندای توحید از ناحیه انبیا و ائمه معصوم به گوش مردم، خصوصا مستضعفان جامعه نرسد. در مقابل، همه انبیا و ائمه، تمام تلاش خود را به کار بستند تا با سرمایه داران تبهکار، مبارزه کنند و پیام الهی و سنت پیامبر اکرم را در جامعه بر اساس عدالت به اجرا بگذارند تا ریشه فقر، تبعیض و فاصله طبقاتی را در جامعه از بین ببرند.
«و توی دروازه» رمان نوجوان و درباره برشی از دفاع مقدس با زبان طنز به قلم «عباس سعیدی» است. هر چقدر نام «و توی دروازه» برای یک رمان غیرمنتظره است، آنچه در متنش میخوانید غیرمنتظرهتر و شگفتآورتر است. داستانی صمیمی و خواندنی از ماجراهای پسری عزیزدردانه که به جبهه میرود و نه تنها شیطنت نمیکند که فرصت شیطنت هم پیدا نمیکند. از همان لحظههای اول ورود شخصیت اول به جبهه، جنگ روی اصلی خود را نشان میدهد. جنگی نابرابر بین اهالی یک روستا با سربازان تا بن دندان مسلح بعثی. و توی دروازه پر از هیجان و تلخی و گلوله و تعقیب و گریز است. ترکیب تلخی صحنههای دردناک جنگ با روایت شیرین تجربهای جدید از داستانهای دفاع مقدس را پیش رویتان قرار میدهد. هر چقدر آنچه در داستان رخ میدهد تلخ و تحملناپذیر است نثر و لحن داستان شیرین و خوش و خواندنی است. و توی دروازه همانقدر که مناسب نوجوانانی است که فکر میکنند جنگ شوخی بوده، مناسب کسانی است که دوست دارند داستان طنز و خوشمزه بخوانند.
به راستی رهبر بودن به چه معناست؟ در این کتاب می آموزیم که رهبران راستین چگونه ساخته می شوند و چطور می شود خودمان یکی از آن ها باشیم. هیچ انسانی رهبر زاده نمی شود و این مفهوم اصلی این کتاب پر محتوا است. در فرهنگ عامه از رهبر تصویر کلیشه ای انسانی جذاب، قدرتمند و مصمم ارائه می شود. اما واقعیت این است که با میزان قابل قبولی از خودشناسی و اصالت همه می توانند رهبر خوبی باشند.
زیگموند فروید را بیشتر به عنوان پدر روانکاوی می شناسند. وی متولد 1856 ، یک فیزیولوژیست ، پزشک طب و روانشناس بود که بیشتر عمر خود را در وین ، اتریش گذراند. او ایده های انقلابی ای را در مورد ناخودآگاه ذهن ، سرکوب و معنای رویاها و روش بالینی درمان از طریق گفتگو یعنی گفتار درمانی مطرح کرده و توسعه داد. کتاب درس های فروید برای زندگی نگاهی جذاب و دقیق به آثار و میراث فروید است. این کتاب روش های بسیار کاربردی ای را بر می گزیند که ما بتوانیم نه تنها فروید را درک کنیم ، بلکه همچنین از اندیشه هایش نت برداری کرده و درس ها بگیریم. کتاب درس های فروید برای زندگی سبب می شود دید واقع بینانه تر و بهتری نسبت به زندگی ، روابط شخصی و روابط تجاری خود داشته باشیم. برت کار نویسنده ی این کتاب کوشیده است ارتباط اندیشه های فروید با زندگی مدرن را در کتابش نشان دهد. کار یک روان درمانگر عملی است ، که بسیار تحت تأثیر فروید است. او در کتاب درس های فروید برای زندگی برخی از موضوعات جذاب را که فروید بر سر زبان ها انداخت توضیح می دهد: خودتخریب گری ، میل ، عملکردهای شوخی و جوک و یادگیر گرفتن این که کمی خود را جدی گیریم. کتاب درس های فروید برای زندگی کتابی جذاب ، بامزه ، سرگرم کننده و در عین حال آموزنده و مفید است که خواننده را با اندیشه های بنیادی فروید آشنا کرده و به او کمک می کند این اندیشه ها را در جهت زندگی بهتر به کار بگیرد.
جنگ معشوق همه ی مرد های واقعی عالم بود. حسادت کاری از پیش نمی برد. به سرشان می زد و آن وقت برای پابند کردنشان در خانه باید هزار جور ترفند زد. مرد ها هم همیشه عاشقش می شدند و کم تر به این فکر می افتادند که تکلیف زن در خانه با پسری که مدام گریه می کند چه خواهد شد.
«یادگاران» عنوان کتاب هایی است که بنا دارد تصویرهایی از سال های جنگ را در قالب خاطره های بازنویسی شده، برای آن ها که آن سال ها را ندیده اند نشان بدهد. این مجموعه راهی است به سرزمینی نسبتا بکر میان تاریخ و ادبیات، میان واقعه ها و بازگفته ها. خواندنشان تنها یادآوری است، یادآوری این نکته که آن مردها بوده اند و آن واقعه ها رخ داده اند؛ نه در سال ها و جاهای دور، در همین نزدیکی. کتاب حاضر که جلد بیست و دوم از مجموعه «یادگاران» می باشد، مشتمل بر خاطراتی از شهید مصطفی احمدی روشن است.
حسن باقری وقتی که آمد کسی فکر نمی کرد طفل ضعیف امروز روزگار فردا را از آن خود خواهد کرد. تجزیه و تحلیلش از همه چیز جامع بود. خوب گوش می کرد، می خواند و می نوشت؛ و حرف آخر را می زد. کتاب حاضر که جلد چهارم از مجموعه «یادگاران» می باشد، مشتمل بر خاطراتی از شهید حسن باقری است.
