«این مرد از همان موقع بوی مرگ می داد» رمانی به قلم محمد حنیف (۱۳۴۰) نویسنده معاصر است. حنیف در این داستان، توجه مخاطبش را به دنیاهای موازی می کشاند، به دنیاهایی که نرم نرمک آن چنان درهم می آمیزند و یکی می شوند، گویی از آغاز چنین بوده اند. دنیای قدیم و جدید شخصیت های داستان، دنیای واقعیت و جادویی مردم ایران، و بدین سان دنیای نویسنده و خواننده اندام وار در هم می آمیزند. حوادث بزرگ جامعه همچون روح، در زندگی خصوصی شخصیت های داستان دمیده می شوند. جادو، افسانه، اساطیر ایرانی و بومی و بر خلاف آنچه که در رمان های فانتزی معمول رایج است، در جسم زندگی واقعی مردم داستان حلول می نماید و با درون مایه های اصلی داستان ارتباطی تنگاتنگ پیدا می کنند.
«آمریکایی» نوشته هاوارد فاست (۲۰۰۳-۱۹۱۴)، نویسنده و فعال سیاسی آمریکایی و یکی از پیشروترین و پربارترین نویسندگان قرن بیستم آمریکا است. کتاب آمریکایی، زندگینامهٔ داستانی قاضی و سیاستمدار آزادهٔ آمریکایی، جان پیتر آلتگلد است که ماجرای او با شورش کارگری اول ماه مه شیکاگو گره خورد. در این داستان، تلاش شخصیت اصلی و بههمراه او عدهٔ زیادی از کارگران آمریکایی برای بهدستآوردن آزادی و عدالت در شرایط سیاسی و اقتصادی و اجتماعی آمریکا در آستانهٔ قرن بیستم به تصویر کشیده شده است و مراکز آشکار و پنهان قدرت در آن کشور به روشنی تصویر گردیده است. آمریکایی داستان مرد خودساختهای است که به بالاترین مدارج قضایی و سیاسی کشور دست مییابد، اما هنگامی که میکوشد در راه مردم قدم بردارد...
«رقص برزیل با شیطان (جام جهانی، المپیک و مبارزه برای دموکراسی)» نوشته دِیو رِزِن سردبیر اول مجله ورزشی اسپورتس ایلاس و نویسنده وبلاگ ورزشی پرطرفدار حاشیه ورزش است. او تاکنون پنج کتاب درباره جنبههای سیاسی و اجتماعی ورزش نوشتهاست. در مقدمه مترجم کتاب میخوانیم: وقتی ۳۰ اکتبر ۲۰۰۷ فیفا با میزبانی برزیل برای جام جهانی ۲۰۱۴ موافقت کرد، نه فقط برزیلیها که همۀ دوستداران فوتبال خوشحال شدند. حق به حق دار رسید. همه منتظر جام جهانی باشکوهی بودیم، اما چندماه قبل از شروع جام جهانی دیدیم که عاشقان فوتبال در خیابانها هستند و علیه برگزارکنندههای جام جهانی تظاهرات می کنند. برزیلی های عاشق فوتبال به برگزاری مهم ترین رویداد فوتبالی جهان در کشورشان معترض بودند. آن ها ترجیح می دادند بیرون ورزشگاه ها با پلیس ضدشورش درگیر باشند تا اینکه روی سکوها فوتبال ببیند. دِیو زِرن همان ایام خودش را به برزیل رساند تا جواب این سوال را بیابد. او نویسندۀ پرکاری ست و در بیشتر رویدادهای مهم ورزشی چندسال اخیر حاضر بوده و دربارۀ آنها نوشته است. نوشتههای او البته با نوشتههای ورزشی نویسها فرق دارد. او فقط توی ورزشگاهها و دور و بر ستارهها نمی گردد، می رود به کف خیابانهای ریو و توی کوچه پس کوچههای سائوپولو، با مردم معترض گفت وگو می کند و به ما تصویری می دهد که نمی توانیم آن را از رسانه های جریان اصلی ببینم؛ و همین تصویر است که کتاب او را جذاب و پرفروش می کند. تصویرِ مواجۀ صاحبان اصلی فوتبال برزیل با جام جهانی در برزیل. او البته برای دقیق تر شدن تصویرش ما را با تاریخ، فرهنگ، سیاست و مردم برزیل هم آشنا می کند و از فاولاها و درگیریهایشان با فیفا و از رئیس جمهور و نسبتش با فوتبال و رویکرد پله و حتی نیمار هم می گوید.
«گربۀ بلیتس» رمانی تاریخی پیرامون جنگ جهانی دوم نوشته رابرت وِستال(۱۹۹۳-۱۹۲۹) نویسنده انگلیسی است. گربۀ بلیتس داستان حوادثِ رُخداده برای گربهای دوستداشتنی است که جنگ او را از صاحبش جدا کرده است. صاحب این گربه برای دفاع از کشورش به جنگ دشمن میرود؛ بنابراین گربه درصدد برمیآید تا بگردد و او را پیدا کند. او در این جستوجو اتفاقاتی را به چشم میبیند که روایتگر بخشی از تاریخ جنگ جهانی دوم است. در آمریکا، در اواخر سالهای ۵۰ میلادی، دامپزشکی اهلِ میدْوِست جان گربهای را، که در سانحهای رانندگی آسیب دیده، نجات میدهد و خود مسئولیت نگهداری گربه را نیز برعهده میگیرد. تنها عارضۀ این سانحه، بزرگشدگی مهرۀ پنجم گردن حیوان است. چندی بعد، این دامپزشک به ساحل غربی آمریکا نقل مکان میکند و گربه را نزد دوستانش در میدْوِست باقی میگذارد. ماهها بعد، گربهای با همان رنگ و خطوخال، پشت پنجرۀ اتاق عملِ دامپزشک در ساحل غربی ظاهر میشود. باورکردنی نیست، پشت گردن گربه را معاینه میکند و همان بزرگشدگی را در مهرۀ گردن مییابد. گربه ۲۴۰ کیلومتر پیموده بود تا او را پیدا کند. امروزه، حتی شکاکترین جانورشناسان پذیرفتهاند که گربهها قادرند راه خانهشان را از مسافتی بعید، چندصد کیلومتر دورتر، پیدا کنند؛ درست مثل کبوترهای نامهبر. پروفسور جِی. بی.راین، استاد دانشگاه دیوک، از آن زمان بیش از سیصد گربه را، که گفته میشود از این قابلیت برخوردارند، مورد بررسی قرار داده و اثبات میکند بیش از پنجاهتای آنها از این توانایی برخوردارند؛ شما با این قابلیت در کتاب پیشِ رو آشنا خواهید شد. ناگفته نماند که این کتاب ترکیبی از واقعیت و تخیّل است. کسانی که با تاریخ روزشمار جنگ جهانی دوم آشنایند، پی خواهند برد که نویسنده رُخدادها را اندکی پسوپیش کردهاست، اما تمام آنها حقیقتاً در عالمِ واقع رُخ داده است.