«ابووصال» نوشته محدثه علیجانزاده روشن(-۱۳۶۱) است. این کتاب روایت زندگی شهید مدافع حرم «محمدرضا دهقان امیری» و خاطراتی از او است. در بخشی از خاطره مادر شهید و دوست شهید میخوانیم: به ورزش پارکور علاقه داشت. هیجانش را در این ورزش خالی میکرد. گاهی در مدرسه، خیابان و پارک حرکاتی انجام میداد. اما مراقب بود. از ارتفاع نمیترسید و جسارتی مثالزدنی داشت. با دوستانش که تمرین میکرد، موفقتر از بقیه بود و گاهی کرکری که میخواندند، او برنده میشد. آمادگی جسمانیاش بسیار خوب بود و بدنی ورزیده داشت. (دوست شهید) دوره دبیرستان اوج ورزش پارکور او بود. یک سال در آنجا بنّایی داشتند و در فضای حیاط کیسههای گچ و سیمان و تپههای خاک و ماسه زیاد بود. به عنوان موانع استفاده میکرد و پارکور را تمرین میکرد. هر وقت به خانه میآمد هیکل و لباسش خاکی و کثیف بودند. (مادرشهید)
نویسنده کتاب هایی چون سربلند، عمار حلب و قصه دلبری در این اثر خود سعی دارد دست مخاطب را بگیرد و به صندوق شاه عباس برساند... او برای فرار از سوزن آجین، از وسط کوچه شش بادگیری، مخاطب را به یک عروسی لاکچری می رساند تا یک جشن تلخ را برایشان شیرین کند!به نقل از نویسنده هر زمانی که موضوعی به ذهنم می رسید یا به آن علاقه داشتم، داستان آن را می نوشتم. پنج داستان از داستان هایی که در چند سال اخیر نوشته بودم را انتخاب کردم و آن ها را در قالب کتابی مجزا منتشر کردم. نگارش کتاب «عروسی لاکچری» اینطور نبوده که به یکباره آن را بنویسم، این کتاب را طی سه الی چهار سال اخیر نوشته ام.
«دورتر» تازه ترین مجموعه شعر امیرعلی سلیمانی مشتمل بر سی و هشت شعر در قالب های غزل و غزل مثنوی از سوی انتشارات فصل پنجم منتشر شد. این کتاب هفتمین مجموعه شعر امیرعلی سلیمانی ست، وی پیشتر مجموعه های کوچه های پرواز، السلام و علیک یا باران، باد موافق، آفتاب نام کوچک توست، شب گریه های مولانا، برگریز و نزدیکتر را روانه بازار کتاب کرده. این مجموعه در اسفند 1395 از سوی انتشارات فصل پنجم در 1000 نسخه چاپ و روانه بازار شده است.
مجموعه حاضر شامل 24 غزل با مضامین سیاسی و اجتماعی است. بعضی از غزلها هم موضوعاتی عاشقانه دارند. مجموعه «در به در در پی نیافتنت» شعرهای بعد از سال 86 مرا در برمیگیرد که از سوی انتشارات فصل پنجم به چاپ رسیده است.
به کوشش مهدی ایوبی کتاب مجموعه ترانه ی خانه ترانه به کوشش مهدی ایوبی توسط انتشارات فصل پنجم منتشر شده است.ترانه ها و ترانه سرایانی که در این کتاب گرد هم آمده اند،هر کدام مدتی در خانه ای نفس کشیده اند که دکتر افشین یداللهی بیش از پانزده سال به دوش کشید!خانه ای که اگر نبود بسیاری از ترانه های محبوب و محترم تاریخ ترانه نوین سرزمینمان متولد نمی شدند!حالا اما دیگر افشین یداللهی رفته و ما مانده ایم و خاطره دو دهه استقامت و انصاف و بردباری،خاطره ای که می تواند روشنگر مسیر باشد برای بازماندگان و علاقه مندان او و جلساتش!تا شاید همت کنند و همچنان خانه ترانه سقفی باشد بالای سر کارورزان ترانه ی تازه نفس سرزمینمان که قرار است خاطرات بعد از اینمان را با آن ها بسازیم….
وحیده احمدی متولد 5 مهر 1365 در تهران است و مقطع کارشناسی را در دانشگاه تهران و مقطع کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاه شهید بهشتی گذرانده است. وی هم اکنون معلم ادبیات است.از ویژگی شعر وحیده احمدی پرداختن به مضامین متفاوت و زنانه است.
کتاب صوتی هفته اگر هشت روز بود دربردارندهی گزیدهای از سرودههای مجید سعدآبادی، در قالب شعر سپید با مضامینی آیینی و مذهبی است که به صورت مجموعه کتابهای صوتی «چلچله» با صدای شاعر برای استفادهی علاقمندان تولید شده است. این کتاب حاوی 43 شعر دربارهی امام رضا (ع) است. مجید سعدآبادی دربارهی این اثر میگوید: عشق و علاقه به اهل بیت (ع) در وجود بیشتر ایرانیان وجود دارد و ریشه دوانده است، به دلیل ارادت قلبی من به امام رضا (ع) این مجموعه اشعار را سرودهام، این کتاب نتیجه حضور یک سال و نیمۀ من در حرم مطهر امام رضا (ع) است. مجید سعدآبادی، در سال 1362 در شهر تهران به دنیا آمد. سروردن شعر را از سال 1378 به طور حرفهای آغاز کرد و اولین مجموعه شعر خود را با نام «دالان حاج مختار پلاک 9» در سال 1386 منتشر کرد. این شاعر تاکنون جایزههای جشنواره شعر فجر، کتاب سال شعر جوان و جشنواره شعر زاگرس را کسب کرده است. از دیگر آثار او عبارتاند از: «قزلآلای خال قرمز»، «سربازی با گلوله برفی»، «روزهای اول دنیا» و «گلفروش مسلمان».
آن عشق که در پرده بمانَد به چه ارزد؟ عشق است و همین لذت اظهار و دگر هیچ «کوچه پروانه» عنوان گزیده غزل های حکیم «شفایی اصفهانی» است. این شاعر و طبیب عم عصر شاه عباس که استاد و بزرگترِ صائب تبریزی بوده است، به نوعی جزو شاعران متقدم سبک هندی محسوب میشود. اصفهانی جزو شاعرانی است که نسل امروز آنچنان شناختی با او ندارد و علت گردآوری این کتاب آشنایی با اوست. این مجموعه شامل 50 غزل و 250 تک بیتی میباشد که عمدتاً حاوی موضوعات عاشقانه هستند. مجموعه اشعار «کوچه پروانه» در توسط انتشارات فصل پنجم وارد بازار کتاب شده است.
اهورا ایمان/1353- بم فوق لیسانس ادبیات از دانشگاه علامه طباطبایی تهران شاعر ترانه های محبوبی چون: «دلم گرفت»، «معصومیت از دست رفته»، «سلام آخر»، «مرو ای دوست»، «میم مثل مادر»، «تا تو عاشقانه بودی» و... از داستان و شعر شروع کرده و به ترانه رسیده است. در ترانه زبان و قلم قاعده مند و استوار خود را دارد و کمتر ایرانی صاحب ذوقی ست که ترانه ای از او همدم تنهایی و مرهم اندوهش نشده باشد. تعدادی از مشهورترین ترانه های «اهورا» به همراه خاطراتی ناگفته و رمز و راز سرودن این ترانه ها در این مجموعه است.