«هزار توی سعودی» نوشته کارن الیوت هاوس (-۱۹۴۷)، خبرنگار و تحلیلگر سیاسی آمریکایی، روایتی از جامعه وحکومت عربستان سعودی است. الیوت هاوس که سابقه بردن جایزه پولیتزر به خاطر گزارشهای بینالمللیاش را در کارنامه دارد، سرویراستار والاستریت ژورنال نیز بوده است. هاوس ۳۵ سال جستهوگریخته با عربستان سروکار داشت اما پنج سال آخر این دوره را منحصرا روی عربستان کار کرده است. بارها به عربستان سفر کرده تا آرام و باطمأنینه لایههای فرهنگ، دین، تاریخ و جغرافیای عربستان را کنار بزند و اعماق جامعهٔ عربستان را ببیند. به قول خودش، تلاش کرده «زیر دشداشههای سفید و چادرهای مشکی، تنوع بزرگ و غنی جامعهٔ سعودی را کشف» کند. او از کف صحنه خبر میدهد. به لطف مصاحبهها و سفرهای پیدرپیاش، اطلاعات دستاولی از وجببهوجب عربستان میدهد. هم از ملکسلمان نقلقول میآورد و هم از کولیهایی که در بیابانهای دورافتاده، از حق شهروندی عربستان محروماند. هم با علمای سطح اول عربستان به بحث مینشیند و هم با زنانی که به دنبال حقوق سادهشان مثل رانندگی و داشتن شغلاند. هم به کاخهای محافظتشدهٔ شاهزادهها سرک کشیده و هم به خانههای محقری که بعد از غروب آفتاب، تاریک و بیچراغاند. هاوس یکییکی بحرانهای عربستان سعودی را بررسی میکند و با دادههای دستاول ما را با جوانب آنها آشنا میکند. نشانمان میدهد که در این کشور عجیب، نرخ بیکاری سعودیها بالاست اما شصتدرصد کارها را کارگران خارجی انجام میدهند. نشانمان میدهد که در عربستان اقتصاد تکمحصولی است و حالا تردیدهایی پیرامون میادین نفتی عربستان و تواناییاش در استخراج نفت ایجاد شده است. نشانمان میدهد که از یکسو وهابیتی که ضامن مشروعیت آلسعود است این کشور را تبدیل کرده به زایشگاه بنیادگرایی و تروریسم بینالملل، اما از سوی دیگر، آلسعود تکیه زده به عصای نهچندان مطمئن آمریکا.
کتاب بی اسمی اثر احمد شاکری، داستانی از یک اعزام بزرگ برای به انجام رساندن عملیات بزرگ است. مردی در پی گمشدهای میگردد و .. احمد شاکری در کتاب بی اسمی داستان یک اعزام را روایت کرده است. اعزامی بزرگ که برای به نتیجه رساندن یک عملیات بزرگ انجام میشود. داستان در یک قطار رخ میدهد. شخصیت اصلی کتاب بی اسمی، شخصی است که در پی گمشدهای میگردد.
«تالار فرهاد» رمانی عاشقانه-فلسفی نوشته عباس پژمان(-۱۳۳۷) است. «تالار فرهاد» داستان عاشقانهٔ یک دانشجوی پزشکی دانشگاه تهران است. جوان دانشجو برای گذراندن دوران طرح و خارج از مرکز خود به سنندج میرود. شهری که یکی از دوستان قدیمیاش در آن اقامت دارد. در سنندج دلبستهٔ همکار خود میشود. اما فرانک آدم عجیبی است با زندگیای عجیب: از مصر آمده و به دلیل شرایط سیاسی ایران و وضعیت مالی پدرش مجبور شده در ایران ادامهٔ تحصیل دهد. گفتگوهای این دوشخصیت و رفتار فرانک باعث میشود بحثهاشان سمتوسویی فلسفی و روانشناختی پیدا کند. از بودا گرفته تا نیچه و فروید. در این صحبتها و مجادلات فلسفی آنچه بیش از همه بارز است مسئلهٔ عشق، مرگ و زندگی است. فرانک شروع به دیدن خوابها و یادآوری چیزهایی میکند که نه اصلا به او مربوط است و نه در زندگی او رُخ داده. انگار که فرانک زندگیهای دیگری نیز در گذشتههایی دور داشته. محبت میان فرانک و شخصیت اصلی داستان اوج میگیرد و همزمان نیز خوابها و یادآوریهای فرانک افزایش پیدا میکند و با عشقخام دوران نوجوانی محبوبش پیوند میخورد. طوری که دیگر دارد مخل زندگی فرانک میشود. اما فرانک همچنان جز محبوبش، نمیتواند به کس دیگری چیزی بگوید، چه اینکه همگان او را دیوانه خواهند دانست. این رمان، اثری عاشقانه با درونمایههایی فلسفی است. نظریههایی که نویسندهاش برای طرح کردن آنها از روایتهای داستانی کمک گرفته و موفق هم بوده. رمان با اینکه روایتگر یک داستان است اما پُر از داستانهای کوچکی است که خود در هم فرو میروند. روایتهایی عاشقانه که از تکرار عشق میگویند. عشقهایی که در آدمی باقیست، هرچند منشأ اثر آنها ناپدید شده باشد. برای همین است که میگوید «همه چیز در دنیا عیناً تکرار میشود.»
«رستاخیز داعش» اثر ویلیام مک کنتس (-۱۹۷۵)، اثری تحلیلی پیرامون تاریخ، راهبرد و رویکرد آخرالزمانی دولت اسلامی (داعش) است. ویلیام مک کنتس دکترای مطالعات خاورمیانه دارد و روزگاری هم مشاور وزارت خارجۀ آمریکا بودهاست، اما مهمتر از آن، بنیانگذار و یکی از سردبیران سایت «جهادیکا» است که بهصورت تخصصی در زمینۀ جهادیهای تندروی اهل سنت کار میکند و همۀ اسناد و مدارک و بیانیههای مربوط به این گروهها را جمعآوری و ترجمه کرده و در اختیار عموم قرارمیدهد. مککنتس به طور پیوسته در حوزۀ جهادیهای تندرو، و بهخصوص داعش، مطالعه و تحقیق میکند. این کتاب از ظهور داعش روایت میکند و در دل آن، ما را با اندیشۀ داعشیها آشنا میکند. مککنتس در این کتاب دو نکتۀ اساسی را بازگو کرده است: اول آنکه داعش بر موج انتظارات آخرالزمانی و موعودگرایانۀ مسلمانان سوار شده و اهداف خودش را پیش میبَرد. دوم آنکه داعش تشکیلاتی مجزا از القاعده است و رویکردش به جهاد، قیام و خلافت، زمین تا آسمان با رویکرد القاعده فرق میکند.
کتاب دست هایش خونی، چشم هایش گریان نوشتۀ ابراهیم اکبری دیزگاه است. انتشارات شهرستان ادب این کتاب را در سال ۱۳۹۷ منتشر کرده است. دستهایش خونی، چشمهایش گریان، با اینکه مجموعۀ کوچکی است از داستانکها، قابلمقایسه با شاه کشی نیست. واژگان هر دوی این کتابها حول سلطنت پهلوی، شاه و انقلاب نوشته شده است.
"رمان موهای تو خانۀ ماهیهاست اثر محمدرضا شرفی خبوشان است. او که خود اهل ورامین است قصۀ قیام مردم ورامین را با روایت پسربچهای نوجوان شرح میدهد. راوی کوچکی از حادثهای بزرگ که در لابهلای نیزارها چشمش به دختر غاضریه میافتد، دختری که گاه پیدا و گاهی ناپدید میشود. داستانی که با رگههای عشق و محبت پیش میرود و برای نوجوانان از تاریخهای فراموششده کشورمان میگوید."
کوچکعلی، پدرش و حسینعلی سهروستایی صاف و ساده هستند که با میرزا رضا کرمانی به تهران میروند. میرزا رضا دوست پدر کوچکعلی است که ابتدا برای فروش اموال پدریاش به روستا آمده و بعد به تدریس در آنجا می پردازد. درجریان سفری به شهر و از خلال خاطرات پدر کوچکعلی، پسرها با میرزا رضا و رنجهای او آشنا میشوند. خواننده با این سه نفر راهی کوچههای تهران و حال و هوای روزهای منتهی به اعدام ناصرالدینشاه به دست میرزا رضا میشود. حکیمیان در این رمان از راویهای دیگر به موضوع کشته شدن ناصرالدین شاه قاجار پرداخته است. او در این رمان حال و روز قاتل شاه را بررسی کرده و انگیزه این طلبه جوان و فقیر را برای انجام این قتل، در داستان خود واکاوی کرده است. چه حوادثی میرزا رضای سی و هشت ساله را به این نتیجه رساند که شاه باید کشته شود؟ او چه تفاوتی با مردم زمانهی خود داشت؟ چه شخصیتی داشت و از چه کسانی تاثیر گرفت؟ در این رمان نوجوانان در کنار خواندن یک داستان جذاب با گوشههایی از تاریخ ایران در عصر قاجار نیز آشنا خواهند شد.
مجموعه رباعی «پیادهها» را شاعر آن امید مهدینژاد به دلیل کوتاهی ابیات قالب رباعی، «پیادهها» نام نهاده و در جایی ابیات رباعی را به پیاده نظام شطرنج تشبیه کرده است. اما وقتی مجموعه را مرور میکنیم بیشتر از اینکه این نام چنین تداعی را در ذهن مخاطب ایجاد کند بیشتر روحیه معترض و زبان کنایه گو و طعنه زن او را نمایندگی می کند. زبانی محکم، فخیم و درشت که از کنایه ها و طعنههای طنزآلود با ظرافت و گستردگی هرچه تمام استفاده میکند. اعتراض به سوارگانی که در طول تاریخ از حال و روز پیادگان بی خبرند.
در دفتر شعر «ملاحظات» تلاش من این بود که طنز سوار بر کار شعر نباشد اما به شکلی ملیح و نرم در بطن اشعار جاری باشد و شاید این مهمترین تفاوت اشعار این دفتر با سایر دفاتر شعر من باشم.
شعار این مجموعه شامل غزل، قصیده، رباعی، ترجیع بند، غزل پیوسته و نیمایی است که در موضوع های مختلف عاشقانه و آزاد، انقلابی و آیینی سروده شده است. حاشا متشکل از ۴۵ قطعه شعر است.
کیستم؟ همسفر دربهدریهای قدیم گل خشکیدهای از کوزهگریهای قدیم باغ سرخیست دلم، در دل هر دانه انار خاطراتیست از آن خونجگریهای قدیم نرسیدیم بههم، قصّهی طولانی ما شده قربانی کوتهنظریهای قدیم دست تقدیر چنین بالوپرم را بستهست و تو دور از دستی! مثل پریهای قدیم گفته بودی چه خبر؟ گفتمت ای عشق! که نیست خبر تازه بهجز بیخبریهای قدیم
هادی خورشاهیان (زادهٔ ۱۳۵۲ در گنبد کاووس) از جمله شاعران و نویسندگانی است که هم در حوزهی ادبیات کودک و نوجوان فعالیت دارد و هم در حوزهی ادبیات بزرگسالان. از او تاکون بیش از 80 جلد کتاب در زمینههای مختلف ادبیات منتشر شده است.ایشان همکنون در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه صدور مجوز و سانسور(ممیزی) برای کتاب های داستان مشغول به کار است.
رمان جمجمهات را قرض بده برادر، نوشته مرتضی کربلایی لو، روایتگر داستان گروهی از غواصان ایرانی است که وظیفه شناسایی عملیات را دارند، فرماندهشان را به تازگی از دست دادهاند و چون از اتفاقات آینده و زمان دقیق عملیاتی که در پیش است باخبر نیستند با فرمانده جدیدشان به مشکل برمیخورند. در ادامه ماجرا شخصیتهای داستان درگیر حوادثی میشوند که جنبههایی ناگفته از روایت روزهای دفاع مقدس است.
معرفی کتاب مهدی کفاش، نویسندۀ رمان «قرار مهنا»: هشت سالی است گروه تکفیری داعش اعلام وجود کرده و کشور ما را هم جز دشمنان خود می داند و بارها ما را تهدید به نابودی کرده است. متاسفانه در این باره کشورهای اروپایی زودتر از ما به میدان آمدند و کتاب «ده روز با داعش» را منتشر کردند. اما رمان «قرار مهنا» نیز به میدان آمده و با تحقیقات صورت گرفته در بستر اتفاقات سوریه و دفاع مقدس، سعی شده با بیان جزئیات به باورپذیری بیشتر داستان کمک کند.
کتاب چشم های سبز هی هو ها ما داستان زیبایی از یک خانواده است که دچار مشکلات شدید مالی شدهاند. پدر خانواده گول شریکش را خورده است، همه چیز را باخته و حالا به یک مدرسه نقل مکان کردند تا آنجا زندگی و کار کنند. مادر خانواده به خاطر مشکلات مالی رفته است و بچه ها ماندهاند و پدرشان. یکبار که گربهها مرغ عشق پسرک را خوردند، او کینه همهشان را به دل گرفت و حالا هرجایی میرود و هر گربهای که میبیند، برایش حکم کیسه بوکس دارد...
یونس یک روحانی است که نذر می کند به خاطر شفای دخترش سفری تبلیغی برود؛ آن هم به روستایی دور افتاده و با آداب و رسومی خاص. او در این روستا و در میان برفها، ماجراهایی سخت و پرداستان دارد و با حادثههایی عجیب و طاقتفرسا، ماه رمضانی متفاوت را تجربه میکند.
ناشر: انتشارات شهرستان ادب پدیدآورنده: مهدی صفری سال انتشار: 1397 تعداد صفحات: 239 طراح جلد: مجید زارع
«ابدی» ماجرای جوانی به نام امیرعلی است که با دامادشان و همراه با یک عده جوان به زیارت عتبات عالیات میرود و در سفر به کاظمین غافگیر شده و توسط داعش به اسارت گرفته میشوند. در طول اسارت و بعد از آن حوادثی رخ میدهد که باید منجر به تحول شخصیت امیرعلی شود. مهدی صفری نویسنده جوانی است که در این رمان این جسارت به خرج داده و سعی کرده تصویری نزدیک به واقعیت از این گروهک تروریستی ارائه دهد.
ناشر: انتشارات شهرستان ادب پدیدآورنده: احمد مدقق سال انتشار: 1396 تعداد صفحات: ۲۴۰ نوبت چاپ: چاپ دوم قیمت : 48000 تومان
«آوازهای روسی» به نویسندگی «احمد مدقق» روایتگر داستانی از تاریخ افغانستان است. «یعقوب» پسری خانزاده که از روستا به کابل میآید تا کاری برای خودش دست و پا کند، امّا با گروههای مبارز چپ آشنا میشود و در به قدرت رسیدن آنها نقش ایفا میکند و با آنها همراه میشود؛«عشق» و «خیانت» برجستهترین مؤلّفههایی هستند که در شخصیّتهای این اثر خواننده با آنها روبهرو است. در طول داستان، یعقوب با اصرار بر ماندنش در کابل، بیش از پیش به تشکلهای وقت آن زمان راه باز میکند. علاوه بر ماجراجوییهای یعقوب، عشق او به دختری عقل از سرش میپراند. مدقق با زبان پخته و روایتی درست مخاطب را به کوچههای افغانستان میبرد و او را به خوانش بخشی از تاریخ افغانستان مینشاند.