بهروز ياسمي متولد سال 1347 در ایلام می باشد.بهروز یاسمی شاعری پرآوازه در عرصهی شعر کلاسیک معاصر است و اگر چه او یک غزلسرای ماهر است اما اهالی شعر بیشتر او را به خاطر مثنوی عاشقانهاش میشناسند که با مصرع «ای نگاهت نخی از مخمل و از ابریشم...» آغاز میشود.
دردانه 2 این کتاب همچون جلد اول آن اثر گزیده ای از شاه بیتهای شاعران معاصر بوده که سامان و ساختار شعر در یک بیت فراهم آمده است و این تک بیت ها در این اثر گنجانده شده اند. در بخشی از مقدمه اسماعیل امینی می خوانیم: ویژگی اصلی تک بیت، مجال کوتاه سخن است که منشاء ایجاز می شود، یعنی فشردگی معنای مفصل در کلامی مختصر و این همان نقطه درخشان هنروری شاعر است. بهره گیری از تمثیل و تلمیح یکی از روش های فشرده کردن مفاهیم است که با ارجاع برون متنی حاصل می شود. از جمله تک بیت هایی که در این اثر آمده است، می توان به ابیاتی از محمد قهرمان، علی مقیمی، حسین پورقلی و محمود حبیبی کسبی اشاره کرد که به ترتیب تک بیت آنها آمده است: «خوبان گنه ندارند گر یاد ما نکردند/چو شعر بد به خاطر نتوان سپرد ما را!» «دیندارها در فکر گندم های ری بودند/بی دینم اما دست کم یک جو شرف دارم» «مرا که هیچ ندارم به هیچ رنجاندی/یتیم بودم و از من پدر درآوردی» «ببین که عشق چه مهمان بی ملاحظه ای ست/رسد به پای خود و رفتنش به دست خداست»
هرکسی جهان خودش را ساخته است میتواند آشکارا عشق بورزد دشمنی کند و تیر خلاصش را به خیانت بزند من اما در پنهانیترین سطر دستت را میگیرم و تا چشم کار میکند دور میشوم این تصویر دیده نمیشود که دستگیرم کنند همیشه سطری برای فرار هست که نباید نوشته شود این کتاب سروده اعظم اکبری بوده و توسط انتشارات فصل پنجم در 48 صفحه به چاپ رسیده است.
بهروز ياسمي متولد سال 1347 در ایلام می باشد.بهروز یاسمی شاعری پرآوازه در عرصهی شعر کلاسیک معاصر است و اگر چه او یک غزلسرای ماهر است اما اهالی شعر بیشتر او را به خاطر مثنوی عاشقانهاش میشناسند که با مصرع «ای نگاهت نخی از مخمل و از ابریشم...» آغاز میشود.
الیمایس نام قدیم ایلام به زبان یونانی است که معنایش کوهستان است و در دفتر شعری که با این نام منتشر شده است، در قالب 312 صفحه، 500 رباعی، 150 شعر سپید، 20 غزل و 17 دو بیتی قرار گرفته است.
کتاب نخند اشعار حال و هوای اعتراض و انتقاد دارند؛ به هر چه که باید درست باشد و نیست. به جرات میتوانم بگویم که با یک مجموعه شعر طنز طرف هستید. اشعار حال و هوای اعتراض و انتقاد دارند؛ به هر چه که باید درست باشد و نیست. این کتاب، شناسنامه طنز من است.
مدام میپرسد: چگونه طی كردی؟ چقدر سهم تو، از درد است؟ و چند فصل كلامت كویر را فهمید؟ مدام آینه در من مدام میخواند: تمام میشود امسال عشق میماند اگر به كوچه رسیدی ادامه خواهی یافت اگر به خانه نمیمانی و نمیمانی
«زایشمرگ های متن» عنوان کتاب نقد و بررسی که «حمیدرضا شکارسری» بر اشعار شاعران مختلف که در قالب نو هستند، نوشته است. این کتاب نقد، از سوی انتشارات فصل پنجم به چاپ رسیده است. این کتاب در دو جلد و با فاصله زمانی از هم چاپ شده است. جلد اول در سال 1390 و جلد دوم در سال 1395 منتشر شده است. جلد دوم این کتاب در 184 صفحه است. در کتاب از هر شاعر فقط یک شعر انتخاب شده و به نام و شهرت شاعران در نقد ها توجه نشده است و صرفا شعر ملاک نقد ها بوده است. (هفتاد و نه شعر از هفتاد و نه شاعر)
کتاب حواریون حسین نوشتهٔ محمدرضا سنگری است. حوزه هنری استان فارس این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر پیشدرآمدی بر سیوهفتمین شب شعر عاشورا است.
کتاب حاضر ماحصل سخنرانی های استاد محمدرضا عابدینی به مناسبت اربعین حسین است که در 3 گفتار منتشر شده است. گفتار اول (اربعین و ظهور حق در طول تاریخ) دربردارنده نگاه تاریخی – تمدنی به جریان نبرد حق و باطل و نقش انبیا الهی در تاریخ انسانی و تبیین جایگاه حماسه عاشورا و توجه انبیا و اولی الهی به آن، به عنوان گلوگاه تاریخ در این سیر و نسبت یابی اربعین به عنوان فعلیت و امتداد ظرفیت های عاشورا برای مقدمه سازی ظهور است. گفتار دوم (اربعین؛ امتداد عاشورا تا ظهور) این مبنا را با نگاهی عینی و مصداقی و با تدبر و تجربه اندیشی در متن حماسه پیاده روی اربعین همراه می سازد و تلاش می کند با نگاهی تحلیلی و مصداقی به نهضت اربعین ظرفیت آن را به عنوان یک الگوی اجتماعی و تمدنی تحلیل کرده و در نهایت به آسیب شناسی اربعین بپردازد. در گفتار سوم (شرح زیارت نامه اربعین) تلاش شده است، به زیارت اربعین به عنوان فصل اخیر و کمالی غایی زائر نگاه شده و شرحی هر چند مختصر بر متن زیارت نامه اربعین، با این مبنا اراده شود.