تازه ترین کتاب نوشته شده توسط محمدعلی جعفری که درونمایه ای طنز دارد. داستان راجع به پسری است که تنها فرزند خانواده محسوب میشود و با دختری از یک خانواده هفت نفره ازدواج کرده است. تفاوت های زندگی در یک خانواده ی شلوغ و یک خانواده ی کم جمعیت قصه ی اصلی خانه ی مغایرت است. چاپ سوم
هفت داستان این مجموعه به جنگ و خانواده های درگیر با آن، چه در دوران دفاع مقدس و چه پس از آن، می پردازند. «خط مرزی» با قصه «دیدگاه» آغاز می شود که ماجرایی را در جبهه عراق روایت می کند. «روزی روزگاری پدر» قصه زندگی خانواده یکی از جانبازان اعصاب و روان است و «کنسروهای خونی»، «گل یخ»، «دست های سرگردان» و «قنات» به دیگر رخدادهای مربوط به جنگ تحمیلی از جمله فتح خرمشهر و شهدای غواص و خط شکنان عملیات کربلای چهار می پردازند. بلوغ و انتخاب از بن مایه های اصلی «خط مرزی» است. موسوی نیا شخصیت هایی را آفریده است که در بزنگاه هایی سرنوشت ساز، باید دست به انتخاب بزنند. نویسنده کوشیده است از نگاه کلیشه ای به دفاع مقدس دور بماند و فضاهایی متفاوت را واکاود تا نگاهی نو به این واقعه مهم تاریخ معاصر کشور بیاندازد. او این مجموعه را به «دلاوران و رزمندگان جبهه ی حق که در بزنگاه ها راه فلاح را برگزیدند» تقدیم کرده است.
مجموعه داستان «ویلای کاکاییها» در واکنش به مشکلات و مخاطرات محیط زیستی در انتشارات «شهرستان ادب» منتشر شد. داستانهای این مجموعه را محمدرضا بایرامی داستاننویس مشهور و برگزیده جایزه جلال گزینش کرده است. فراخوان نگارش داستانهای محیط زیستی با عنوان «باغ ملی» در اسفند 1395 منتشر شد و «ویلای کاکاییها» محصول این فراخوان است.
کتاب «جلسه شعر» فراهم آمده از یادداشت هایی است که در باره ی شعر و جلسات شعر نوشته به تدریج در مطبوعات منتشر شده. یادداشت هایی کوتاه با لحنی معلمانه و آمیخته به طنز که تجربه های سالیان حضور او در جلسات شعر را به دوستداران شعر منتقل می کند. این اثر به تازگی در 303 صفحه با ویراست جدید به همراه چند یادداشت تازه توسط انتشارات شهرستان ادب به چاپ دوم رسیدهاست.
رمان وقتی دلی داستان مسلمانشدن مصعبابنعمیر یکی از اصحاب پیامبر است. روایت از نوجوانی مصعب شروع میشود. نوجوانی خوشسروزبان، باهوش و سرشار از سؤال که اطرافیانش را کلافه میکرد و بیخبر بود از بازیهای سرنوشت که در انتظارش نشسته است. جوانی زیبارو از خانوادهای ثروتمند اما تنها و سرگردان. او به همۀ ثروت و مکنتش پشت میکند و از همان ابتدا دعوت پیامبر را لبیک میگوید و اولین قاری قرآن میشود و نهایتا اولین شهیدی که بدون کفن دفن میشود. همۀ شخصیتها و اتفاقهای داستان معجونی است از عشق تا حسد و کینه که مخاطب را وامیدارد در زمانۀ خودش جایگاهش را پیدا کند.
شخصیت اصلی داستان «وقت معلوم»، مردی روحانی به نام فؤاد فریمان است که مشغول به تحصیل در سطوح عالی حوزه علمیه است. در ابتدای «وقت معلوم»، او در زندانی با دیوارهای سفید و چراغ همیشه روشنِ سفید به هوش می آید. تنها راه ارتباطی با بیرون از اتاق، دریچه پایین در است که برای دادن غذا و گاهی دارو استفاده می شود. فواد حتی نمی داند چرا او را زندانی کرده اند. در ادامه این داستان پر پیچ و خم و به بهانه روایت زندگی این روحانی، ماجراهای مختلفی از تاریخ ایران پیش و پس از انقلاب روایت می شود.
داستان، از پیرزنی به نام بیبی منظر، همراه با شوهر بیمارش، و تنها پسرش قاسم میگوید که همگی در آذربایجان زندگی میکنند. در کنار او، رزمنده میانسالی به نام اِلدار است که تعزیهدار روستا و شبیهخوان امام حسین (ع) است. زمستان سال 1350، غلامحسین، فرزند پیشنماز محل و دانشجویی مذهبی در تهران که در پخش اعلامیههای امام خمینی دست داشته است، دستگیر میشود.
این کتاب مجموعه ای از 14 داستان نویسندگان سراسر کشور درباره انقلاب اسلامی است. نکته جالب این است که هیچ داستانی به دیگری شباهت ندارد و هر نویسنده با دیدی تازه داستان انقلاب را روایت کرده است.
مجموعه داستانی تکنیکی با داستانهای کاملا تراش خورده و خواندنی که ذائقه مخاطبان اهل ادبیات را شیرین خواهد کرد. داستانهایی با فضاها و مضامین مختلف که کاملا فنی و استادانه به نگارش درآمده اند و از این حیث حتی برتر از داستانهای کوتاه خارجی هستند.
کجا بودی الیاس مجموعه داستانهای نویسندگانی است که پس از رجعت عاشقانه 175 غواص شهید خواستند با نوشتن داستان به ایشان ادای احترام کنند. این داستانها را مجید قیصری انتخاب کرده است که خود نیز یک داستان در این مجموعه دارد.
دومین مجموعه داستان مجتبی فدایی است که در آن داستانهایی خواندنی در کنار هم قرار گرفته اند. مضامین مختلفی از جمله محبت امام رضا علیه السلام، وفاداری، عشق به همسر و آبروداری در داستانهای این مجموعه مورد توجه قرار گرفته اند.
قوش رمانی 130 صفحهای است که طی هفت فصل بههم پیوسته با عنوانهای سرباز روی پشتبام، پای درخت کنار، هلال ماه روی خانه ننه صالح، عقاب در غار، بغض فاضل، شرط بندی بزرگ و وقتی پرنده پرواز کند، سرگذشت چند تن از نوجوانان روستایی مرزی را در زمان حضور عراقیها و تصرف منطقه توسط آنها روایت کرده است.
در این مجموعه داستان تعدادی از داستان نویسان با تجربه کشور عشق و ارادت خود را به مدافعان حرم با نوشتن داستان کوتاه نشان داده اند. برخی داستانها به خلوت تنهایی همسران شهدای مدافع حرم سرک کشیده اند و با اندوه آنها همنوا شده اند و برخی ما را با خود تا دل گرماگرم معرکه درگیری برده اند.
شبهای بی ستاره، رمانی برای نوجوانان و با محوریت دختری به نام ستاره است که در جریان جنگ، تلخیهای آن را تجربه میکند. ماجرای این داستان کاملاً واقعی است و در شهر قم اتفاق میافتد و در آن به بمباران شهر قم در سال ۶۴ نیز اشاره شده است.
این رمان داستانی درباره انقلاب است و به ماجرای انتقام یک پسر قمی که پدرش را در سال 42 در ماجرای فیضیه از دست داده می پردازد. این پسر تاریخ خوانده و می خواهد در جشن های 2500 ساله شاه را در تخت جمشید ترور کند. او از طریق دایی خود که مسئول حفاظت آنجا است به آنجا راه پیدا می کند و در این مسیر یک سری اتفاقات می افتد. در این اثر تصویری از خانواده ای که در دیکتاتوری محمدرضا پهلوی زندگی می کرده اند و از هم پاشیده را به تصویر در آورده و در واقع این رمان مرثیه ای برای زیستن در حکومت پهلوی است.
سال گرگ رماني خواندني با دو زاويه ديد است که به واکاوي درونيات و روابط اعضاي رده بالاي سازمان مجاهدين خلق ميپردازد. اين اثر به شخصيت هايي چون مجيد شريف واقفي و تقي شهرام بسيار نزديک ميشود و دو مسير متفاوت در مبارزه بر عليه پهلوي را به تصوير ميکشد.
در رمان زندانی کوچک، شخصیت اصلی (زینل)ویژگی های یک قهرمان واقعی را دارد. البته زینل در این راه تنها نیست و چند قهرمان دیگر هم او را همراهی می کنند، مثل آقای مدیر مدرسه که به نوعی شروع کننده وقایع داستان است و با حرکت انقلابی او، شعار نویسی علیه حکومت طاغوت روی دیوار خانه یکی از روستاییان، جرقه حرکت های انقلاب در روستا زده می شود. همچنین شخصیت رسول که در ابتدای حرکت انقلابی زینل، او را همراهی می کند و تا پایان داستان گاه به صورت حاشیه ای به فعالیت های انقلابی خود ادامه می دهد. چند مبارز انقلابی هم که در زندان با زینل هم بند هستند، به نوعی از قهرمانان فرعی در داستان محسوب می شوند.
ذغال ماجراي تلاش يک نوجوان شهرستاني براي گرفتن حقاش از عمال رژيم پهلوي در منطقهء زندگياش است. نويسنده کوشيده نقش تاثيرگذار نوجوانان در مبارزه بر عليه زورگويي و طاغوت را نشان دهد.
میرجعفری این «زندگی نوشت» را در پنج فصل نوشته است. کتاب با فصلِ «آبادی» و از روزهای کودکی او و خانهای در معینآبادِ زواره واقع در شهرستان اردستانِ استان اصفهان آغاز میشود. خانهای در حاشیۀ کویری کمآب با طوفانهای بنیانکن و ریگهای روان، و زیستِ نویسندهای که کودکیاش با آخرین رمقهای قنات مصادف شده بود و حال از خود میپرسد: «قنات در کویر با چه چیز در بدن ما شبیه است؟ خون؟ نَفَس؟ روح؟ کدامیک از اینها وقتی دستکاری میشوند، ما ظاهرا زندهایم اما جور دیگری شدهایم؟»
کتاب «ریحانهایی که مادرم دوست داشت»، مجموعه داستانهای خیلی کوتاه اما پیوسته ای درباره جنگ به قلم سید اکبر میر جعفری است. این کتاب با عنوان فرعی «جنگ نوشت» در آخرین روزهای سال 94 توسط انتشارات شهرستان ادب منتشر شده است. کتاب «ریحانهایی که مادرم دوست داشت»، شامل 52 داستان- خاطره هستند که این داستانها تماما تجربیات شخصی نویسنده است. میرجعفری در این داستانها سعی کرده است نوشتههایش نه چندان طولانی باشند که حوصله خواننده را سر ببرد و نه آن قدر کوتاه که از بیان ماجرا درماند.
کتاب حاضر، با هدف بیان شجاعت ها و دلاورمردی های رزمندگان دوران دفاع مقدس و ذکر بخش هایی از واقعیت ها، سختی ها و تلخی های گزنده جنگ تدوین شده است. «اویس» جوان که پدر خود را در هنگام درگیری با "جنگلی های کمونیست" از دست داده، برای خدمت به میهن و گرفتن انتقام خون پدر، راهی «کردستان » شده و به جنگ با ضد انقلاب منطقه می پردازد. مدت ها بعد او را در حالی که موج انفجار و صحنه های دلخراش، روح و جسمش را تحت تأثیر سوء قرار داده به خانه بازمی گردانند. «اویس»، روزهایش را با مرور چندباره خاطراتش از زمان شهادت پدر تا هنگام بازگشت به خانه می گذراند و در این بین به این باور رسیده که برادری داشته به نام «سیف الله» که نمونه رشادت، ایمان، شجاعت و دلاوری بوده و در تمام مراحل جنگ او را همراهی می کرده تا روزی که خود را در «کردستان» سپر بلای یاران کرده و به شهادت می رسد. اطرافیان «اویس» نگران او هستند اما او در توهمات و تخیلات خویش غرق شده و با یاد همرزمان و «سیف الله» دلخوش است.
مجموعه داستان در آفریقا همه چیز سیاه است 4 داستان کوتاه درباره جنگ ایران و عراق را در برمیگیرد. نکته بسیار جالب این مجموعه آن است که 3 داستان از زبان شخصیتهای عراقی روایت میشوند.
دخیل هفتم از زبان مردی چهل ساله روایت می شود. پسر جوان و عاشق پیشهای به اجبار از او می خواهد که داستان عشقش را تعریف کند. راوی از دختری میگوید که سال ۵۷ عاشق هم بودند و فعالیت انقلابی میکردند و هر دو به زندان کمیته مشترک ضد خرابکاری میافتادند. با پیروزی انقلاب، مرد آزاد میشود ولی فاطمه گم میشود و کسی از او خبری ندارد. فاطمه برادری مبارز داشت که پس از آزادی راوی به او شک کرد که نکند او خواهرش را لو داده و به همین خاطر توانسته است از آن زندان فرار کند؟ راوی برای همیشه با برادر فاطمه قطع رابطه میکند.
کتاب جشنن باغ صدری مجموعه داستانی است با نگاهی زنانه و روایتی شیرین که در مزکر هر داستان یک زن ایرانی در برهه های گوناگون تاریخی برای دفاع از هویت انسانی و اسلامی خود کاری قهرمانانه میکند.
تخران مجموعه چهارده داستان کوتاه با مضامين اجتماعي، آييني و عاطفي است. انسانهاي اين داستانها اغلب از مردم عادي کوچه و بازار و از طبقه زحمتکش هستند. انسانهايي که با قرار گرفتن در موقعيتهاي گوناگون هويت اصيل خود را نشان ميدهند.