چتر شورشی حمیدرضا شکارسری متولد 1345 در تهران است. از جمله آثار منتشر شده او میتوان مجموعه شعرهای «باز جمعهای گذشت»، «گزیده ادبیات معاصر»، «از تمام روشناییها»، «پرانتزهای شکسته» و در زمینه نقد کتابهای «حماسه کلمات»( نقد و بررسی بیست سال شعر دفاع مقدس ) و «از سکوت به حرف»( مجموعه نقد ادبی) را نام برد. «چتر شورشی» عنوان دوازدهمین دفتر شعر این شاعر است و از سوی انتشارات فصل پنجم به چاپ رسیده است. این دفتر بیش از 100 قطعه شعر کوتاه را دربرمیگیرد که همه با محوریت موضوع «ابر» و در سال 1388 سروده شدهاند. البته تاریخ سرایش حدود 10 قطعه شعر از این مجموعه به سالهای قبل باز میگردد.
«سیاهچال مِستر» اثر محبوبه عزیزی، خاطرات جلال شرفی، دیپلمات ایرانی را بازگو میکند که در ۱۵ بهمنماه سال ۱۳۸۵ در حال انجام ماموریت دیپلماتیک، در خیابان عرصات هندیه بغداد بهدست عدهای تروریست ربوده شد و در فروردین سال ۱۳۸۶ از سیاهچال آنها فرار کرد و موفق شد خود را به سفارت ایران برساند. «سیاهچال مِستر» از روی گزارشی نوشته شده که شرفی پس از فرار، برای وزارت امور خارجه نوشته بود. در این کتاب از ابتدای بازداشت و زندانی شدن جلال شرفی در سیاهچال تا زمان رهایی او نوشته شده است. او در سیاهچالی زندانی بود که تنها با دو نردبان به بیرون راه داشت. ربایندگان شرفی هم تکفیریها بودند و هم نیروهای خارجی حاضر در عراق، که او را به بهانه به دست آوردن اطلاعاتی درباره جیش المهدی و به گمان رابطه سفارت ایران با این گروه، دستگیر کرده بودند. در این کتاب شما با لحظههای سخت و دردناک زندگی یک اسیر در بازداشتگاه آشنا میشوید.
کتاب یک شهر یک خانه: خاطرات دریادار دوم تکاور داریوش ضرغامی به قلم مریم حضرتی، از مجموعه «قصههای دریا»، به شرح مختصر و مفید خاطرات زندگی، جنگ و ایثار و فداکاریهای یکی از قهرمانان هشت سال دفاع مقدس داریوش ضرغامی، جهت نشان دادن تلاش و اهمیت نیروی دریایی جمهوری اسلامی به نوجوانان میپردازد. مجموعه «قصههای دریا» خاطرات جمعی از فرماندهان نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران (نداجا) است. این مجموعه شامل: «من یک کلاه سبزم!» خاطرات امیر دریادار دوم تکاور محمدحسین محیطی نوشته فاطمه بهبودی، «یک شهر، یک خانه» خاطرات دریادار دوم داریوش ضرغامی نوشته مریم حضرتی، «کلاه یادگاری» خاطرات عیسی حسینی بای نوشته رضا کاظمی، «سی کشتی، یک فرمانده!» خاطرات ناخدا یکم فرید آگه دل نوشته لیلا نظری گیلانده، «سبلان زنده است» خاطرات امیردریادار عبدالله معنوی رودسری نوشته رضا قلیزاده علیار، «درست یک پا روی زمین» خاطرات ناخدا یکم سلیمان محبوبی نوشته محمداسماعیل حاجی علیان و چند کتاب دیگر است.
کتاب وقتی خورشید خوابید نوشتهی مجید اسطیری به ماجرای قتلی میپردازد که در روستای دورافتادهای رخ میدهد. این رمان جنایی و تاریخی علاوه بر روایت یک پروندهی قتل جذاب به وضعیت روستاییان در دههی چهل و مسئلهی انقلاب سفید نیز میپردازد.
محتوای کتاب از زبان خانم مریم قاسمی زهد بیان می شود و به حق ایشان از امانتی که از شهید بزرگوار سیدمحمدعلی رحیمی در دل و جانشان داشتند جانانه دفاع و به درستی بیان کردند. سیر کتاب از آشنایی و سپس ازدواج و کار فرهنگی در ایران، هندوستان، افغانستان و مولتان پاکستان و شهادت شهید رحیمی را در برمی گیرد و نوع بیان و روابط مذهبی و دینی حاکم بر زندگی هیجده ساله این زوج در واقع در واقع انعکاس یک نوع سبک زندگی اسلامی را مطرح می کند که لازم است تمامی افراد علاقه مند به آشنا شدن با الگوهای زندگی قرآنی و معنوی کتاب شریف «رسول مولتان» را مطالعه کنند. به عبارت دیگر، دختران و پسران ایرانی بایستی با مطالعه این اثر با داشته ها و سرمایه های معنوی ایران اسلامی آشنا شوند. رسول مولتان، به واقع «مقتل مولتان» است، بیان مظلومیت ها و محرومیت شیعیان در خارج از ایران و مظلومیت مضاعف تر برای افرادی چون شهید رحیمی ها که در نقطه اوج گمنامی و تهمت های داخلی و تهدیدهای خارجی فی سبیل ا… برای اعتلای الله جانفشانی کرده اند و همسر بزرگوار این شهید زینب گونه از راه و هدف شهید دفاع کرده است و این اثر هم در راستای بیان اهداف راه شهید و ادامه این راه بیان شده است.
کتاب دوست دارمهای پنهانی نوشتۀ فاطمه طارمی، مجموعهای از اشعار عاشقانه است که بیشتر در دو قالب کلاسیک و نیمایی سروده شده. بخش اول کتاب دوست دارمهای پنهانی شامل 19 غزل عاشقانه است و بخش دوم آن را 7 شعر نیمایی تشکیل داده. غزلهای این اثر، عاشقانه با زبانی روان و ساده هستند که به راحتی مخاطب با آنها ارتباط بر قرار میکند.
کتاب حاضر دربردارندۀ مجموعه داستانک هایی با وقایع، ماجراها و شخصیت های مستقل است و با روایتی شیرین و جذاب، شور و شادابی جانبازان عزیز و سرافراز کشورمان را به تصویر می کشد.