«به هم رسیدن در میانسی» روایت نوجوانی به نام «شکرا...» است که بهواسطه برادر ناتنیاش «زکریا»، ناخواسته وارد فضای مبارزات علیه رژیم پهلوی میشود و اتفاقاتی خواندنی برای او رقم میخورد. این رمان حول محور تلاش شکرا...برای نجات زکریا است که بهواسطه مبارزات انقلابی تحت تعقیب ساواک قرارگرفته است میچرخد. شکرا... عزم خود را جزم میکند تا هر طور شده مانع از دستگیری زکریا توسط ساواک شود. شکرا... در میان روایت داستان و تلاش برای سردرگم کردن مأموران در دستگیری زکریا، گهگاه نقبی به گذشته میزند و با روایت داستانی فرعی به عمق ماجرا میافزاید. رمان «به هم رسیدن در میانسی» رویهمرفته، روایت خوشخوانی از زندگی نوجوانان است با همان طنازیها و اضطراب و هوس قهرمان شدن که در «به هم رسیدن در میانسی» بهخوبی با زبان داستان عجین شده و خواننده در فرازوفرودهای آن با هم ذات پنداری باشخصیت اصلی گامی مهم در ارتباط برقرار کردن با داستان برمیدارد.
این رمان، روایت گر استعفا و تبعید رضاشاه پهلوی به خارج از کشور است، زمانی که کشور در اشغال متفقین قرار دارد. در آن هنگام پهلوی دوم با خانواده سلطنتی به شهرهای ایران از جمله تهران، اصفهان، یزد، بندرعباس سفر می کند و در این سفر چند نوجوان با آنان دیدار می کنند. نویسنده با نگارش «باغ خرمالو»، در حقیقت شخصیت شکست خورده یک دیکتاتور را به تصویر کشیده است. این رمان در نهمین جشنواره داستان انقلاب اثر برگزیده شده و همچنین اثر شایسته تقدیر در جشنواره قلم زرین شناخته شده بود. این رمان نوجوان در مدت زمان کوتاهی به چاپ هفتم رسیده است.
مجموعه «6410 روز تنهایی» 30 قطعه شعر در حوزه دفاع مقدس است. اشعار این کتاب ، گاه از دید یک زن به عنوان همسر، مادر و یا خواهر شهید روایت می شود و گاه چشم انتظاری یک همسر و مادر شهید ، مفقود الاثر و یا آلام یک همسر جانباز را به زبان شعر حکایت می کند. مجموعه شعر «6410 روز تنهایی» حکایت جانسوز تنهایی و شیدایی و رنجهای همسر شهید یا جانباز است که به زبانی شاعرانه روایت شده است .
نداهدایتی فرد شاعر جوان و موفق شیرازی، در این کتاب در قالب غزل و رباعی به سرودن آثار قابل اعتنا و دلنشینی را گرد آورده است. هدایتی فرد در سالهای گذشته افتخارات بسیاری را در محافل ادبی به دست آورده و یکی از رویش های ادبی شهر شعرخیز شیراز در دهه گذشته محسوب می شود. این شاعر خوش آتیه، پیش از این کتابی با عنوان«هوای غزل آلود» منتشر کرده بود و هم اکنون«همین گنجشک ها» با معرفی تازه ای از شعرهای خوب این شاعر منتشر شده است.
این کتاب دربردارندۀ شعرهایی خواندنی در قالب غزل، قصیده، رباعی و نیمایی است. سعید حدادیان که سه دهه شاعری، نقد شعر، ادارۀ جلسات ادبی دانشگاه تهران و برگزاری همایش ادبی «سوختگان وصل» را در کارنامۀ خود دارد، نخستین بار است که اقدام به انتشار شعرهای خود میکند. شعرهای این مجموعه در موضوعات آیینی، دفاع مقدس، عاشقانه و عارفانه سروده شدهاند. قسمتی از مقدمۀ مرتضی امیری اسفندقه بر این کتاب را با هم میخوانیم: «سعید حدادیان با اینکه از جمله شاعران برگزیدۀ سومین جشنوارۀ بینالمللی شعر فجر است هیچگاه دعوی و داعیۀ شاعری نداشته است و ندارد. با این وصف، شناختش از قالبهای شعر فارسی و ورود او به این قالبها دست کمی از دیگر کسانی که رسماً شاعرند، ندارد و گاه افزون نیز هست.»
آنچه بیش از هر چیز در شعرهای عباسلو به چشم میآید، عاطفه و زنانگی اوست که در خلال تصاویری بکر و خلاقانه به مخاطب ارائه میشوند؛ مثل سومین غزل از «همقفسان» که عشق را عنصری مشترک در روح همۀ زنان عالم هستی معرفی میکند. همقفسان عنوان چهارمین مجموعهشعر «مژگان عباسلو»ست که اردیبهشت امسال همزمان با روزهای سیاُمین نمایشگاه کتاب منتشر شد و در بردارندۀ 34 غزل با مضامین عاشقانه، اجتماعی و آیینیست.
هفت سین در بهمن ماه مجموعه شعرهای کوتاه حمیدرضا شکارسری است که تماماً در رابطه با رویدادها و حوادث انقلاب در سال 57 سروده شده است. به تصریح شاعر کتاب در ادبیات معاصر مجموعه ای نداریم که در رابطه با شعر انقلاب سروده شده باشد و تمام اشعار آن با رویدادهای سال 57 مرتبط باشد، در مجموعه شعرهای انقلاب معمولا به حوادث پس از انقلاب، دفاع مقدس و حوادثی از این دست پرداخته شده است، اما در این مجموعه شعر صرفاً 57 شعر مرتبط با رویدادهای سال 57 آورده شده است. حادثه سینما رکس آبادان، حادثه شهادت دکتر نجات الهی، شعار نویسی روی دیوارها، مقاومت سربازان ارتش در برابر شلیک به روی مردم و... رویداد هایی است که شکارشری در این مجموعه شعر خود از آن الهام گرفته است.
غلامرضا کافی شاعر و پژوهشگر عرصه ادبیات انقلاب و دفاع مقدس که متولد 1347 است تاکنون آثار بسیاری را روانه بازار کتاب کرده است. «پژوهشنامه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» شاخصترین اثر این پژوهشگر است. همچنین آثاری نظیر «تاوان تنهایی»، «در آشیان چکاوک»، «در تابستان زخم»، «گزیده ادبیات معاصر»، «ترکش کلمات» و ... برخی از آثار این پژوهشگر ارزنده ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است. واقعه که انتشارات شهرستان ادب آن را روانه بازار کتاب کرده در بردارنده 24 شعر است که ترکیبی از اشعار در موضوعات مختلف که درونمایههای مذهبی، اجتماعی و اشعار مرتبط با محور مقاومت در آنها دیده میشود.
«واژگان واژگون» در دو قالب غزل و قصیده، آخرین سرودههای محمدرضا طهماسبی را گرد آورده است. طهماسبی پیش از این، اولین مجموعۀ شعر خود را با نام «گزارهها» منتشر کرده بود. شعرهای«واژگان واژگون» بیشتر در دو موضوع آیینی و عاشقانه سروده شدهاند. محمدرضا طهماسبی از شاعران فعال دهۀ اخیر محسوب میشود که شعر او در بسیاری از جشنوارههای معتبر، برگزيده شده است.
از میلاد عرفانپور، پیش از این مجموعه رباعیهای «از شرم برادرم»، «پاییز بهاری است که عاشق شده است»، «پادشهر» و «جشن فراموشیها» و مجموعه شعر «بیخبریها» منتشر شده است. عرفانپور بیشتر شهرت خود را مدیون رباعیهای سخته و پختهای است که با نیمنگاهی مذهبی سروده است. «ناخوانده» پنجمین مجموعه رباعی این شاعر خوشذوق شیرازی است که نگاه تازه به مرگ و زندگی و جهان، مهمترین ویژگی آن است.
شعر اعتراض، عنوانی است که در سال های اخیر به عنوان گونه ای از شعر اجتماعی که همراه با نقد جدی و اعتراض صریح سروده می شود، مطرح شده است. پیمان طالبی، جوان خوش آتیه شعر امروز توانسته است نخستین اثر خود را با محوریت شعر اعتراض و با نام «ناحماسه» عرضه کند. این مجموعه بیشتر در موضوعات اجتماعی سروده شده است و می تواند شروع مبارکی بر سیر ادبی این شاعر جوان باشد.
قربان ولیئی از معدود شاعرانی است که به دور از جریانها، خلوت دنجی را برای سرایش خویش انتخاب کرده است. اشعار قربان ولیئی برگرفته از سبک و سلوک زندگی وی هستند و همین آنها را از شعر سایر شعرا متمایز میکند. از ولیئی تا کنون چندین کتاب به چاپ رسیده است: «درخت در خودش راه میرود»، «باید نوشت نام تو را با پرندهها»، «ترنم داوودی سکوت»، «گفتم به لحظه نام تو را، جاودانه شد»، «ضربان ذات» و «لحظهی جهان» و... که گزیدهای از این کتابها به همراه چند غزل جدید را میتوان در «موسیقی نواحی جان»، بهانتخاب زهیر توکلی و مبین اردستانی بهنظاره نشست.
کشته شدن تعداد زیادی از هموطنان ایرانی ما و مسلمانان سراسر جهان در فاجعة منا به سال 1394، موجب به وجود آمدن موجی از اشعار با موضوعات گوناگون شد که گزیدهای از بهترین سرودهها با این موضوع در کتاب «منا منهای بسیاران» جمعآوری گردیده است.
مجموعه شعر «مرز ما عشق است» شامل اشعار سید محمد مهدی شفیعی از سال ۸۹ تا ۹۵ در دو قالب رباعی و غزل است که از سوی انتشارات شهرستان ادب منتشر شده است. اشعار این کتاب با مضامین آیینی، اجتماعی و عاشقانه و شامل ۲۹ غزل و ۱۱ رباعی است. این مجموعه شعر، در سال 97 به چاپ سوم رسیده است.
شعر کودک و نوجوان، افقی وسیع برای شاعرانی است که با کودک درون خود در آشتی و همزبانی اند. حامد محقق شاعر توانمندی است که همچون پدر خود استاد جواد محقق، به شعر کودک و نوجوان و سرودن می پردازد. شعرهای حامد محقق در قالب نیمایی است و به ساده ترین و لطیف ترین زبان، مضامین لطیف نوجوانانه را به تصویر می کشد. مجموعه شعر«مثل یک درخت» نخستین مجموعه شعر این شاعر جوان است که با نقاشی های هنرمندانه و شاعرانه مهدی بادیه پیما، زینت بیشتری گرفته است.
اعظم سعادتمند کارشناسی فیزیک دارد و هم اکنون دانشجوی مقطع ارشد تصوف و عرفان اسلامی می باشد، وی فعالیت ادبی حرفه ای خود را از سال 82 و با حضور در انجمن شعر قم آغاز کرد و به گفته خود با تلاش و پشتکار فراوان در حوزه شعر گام برداشته است. «لیلی آذر» که توسط انتشارات شهرستان ادب منتشر شده، سومین مجموعه غزل سعادتمند پس از «گنجشکهای پاییز» منتشر شده در سال 90 و «باران پس از برف» انتشار سال 94 است که چهل و یک غزل عاشقانه از این شاعر جوان را در بر میگیرد.
محمدعلی مجاهدی یکی از مؤثرترین شاعران آیینی دهههای گذشته است که تأثیر تعالیم و نگاه او به این مقوله را میتوان در آیینة شاگردان بیشمار وی –خصوصاً در شهر قم- به نظاره نشست. گلنفسیها گزیدهای از بهترین اشعار محمدعلی مجاهدی است که میتواند نمایی از شعر و نگاه عمیق این پیر شعر آیینی باشد.
مجید سعدآبادی شاعر نامآشنای شعر سپید کشور، دغدغههای خود و همنوعان خود را دربارۀ بیداری اسلامی و وقایع مربوط به انقلابهای کشورهای عربی در کتاب «گلفروش مسلمان» مطرح کرده است. گلفروش مسلمان برگزیدۀ جشنوارۀ شهید آوینی و همچنین جشنواره شعر انقلاب است.
محمد شکریفرد، شاعر جوان هشترودی، از رویشهای شعر انقلاب اسلامی است که چند سالی است توانسته با غزلیات پراحساس و واکنشهای بموقع خویش به وقایع اجتماعی، جایی برای خود در عالم ادبیات دست و پا کند. گشایش، پس از «نصف گمشده»، دومین اثر این شاعر خوشآتیه است.
«گاهی حواست نیست» برشهای فلسفی-ادبی است از زندگی سراسر آشوب شهرنشینی که در آن علی داودی، با نگاهی شاعرانه به بیان دغدغهها و اندیشههای زیستی خود پرداخته است. انتخاب قالب نیمایی و نگاهی دوباره به ظرفیتهای فراموششدة این قالب، از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد این کتاب خواندنی است.
از محمدزاده تا کنون هفت مجموعه در حوزه شعر منتشر شده است که توانستهاند جایزه کتاب سال قلم زرین ، کتاب فصل ، کتاب انقلاب و جشنواره ی بین المللی شعر فجر را به نام خود ثبت کنند .
قرار نیست شکوه غزل را خاتمه ای باشد و این شکل شگفت شعری، به تکرار و ملال بیانجامد. روزگاری دور، طرح نویی درانداختند و غزل را معرفی کردند. امروزه می توان گفت که این غزل است که در دامن خود شاعرانی را می پرواند و می نمایاند. سعید پور طهماسبی چهره ای نو و خوش آتیه در غزل امروز است که در اولین کتاب خود، قرار را بر زیستن با غزل گذاشته است. غزلهای مجموعه شعر«قرار»، صدای تازه ای از صمیمت، سلامت و حکمت در شعر امروزند و پنجره هایی روشن به آینده ی غزل، می گشایند. قرار سعید پورطهماسبی
یکی از نامهایی که با شعر سبک هندی گره خورده است، نام مرحوم محمد قهرمان است؛ شاعر نازکاندیشی که هم در عرصة پژوهش و هم در عرصة سرایش توانسته است آثاری ماندگار به ثبت برساند. فرشتة مهر، مجموعة تصنیفهای محمد قهرمان است که پس از فوت ایشان، به چاپ رسیده است.
شعر دهة هفتاد و هشتاد شمسی، بدون نام محمدسعید میرزایی، به واقع چیزی کم دارد. میرزایی یکی از مهمترین شاعرانی است که در طرز نوی غزل در دهههای یادشده بسیار تأثیرگذار بود و سبب به وجود آمدن موجی از اقبال به قالب غزل شد و جریانات مختلف در عالم ادبیات پدید آورد. غزل هزارة دیگر گزیدهای از بهترین و مهمترین غزلیات میرزایی به انتخاب مبین اردستانی و محمدحسین نعمتی است.