این کتاب اولین کتاب نثر سعید بیابانکی است که در بردارنده مجموعه نوشته های طنزآمیز این شاعر معاصر است. علاوه بر نثر طنز، در انتهای کتاب شعرهای طنز بیابانکی که به صورت تک بیت نیز آورده شده که مصرعی از آن از شعر حافظ بوده و بیابانکی با تصرف در آن جلوه طنزآمیزی به بیت داده است. این اثر ، در بردارنده موضوعات مختلفی است که شاعر آنها را دست مایه طنز خود کرده و با نثری طنزآمیز بیان کرده است و شامل چند داستان کوتاه طنز،نثرهای طنزآمیز،اندر حکایت شاعری،مجموعه کامل ابیات حافظ، من و چند شعر طنز منتشر نشده است ...
گزیده ای از کوته نوشت ها، درس گفتارها و گفت وگوها «…اخلاقیات نظری من «پاداستراتژیک» است: احترام گذاشتن هنگامی که یک تکینگی قیام میکند و سازشناپذیربودن بهمجرد آن که قدرت امر عام و جهانشمول را زیر پا میگذارد. انتخابی ساده اما کاری دشوار چون باید همواره اندکی در زیر تاریخ مترصد آن چیزی بود که تاریخ را برهم میزند و آن را منقلب میکند، و باید اندکی در پس سیاست هشیار آن چیزی بود که باید سیاست را بیقیدوشرط محدود کند. رویهمرفته کار من این است؛ من نه اولین نفرم نه یگانه کسی که چنین میکند. اما من این کار را برگزیدهام». آیا قیامکردن بیفایده است؟ از دو مجموعه تشکیل شده است. بخش نخست شامل کوتهنوشتها و گفتوگوهایی است که مستقیما به انقلاب سال ۱۳۵۷ ایران مربوطاند و در همان بحبوحه انجام گرفتهاند. بخش دوم شامل یک کوتهنوشت («در باب نوعی اخلاق ناخرسندی») و دو درسگفتار («روشننگری چیست؟» و «انقلاب چیست؟») است که هرچند به مسئلهی انقلاب ایران نمیپردازند اما چندان هم بیربط نیستند.
پژوهش هایی در زمینه ی کتاب و نقد کتاب کتابپژوهی شامل دو بهره است: «کتاب و نویسندگی» و «کتابها و نویسندگان». در بهرهی اول از مسائلی چون ادبیات ارتجالی، از بیشترنویسی تا بهترنویسی، حقوق خواننده، کتاب استاندارد، ادبیات لافزنی، حشو قبیح، و مسائلی دیگر از این دست سخن رفته است. بهرهی دوم مشتمل است بر نقد و معرفی چند کتاب، از جمله: دانشنامهی امام علی (ع)، دانشنامهی امامت به گزارش اهل سنت، ترجمهی الحیاه، دایرهالمعارف تشیّع، فرهنگ شاعران زبان پارسی و نهجالبلاغهی الثّانی.
روزی حرفهای یکی از پیروان فیلسوف سیاست را شنیدم که پساز تأکید مدام بر کودتا نبودن وقایع 28 مرداد 32 و با وجود یدک کشیدن صفت ایرانشهری، «ملی شدن نفت» را اشتباه میدانست! با انتشار ویراست تازهی اسناد سیا دربارهی ایران، مشخص میشود که چگونه میتوان کودتای 1332 را رد کرد و با ملیشدن نفت هم مخالف بود! البته اطلاع از حضور «جورج مکگی» در مقام یکی از صاحبان شرکت نفتی تگزان اویل و معاون وزارتخارجهی کابینهی ترومن در ایران کفایت میکند برای فهم چرایی اهمیت ملی شدن نفت و نسبت دقیق و درستش با کودتای 28 مرداد: «دولت متبوعام سخت با ملی شدن نفت مخالف است زیرا چنین اقدامی امتیازات نفتی آمریکا، بریتانیا و دیگر شرکتها در جهان را به خطر میاندازد.» کتاب «بحران نفت در ایران: از ناسیونالیسم تا کودتا»، پژوهش تازهی «یرواند آبراهامیان» با نظر به ویراست تازهی اسناد محرمانهی سازمان سیاست که نشان میدهد آمریکا چگونه از لحظههای آغازین ملیشدن نفت، مداخلهی جدی و علنیاش در ایران را آغاز کردهاست.
کتاب جاناتان مرغ دریایی، رمانی نوشته ی ریچارد باخ است که اولین بار در سال 1970 به چاپ رسید. داستان این رمان برای انسان هایی است که از قلب خود پیروی می کنند؛ برای افرادی که از انجام موفقیت آمیز کاری، حتی اگر آن کار فقط برای خودشان باشد، لذت فراوانی می برند؛ برای آدم هایی که می دانند معنایی ژرف تر در پشت ظواهر زندگی آرمیده است. آن ها می توانند با جاناتان همراه شوند و سریع تر و بالاتر از رویاهایشان پرواز کنند. جاناتان لیوینگستون، پرنده ای معمولی نیست. او اعتقاد دارد که پرواز و رسیدن به آزادی غایی برای به چالش کشیدن و اکتشاف همه چیز، حق همه ی مرغان دریایی است و بزرگترین لذت و پاداش خود را، آموزش لذت پرواز و قدرت رویاها به مرغان جوان تر می داند.
(نقش بنیادهای کارنگی، فورد و راکفلر در سیاست خارجی آمریکا) کتاب «کنترل فرهنگ » نقشی را که اساسا بنیادهای کارنگی ، فورد و راکفلر در حمایت از سیاست خارجی ایالات متحده ، به ویژه از سال 1945 بازی کرده اند ، مورد بررسی قرار می دهد. تلاش بنیادها به نمایندگی از منافع آمریکا در خارج از کشور ، بیشتر در حمایت از تعدادی از موسسات متمرکز بوده است. آموزش عالی در کشورهای جهان سوم که دارای استراتژی هستند، با الگوبرداری از دانشگاههای آمریکایی، سعی می کنندآموزش رهبران جهان سوم را به گونه ای انجام دهند که در برابر نفوذ سیاسی و اقتصادی امریکا در این جوامع موضعی بی طرف و یا حتی موافق اتخاذ کنند. این کتاب نشان می دهد که چگونه امریکا از طریق موسسات مختلف خویش که به نظر می رسد مستقل از هرگونه سیاستی باشند، بطور نامحسوس ایده های استعماری امریکا را در کشور های جهان سوم تسری می دهند. مطالعه دکتر برمن نشان می دهد بنیادهای لیبرال در طول تاریخ سیاست های مخرب منافع ایالات متحده را دنبال کرده اند. شواهد نشان می دهد که چگونه سیاست ها و برنامه های اینگونه بنیاد ها پس از مشورت دقیق با رهبران آمریکایی و مقامات دولتی تدوین شده است ، و چگونگی فعالیت های آنها برای پیشبرد اهداف تعیین شده توسط کسانی که در جهت گیری سیاست خارجی ایالات متحده تأثیر می گذارند ، طراحی شده است.
کتاب حاضر، خاطرات سید محمد انجوی نژاد از رزمندگان گردان یاسین، و گروهان قهار، که وظیفه غواصی را در ایام جنگ ایران و عراق داشتند که انجوی نژاد آن را به صورت خاطرات داستانی روایی در 99 صفحه نوشته است. کتاب حاضر، خاطرات است از رازها، شب زنده داریها، عملیات کربلای 4، همرزمان گردان نوح، گروهان ستار، اسماعیل قاآنانی، فرماندهان لشکر 21 امام رضا (ع)، مخلصین جبهه های جنگ گردان یاسین، شهید امیر نظری، معاون گردان یاسین و معاون تخریب لشکر 21 امام رضا (ع)، شهید خلیل محدثی فرمانده گردان یاسین که بیشتر خاطرات بر اساس این بزرگان و حوادث گردانها و شهادت شهیدان گردانها، می چرخد. حرکت از مشهد مقدس، حرکت به سمت اهواز، پیوستن به لشکر تخریب 21 امام رضا، آشنایی با گردانهای نظیر نوح، ستار، یاسین، شرکت در عملیات کربلای 4، شهادت هم رزمان و عزیزان که از دوران دبستان با هم بوده اند، مانند شهید شیبانی، نحوة شهادت، شوخیهای شهادت گونه شهیدان در هنگام ادامه شدن برای رحل سفر، رو به رو شدن با نیروهای عراقی، پیروزی پس از جنگ، تمرین غواصی، جنگهای دریایی غواصی از اهم مطالب کتاب حاضر است کتاب تقدیم شده است به همة شهدای غواص و خانواده های شهدای گردان یاسین. در کتاب همواره از دو شهید علی شیبانی و سید هادی مشتاقیان یاد می کند که بیشتر حوادث کتاب دور و بر او و دوستانش می گردد. کتاب حائز رتبه اول کتاب دفاع مقدس، ادبیات دفاع مقدس و جشنواره ایثار، ادب و پایداری 1379 گردیده است.
رصد صبح: خوانش و نقد شعر جوان امروز «رصد صبح» عنوان کتابی است که در آن محمد کاظم کاظمی نگاهی به شعر و شاعری 20 شاعر جوان پرداخته است. این کتاب، به جهت انتخاب شاعران و نگاه تیز بینانه به مسئله شعر یکی از کتاب های مورد نیاز جامعه شعر خوان امروز به حساب می آید. محمد کاظم کاظمی در این کتاب گوشه ای از دنیای شعری بیش از بیست شاعر جوان را فراروی خواننده قرار داده است. به نظر می رسد که کاظمی در این کتاب بیشتر به معرفی چهره های جوان اندیشیده و با این کار تلاش کرده که گرد فراموشی را از دامان شعر جوان امروز پاک کند چرا که کاظمی با تمام احاطه اش به حوزه شعر به جای نقد هر شعر که در عنوان کتاب هم به آن اشاره شده، توضیحات تکمیلی درباره شعرها ارائه کرده است.
مجموعه اشعار از آوا تا هوای آفتاب از آوا تا هوای آفتاب، مجموعه اشعار سیاوش کسرایی است. کتاب حاضر مجموعهی کامل همهی دفترهای شعر شاعر است: . آوا (1336)، آرش کمانگیر (1338)، خون سیاوش (1341)، سنگ و شبنم (1345)، با دماوند خاموش (1345)، خانگی (1346)، به سرخی آتش، به طعم دود (1355)، از قرق تا خروسخوان (1357)، آمریکا!ا آمریکا! (1358)، چهل کلید (1360)، تراشههای تبر (1362)، پیوند (1363)، هدیه برای خاک (1368)، ستارگان سپیدهدم (1368)، مهرهی سرخ (1374)، هوای آفتاب (1381). سياوش كسرايي به سال 1305 خورشيدي در اصفهان زادهشد و بسيار زود، در همان كودكي، به همراه خانوادهاش به پايتخت آمد. در دانشکدهی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران درس خواند. او در صف شاگردان نيمايوشيج، شاعري نامآور و برجســـته به شـــمار ميرود. دوازده سال پاياني زندگياش در خارج از كشور گذشــت و در سال 1374 به دليــل بيماري قلبي در ويــن، پايتخت اتريش، زندگي را بدرود گفت و در گورستان مركزي وين (بخش هنرمندان) به خاك سپردهشد.
درباره معنی زندگی پدید آورنده: ویل دورانت مترجم: شهاب الدین عباسی کتاب درباره معنی زندگی، اثری بینظیر و خواندنی از ویل دورانت، نویسندهی مشهور کتابهای تاریخ تمدن است. او در کتاب درباره معنی زندگی، دربارهی این پرسش بنیادین و مهم صحبت کرده است: معنی زندگی چیست؟ ویل دورانت، ماجرای نوشتن کتاب درباره معنی زندگی را اینطور تعریف میکند. روزی مردی شیکپوش به سراغش میآید و به او میگوید که قصد خودکشی دارد. او تلاش میکند تا با راهکارهای مختلف مثل پیدا کردن شغل یا خوردن یک وعده غذای عالی او را از تصمیمش منصرف کند. مرد شیکپوش هم شغل خوبی دارد و هم گرسنه نیست. او از موضوع دیگری رنج میبرد. موضوعی که دستمایهی نوشتن این کتاب قرار میگیرد. ویل دورانت برای اینکه بتواند انگیزهی زندگی کردن را پیدا کند، با آدمها و افراد بسیاری درباره معنی زندگی حرف میزند.