کبری موسوی قهفرخی از مطرحترین و فعالترین شاعران شهرکرد است. «غروب پا به ماه» مجموعهای از آخرین غزلهای موسوی قهفرخی است. ویژگی اصلی اشعار کبری موسوی قهفرخی، جریان داشتن شور و شادابی زندگی در آنهاست. این کتاب دومین اثر این شاعر غزلسرا پس از مجموعه شعر «ترانهماهیها» است.
شاعر کمادعای اصفهانی، مهدی جهاندار، پس از چندین سال درخشش در عرصة ادبیات، بالأخره تصمیم به انتشار کتاب گرفت و انتشار اولین اثر خود را به شهرستان ادب سپرد. در این کتاب، اشعار معروف مهدی جهاندار و تعدادی اثر شنیدهنشده در کنار یکدیگر نشستهاند و مجموعهای جذّاب و خواندنی را شکل دادهاند.
علیمحمد مؤدب با سپید شروع کرد و با سپیدهایش درخشید؛ هرچند در ادامه مسیر شاعریاش تجربههای موفقی هم در قالبهای غزل و نیمایی پیدا کرد اما بسیاری هنوز او را به سپیدهایش می شناسند. «عاشقانههای پسر نوح» نخستین دفتر شعر علیمحمد مؤدب است که دربردارندۀ 39 قطعه شعر سپید اوست که در آنها بیشتر سراغ موضوعات و مضامین عاشقانه و فردی رفته است. این مجموعه نخستین بار در سال 1382 منتشر شد و توانست مورد توجه و اقبال صاحب نظرمان و علاقهمندانِ ادبیات قرار بگیرد و اکنون چاپِ دوم این دفتر شعر توسط انتشارات شهرستان ادب منتشر شده است.
«صبح زود» اولین مجموعه شعر سیدعلی لواسانی، شاعر جوان و خوشذوق تهرانی است. این کتاب در قالبهای غزل و نیمایی سروده شده است. زبان سخته و پخته و توجه ویژه به نوآوری، از خصوصیات بارز اشعار سیدعلی لواسانی است. «صبح زود»، در واقع گزیدهای است از بهترین اشعار لواسانی که از سال 88 تاکنون سروده شده است.
«صبح بنارس» مجوعهای از سرودههای علیرضا قزوه، شاعر موفق کشورمان، طیّ دورهای است که به عنوان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هند حضور داشته است. صبح بنارس برگزیدۀ بیستویکمین دورۀ جایزۀ کتاب فصل و همچنین برگزیدۀ جایزه قلم زرین است و 70 غزل و قصیده را شامل میشود. توجه به معارف دینی و زبان استوار و روان از ویژگیهای اصلی آثار علیرضا قزوه است.
وحیده احمدی متولد 5 مهر 1365 در تهران است و مقطع کارشناسی را در دانشگاه تهران و مقطع کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاه شهید بهشتی گذرانده است. «شاید به جا آوردی» عنوان اولین کتاب اوست که توسط انتشارات شهرستان ادب منتشر شده است.
«سکوت کاهگلی» اولین مجموعۀ شعر دکتر رضا شیبانیاصل، شاعر باسابقه و نامآَشنای تبریزی است که عنوان برترین کتاب جایزۀ گام اول را نیز از آن خود کرده است. اگرچه عمدۀ این کتاب را غزلهای شیبانی در بر میگیرد اما چند چهارپاره و قصیده نیز در این کتاب دیده میشود. زبان سخته و پخته و عاطفۀ سرشار این شاعر تبریزی، سکوت کاهگلی را خواندنیتر میکند.
سعید بیابانکی شاعری است که هم در اشعار جدی و هم در اشعار طنز بسیار توانمند و پرکار است. حضور مستمر و فعال این شاعر اهل خمینیشهر در برنامههای مختلف صدا و سیما و اجرای موفق برنامههای مختلف در سطح کشور از بیابانکی شاعری محبوب و مشهور ساخته است. «سکتۀ ملیح» مجموعۀ آخرین طنزهای سعید بیابانکی است.
رونق گرفتن زیارت اربعین در سالیان اخیر سبب شده شاعران و نویسندگان نیز نگاهی به واقعة عظیم و پرشور سال داشته باشند. سیدمهدی موسوی در کتاب «سفرنامه باصاد» برشهایی از این سفر سراسر ماجرا را در قالب نیمایی به تصویر کشیده است و با زبانی صمیمی و ساده، تجربیات گرانقدر خود را با زبان شعر با خوانندگان به اشتراک گذاشته است.
علی محمد مودب به رغم سروده های ارزشمندی که در قالب های متعدد دارد برای خیلی از مخاطبان ادبیات با سپیدهای تأثیرگذار و جریان سازش شناخته شده است. مجموعه«سفر بمباران» در برگیرنده شعرهایی با محوریت شعر مقاومت جهان اسلام است. این کتاب حاصل سروده های جریان یافته در طول جنگهای 33 روزه و 22 روزه بوده در عین توجه به این موضوع، خرده روایت ها،واگویه ها و انتقادهایی در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و حماسی را دربرگرفته است.
فاطمه سلیمانپور از شاعران جوان امروز است، اما پختگی و کمالگرایی نگاه شاعرانهاش، او را از بسیاری جهات از همنسلانش متمایز کرده است. فاطمه سلیمانپور، متولد سال 64 است و در قم زندگی میکند. اولین مجموعهشعرش با عنوان «سرم به شانۀ تو فکر میکند» بهار امسال توسط انتشارات شهرستان ادب منتشر شد؛ مجموعهای شامل 36 شعر عاشقانه که به ترتیب سرایششان از سال 85 تا 94 در کتاب قرار گرفتهاند.
فریدون شمس از شاعران باسابقة جلسات تهران است که توانسته است نگاه خود را همگام با نگاه روز به شعر پیش ببرد. از این روز شعرهای او در عین پختگی، از نگاهی نو بهرهمندند که خواننده رو به مطالعة دقیقتر آثار او ترغیب میکنند.
بسیاری از شاعران بزرگ معاصر از شهرستان های کوچک برخاسته و جریان ادبی کشور را تحت تاثیر قرار داده اند. فاطمه هاوشکی شاعری از دیار شهربابک است در استان کرمان. این شاعر جوان با زبانی ساده و بومی، نخستین مجموعه شعر خود را با نام«زیر سر کوه» عرضه کرده است. این کتاب خواندنی که یکی از بهترین مجموعه شعرهای بانوان شاعر در این سالهاست، توسط انتشارات شهرستان ادب منتشر شده و در اختیار علاقه مندان غزل قرار گرفته است.
کمتر کسی این روزها پیدا میشود که نام محمدمهدی سیار را نشنیده باشد؛ شاعری که چه به واسطۀ کسب جایزۀ کتاب سال برای کتاب «حقالسکوت» و چه به واسطۀ فعالیت مستمر خود در سرایش ترانههای مطرح و روز کشور، شناختهشده است. او دارای دکترای فلسفه از دانشگاه تربیت مدرس است و ترانه های او را از زبان خوانندگانی چون «سالار عقیلی» «نیما مسیحا» «فریدون بیگدلی» و «حامد زمانی» شنیده ایم. «رودخوانی» سومین کتاب محمدمهدی سیار پس از «بیخوابی عمیق» و «حقالسکوت» است. شعرهای این مجموعه در قالبهای مختلفی سروده شده است که البته غالب آنها را غزل و نیمایی تشکیل میدهند.