در این زندگی ما همگی در جستجوی یک چیز هستیم: سرشار شدن و پر شدن از زندگی - دریافتن بوسه ی نوری بر قلب خاکستری مان، شناختن لطافت عشقی بی زوال. زنده بودن یعنی دیده شدن، ورود به انوار نگاهی پرمهر: هیچ کس از این قانون نمی گریزد حتی خداوند که ذاتا بیرون از قلمرو قانون است، زیرا خود ذات مفروض همه چیز است…
نادر نادرپور و صدرالدین الهی برای بسیاری از اهالی فرهنگ و رسانه نام هایی آشنا هستند. اولی شاعری بزرگ و محبوب است که در سال ۱۳۷۸ چشم از جهان فروبست و دیگری روزنامه نگاری مجرّب و مبرّز و از بنیانگذاران هفته نامه فرهنگی «کیهان ورزشی» است. نادر نادرپور از سال ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۷، سمت سرپرستی گروه ادب امروز را در رادیو تلویزیون ملی ایران عهده دار بود و برنامه هایی درباره زندگی و آثار نام آوران ادب معاصر ساخت. در مراد ۱۲۵۹ از تهران به پاریس رفت و تا اردیبهشت ۱۳۶۵ در آن شهر اقامت داشت. در بهار ۱۳۶۵ به دعوت بنیاد فرهنگ ایران در بوستون، عازم آمریکا شد و پاره ای از برنامه های ادبی و فرهنگی خود را، چه از طریق تدریس در کلاس ها و چه از راه سخن گفتن در رادیو و تلویزیون آغاز کرد. صدرالدین الهی نیز به عنوان خبرنگار کیهان و کیهان ورزشی از جبهه های جنگ اول لبنان، جنگ های آزادی بخش الجزایر و بازی های آسیایی و المپیک گزارش تهیه کرده است. او همچنین به نوشتن پاورقی در مجلات «تهران مصور» و «سپید و سیاه» پرداخت و نیز مصاحبه های بسیاری با شخصیت های سیاسی و ادبی ایران و جهان انجام داده است. الهی از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۸ در سمت مدیر گروه روزنامه نگاری و رادیو تلویزیون دانشکده علوم اجتماعی فعالیت می کرد و در سال ۱۳۵۸ برای مطالعات دانشگاهی به دانشگاه سن خوزه و برکلی در کالیفرنیا رفت و پس از آن در آمریکا اقامت گزید. کتاب حاضر، حاصل مصاحبه هفده ماههٔ صدرالدین الهی با نادر نادرپور است که در مجله «روزگار نو» (چاپ پاریس) از خرداد ۱۳۷۱ تا آبان ۱۳۷۲ صورت پذیرفته و در آن به موضوع شعر نو فارسی، شاعران معروف، سبک ها و فراز و فرودهای یکصد سال شعر نو در ایران پرداخته شده است. پس از مرگ نادرپور، صدرالدین الهی ویراستاری مصاحبه و ساماندهی آن در قالب کتاب، به محمدحسین مصطفوی که دوست دیرینه، همکار و دستیار اول نادرپور در گروه ادب امروز رادیو تلویزیون بوده، سپرد و از او خواست این کتاب را که سفر و گذری به محتوا و صورت شعر نویین فارسی در یکصد سال اخیر است، دربیاورد.
تا طلاق نگرفتندکتاب ننوشتند نوشتههای کوتاه یک جامعهشناس ایرانی دربارۀ واقعیتهای جامعۀ ایرانی است. نویسنده در این کتاب نگاهی غیرمعمولی به پدیدههای معمولی انداخته است و نگاهی معمولی به پدیدههای غیرمعمولی! زندگی روزمرۀ ایرانی کانون توجه او برای یافتن موضوع و مضمون بوده و نثر کتاب فارغ از قلنبهگوییهای رایج است.
غلب کتابهایی که به خاطرات دوران جنگ تحمیلی علیه ایران پرداختهاند، بر اساس خاطرات شفاهی رزمندگان در دوران پس از جنگ نگاشته شدهاند. اگرچه این کتابها آثار بسیار ارزشمندی هستند، اما باید اذعان داشت آثار هنری که بعدها بر اساس خاطرات جنگ خلق میشوند، تحت تاثیر شرایط روز جامعه و بر اساس ایدئولوژِی و عقاید روایتگران و یا مؤلفان اثر در زمان خلق آن تولید میشوند. اما کتاب «حرمان هور» بر اساس دستنوشتههای شهید احمدرضا احدی در حین جنگ تالیف شده است و از این رو فضای حاکم بر جبهههای جنگ بهخوبی در آن منعکس شده است. تحصیلات آکادمیک شهید احمدرضا احدی و تسلط او به ادبیات ایران و جهان، این اثر را از دیگر آثار حوزه ادبیات دفاع مقدس متمایز میکند. زبان منظوم و نثر شیوای نگارنده، رنگ و بویی شاعرانه به جنگ بخشیده و استفاده از اشعار کلاسیک و مدرن فارسی، به غنای ادبی این دستنوشتهها کمک فراوانی کرده است.
کتاب حاضر، ترکیببند عاشورایی است که در چهارده بند سروده شده است. زبان سنجیده، تعابیر هوشمندانه و فضای نوین تفکر اسلامی و شیعی از امتیازات و محتوای کتاب است. کتاب با مقدمهای از علی معلم دامغانی به عنوان شعر آیینی روزگار ما و پایان سخن، نگاهی به ترکیببند با کاروان نیزه نقدی از عبدالجبار کاکایی به سرانجام رسیده است. بند اول با این بیت آغاز می شود: می آیم از رهی که خطرها در او گم است/ از هفت منزلی که سفرها در او گم است/ از لابه لای آتش و خون جمع کرده ام/ اوراق مقتلی که خبرها در او گم است.
روزنوشتهای انتقال ضریح جدید امام حسین (ع) از شهر قم به شهر کربلا. مرحوم حاج محمد دانش آشتیانی یکی از خیّرینِ قمی بود که بعد از فروپاشی نظام صدام راه عتبات را در پیش گرفت و خدمتگزار آستان مقدس معصومین شد. در سال 1384 حاج محمد از طریق دوستانش در آستان قدس حسینی مطلع گردید که تولیت، به دلیل فرسودگی ضریح مطهر و تعدی متجاوزان بعثی به آن، قصد دارد ضریح جدیدی بسازد و جایگزین ضریح فعلی کند. «پنجرههای تشنه» حاصل روایتگری «مهدی قزلی» از اتفاقیست که شاید هر صد سال یک بار رخ دهد. کتابی با ادبیات ساده و بیغل و غش، درست مانند تمام شخصیتها و کارکترهایی که در کتاب میآیند.
«سنگ صبور» مجموعه داستانهای کوتاهی از راضیه تجار نویسنده و محقق معاصر است. تجار تا کنون مسئولیتهای ادبی ـ هنری زیادی را بر عهده داشته است. رمانهای «کوچه اقاقیا»، «نرگسها» و «هفت بند» او بهعنوان رمان برتر یک دهه در آموزش و پرورش انتخاب شدهاند. داستانهای این کتاب درباره عشق و ازدواج و مسایل مربوط به آنند.
آنچه در اولین مواجهه با رمان«شب ایوب» بیش و پیش از همه جلوهگری میکند، نثر ریزبافت، خوشآهنگ و پخته داوود غفارزادگان است. بعد، همین نثر زیبا میشود دلیل و راهنمای مخاطب که «شب ایوب» را به دست بگیرد و با لذت دنبال کند. غفارزادگان در این رمان، قصه ایوب را روایت میکند که ترکشی در نزدیک شاهرگ گردنش دارد.
کتاب غیر از خدا هیچکس نبود نوشتهی محمدرضا سرشار، دربردارندۀ داستانهای تاریخی برای کودکان و نوجوانان سالهای آخر دبستان و دوره راهنمایی است که سالهای گذشته در مطبوعات به چاپ رسیده. غیر از خدا هیچکس نبود متشکل از پنج قصه کوتاه با عناوینی نظیر «هوش ثروت است»، «ایثار»، «سود تجارت»، «حامد، پسر ایوب» و «پزشک زیرک» است.
استان، یک قالب روایی- ادبی است که در آن، به اقتضای نوع، تمام بخش یا فرازی از زندگی یک یا چند شخصیت که در وضعیتی ویژه قرار گرفتهاند، به تصویر کشیده میشود. کتاب «قصه پر غصه ما» مجموعهای از داستانهای واقعی است که فضای اجتماعی را از دید کودکان و نوجوانان روایت میکند، این داستانها واقعیتگراست و طی سالهای گذشته به صورت پراکنده در نشریات مختلف چاپ شده بود.
در این رمان سرباز و ستوانی عراقی به منطقهای کوهستانی در شمال شرقی عراق مأمور میشوند. عراق قصد دارد جبهه جدیدی در این منطقه باز کند. به همین سبب این افراد برای دیدبانی و تعیین وضعیت نیروهای ایرانی به منطقه فرستاده شدهاند. سرباز، فردی درونگرا و مغموم است. او پیش از این در مناطق دیگری نیز جنگیده است و خاطرات تلخی از آن زمان به یاد دارد. تصویر کشتگانی که در آبراههای هور افتادهاند و موشهایی که همه جا در کمینند تا اجساد مردگان را غارت کنند، کابوس خواب و بیداری اوست. در مقابل، ستوان سرزنده و شوخ طبع است. جثه لاغری دارد اما با این حال اهل شوخی و مزاح است. گویا به مرگ نمیاندیشد. سرباز و ستوان راه سخت کوهستانی را در شرایطی که زمین از برف پوشیده شده است طی میکنند. سرباز چون ستوان را برخلاف خود میبیند و او را بیاعتنا به دلهرههای مرگ مییابد در موردش تردید میکند.
داستان مردی به نام اوه زندگی پیرمرد 59 ساله ای را به تصویر کشیده است که به علت کهولت سن از محل کارش اخراج شده و چند سالی است به عنوان مدیر محله تمام فعالیت های محله را زیر نظر دارد تا همه چیز به نحو احسن پیش برود. همسایه ها این پیرمرد را به عنوان یک مرد خشن و عبوس می شناسند چرا که همیشه اوه با همسایه ها به دلیل رعایت نکردن نظم و یا آوردن ماشین اضافه داخل محل بحث می کند. اما کسی از سرنوشت و زندگی اوه، این پیرمرد خسته و عبوس ندارد. چه کسی می داند که او بعد از فوت همسری که زندگی عاشقانه و خاصی را با او پشت سر گذاشته است چه رنجی کشیده است و چرا دیگر توان ادامه زندگی بدون همسرش را ندارد؟ اوه بعد از فوت همسرش سونیا، به آدمی خشن و عبوس تبدیل می شود و رابطه خود را از همه اطرافیان و حتی همسایه های خود دور می کند. اوه بارها اقدام به خودکشی کرده و هر بار بنا به علت های غیر قابل باوری خودکشی نام کامی داشته است اما فکر مرگ هیچ گاه از ذهنش بیرون نمی رود. اما این تمام ماجرا نیست چرا که با ورود یک همسایه مهاجر جدید و سماجت های همسایگی او داستان کمی تغییر می کند. داستان از این قرار است که یک زن ایرانی به نام پروانه در صدد ارتباط برقرار کردن با همسایه خود اوه، بر می آید و در ابتدا با بد اخلاقی های این پیرمرد مواجه می شود اما داستان های جالبی که در طول داستان پیش می آید موجب می شود تا اوه پیرمرد نا امید از زندگی کمی به زندگی برگردد و از حال خوش روزهای پایانی زندگی اش لذت ببرد.
در این مجموعه پنج نمایشنامه را که بیگمان در شمار بزرگترین دستاوردهای اوست گرد آوردهایم. هریک از این نمایشنامهها جنبهای از تفکر و دغدغههای انسانی این شاعر بزرگ را به ما نشان میدهد و در همهی آنها با شاعری آشنا میشویم که زبان شعر را تا اوجی دستنیافتنی تعالی بخشیده است.
کتاب ارتداد رمانی شگفتآور به قلم وحید یامین پور است که در ژانر تاریخ متناوب نوشته شده و شما را به 22 بهمن سال 1359 میبرد؛ روزی که انقلاب به جای پیروزی با شکست مواجه میشود! یک مغلوبیت تمام عیار... داستان از طریق مردی عاشق روایت میشود که داستان زندگیاش در این دوران تیره از تاریخ رقم میخورد. روایتی بهموقع، هوشمندانه و بیدارکننده.
کتاب ذوالفقار نوشته علی اکبر مزدآبادی است که برش هایی از خاطرات شفاهی حاج قاسم سلیمانی را به نگارش در آورده است . نویسنده در این کتاب خاطراتی را برای اولین بار از دوران دفاع مقدس تا مجاهدت هایی که سردار قاسم سلیمانی در جبهه مقاومت سوریه و عراق شکل گرفته را بیان میکند .
خدایا! به آن تپش قلب ها قسمت می دهیم! خدایا! به آن رد پاها قسمت می دهیم! خدایا! به آن نمازهایی که در کنار این نهارها خوانده شد! خدایا! به آن جوانهای عاشقی که توی این سنگرها و کنار این نهارها شهید شدند! خدایا! به آن جنازه هایی که از «اروند» برنگشتند! خدایا! به اضطراب قلب ما و به اشتیاق قلب آنها قسمت می دهیم! خدایا! آخرت ما را ختم به شهادت کن! خدایا! به این آبی که بچه ها در آن حرکت کردند قسمت می دهیم! جز شهادت برای ما نخواه...